2018. március 20., kedd - Klaudia
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Elhagyta az osztrák kormányt a belügyminiszter
2016.04.10. 21:30  |  Szerző: MTI
Nagyvilág
 nyomtat  |   | 
Elhagyta az osztrák kormányt a belügyminiszter, hogy az alsó-ausztriai tartományi vezetésben vállaljon szerepet - jelentette be Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke vasárnap.

Johanna Mikl-Leitner az alsó-ausztriai tartományi vezető, Erwin Pröll helyettese lesz.     A vasárnapi sajtótájékoztatón egyúttal bejelentették, hogy a belügyminiszteri tisztséget Wolfgang Sobotka, Pröll eddigi helyettese veszi át. A párt vezetése egyhangúlag elfogadta a személycseréről szóló döntést.
Mitterlehner elmondta: Mikl-Leitner néhány nappal ezelőtt tájékoztatta őt arról, hogy vissza kíván térni az alsó-ausztriai politikai életbe. Az alkancellár egyúttal méltatta Mikl-Leitner menekültpolitikában végzett teljesítményét, amely szerinte fordulatot hozott az európai menekültpolitikába is. Elmondta továbbá, hogy marasztalta volna, azonban elfogadja Mikl-Leitner döntését.
Erwin Pröll tájékoztatása szerint az eredeti tervek alapján Mikl-Leitner három évig töltötte volna be a miniszteri tisztséget, azonban mintegy öt éven át maradt és "kitűnő munkát végzett".
Bennfentes információk alapján Erwin Pröll, alsó-ausztriai tartományi vezető azt tervezi, hogy régi bizalmasát, Mikl-Leitnert nevezi meg utódjának decemberben. Addig Mikl-Leitner a helyetteseként dolgozna. A tartományt 25 éve irányító néppárti politikus terve a párt belső körei előtt állítólag már régóta ismert, azonban a vasárnap esti sajtótájékoztatón ezeket az értesüléseket Pröll nem kívánta megerősíteni.
Sobotka több mint harminc éve a tartomány politikai életének egyik főszereplője, 1998-től pénzügyi tanácsos és 2009 óta a tartományi vezető helyettese. Korábban országos tisztséget még nem töltött be. Belügyminiszterként Mikl-Leitnerhez hasonlóan várhatóan ő is határozott menekültügyi politikát fog képviselni.
Az 52 éves Mikl-Leitner 2003 és 2011 között az alsó-ausztriai tartományi kormány tagja, korábban pedig az ÖVP tartományi ügyvivője volt.
Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke, Werner Faymann, osztrák kancellár közleményében úgy fogalmazott, hogy tiszteletben tartja a koalíciós partner személycseréről szóló döntését. Kiemelte: Mikl-Leitner rendkívül nehéz időszakban vezette a belügyi tárcát.
A Der Standard című osztrák lap értesülése szerint április 21-én, tehát az ausztriai államfőválasztás előtt pár nappal megválasztják Mikl-Leitnert tartományi tanácsosnak.
A lap szerint a személycserét az ÖVP tagjai nemcsak meglepetten, hanem bosszúsan is fogadták, és Pröll "fölényeskedéséről" beszéltek, aki nem veszi figyelembe sem a párt, sem a kormány érdekeit.
Még nem tudni, hogy Heinz Fischer államfő mikor fogja kinevezni az új belügyminisztert. Egyelőre annyi biztos, hogy a belügyi bizottság csütörtöki ülését, amelyen a menekültügyi törvény szigorításáról tárgyalnak, még Mikl-Leitner fogja vezetni.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
Nagyvilág
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
Az orosz doppingellenes rendszer nem működött, Oroszországnak alkalmazkodnia kell a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) követelményeihez - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a 2019-es Universiadét előkészítő krasznojarszki tanácskozáson.
Trump polgári területről venne el 54 milliárd dollárt haderő-fejlesztésre
Donald Trump amerikai elnök bejelentette hétfőn, hogy nem katonai programoktól csoportosítaná át a haderő fejlesztésére szánt 54 milliárd dolláros költségvetési összeget.
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelöltje hétfőn kijelentette: csakis természeti katasztrófa akadályozhatja meg őt abban, hogy részt vegyen az elnökjelölti vitákon.
 
 
Vásárlás
Meliconi SLIMSTYLE WIRE COVER 17,5cm Kábeltakaró elem
1 990 Ft
Hama 118668 Fix fali konzol XL, Fekete, 400x400
4 190 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML