2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Illegális bevándorlás - Cseh belügyminiszter: Európa megfeledkezett Magyarországról
2015.09.07. 11:46  |  Szerző: MTI
Nagyvilág
 nyomtat  |   | 
Európa kissé megfeledkezett Magyarországról, de nem szabad magára hagyni és segítséget kell nyújtani neki a migrációs válság kezelésében - mondta Milan Chovanec cseh belügyminiszter.

"Nem hagyhatjuk magára Magyarországot, amelynek területén keresztül nagyjából annyi menekült megy át, mint Olaszországon és Görögországon együttvéve. Ugyanakkor az Európai Unió anyagi segítsége Magyarországnak elhanyagolható, majdnem a nullával egyenlő" - jelentette ki Chovanec abban az interjúba, amelyet hétfőn közölt a Právo című független cseh baloldali napilap.
"A balkáni út a Cseh Köztársaságot is veszélyezteti, ezért azt szeretnénk, ha komolyabban vennék" - mutatott rá Chovanec.
Csehország rendőröket, pénzt és műszaki eszközöket ajánlott fel segítségként Magyarországnak, s most Prága Budapest válaszára vár. Eddig Magyarország csak sátrakat kért a menekültek elszállásolására, amit Prága azonnal el is küldött Budapestnek - fejtette ki a miniszter.
Milan Chovanec szerint ma már teljesen egyértelmű, hogy az Európai Unió alábecsülte a migráció problémáját. "Ha erre a kérdésre válaszolni akarok, azt kell mondanom, igen alábecsülte. És nem csak a balkáni utat, hanem a migrációt általában, mint a destabilizáció és veszélyek forrását" - szögezte le.
Amennyiben Európa nem fogja megvédeni külső határait, akkor nehéz lesz megtartani a schengeni övezetet. "Úgy látom, hogy a schengeni övezet néhány év távlatában nagy veszélyben van" - vélekedett Chovanec. Európában a bonyolult helyzet következtében mindenütt erősödnek a fasiszta és a populista mozgalmak, s ha a következő választások során ezek hatalomra kerülnek, valószínűsíthető, hogy igyekezni fognak korlátozni vagy megszüntetni a schengeni övezetet - fejtette ki a miniszter.
"Most azonban nincs értelme a felelősöket keresni, hanem meg kell oldani a problémát" - szögezte le az interjúban Milan Chovanec.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 3.  xyz | 2015.09.12 23:28:55 Moderálást kérek 
Természetesen elítélendő a nő tette, de jóval nagyobb a füstje mint a lángja. A nyugat persze örül, mert megint bele lehet rúgni egyet Magyarországba. A németeknél menekülttáborokat gyújtogatnak, mégse húzzák le őket úgy ,mint minket. És valószínű, hogy a magyarországi zsidóság is örül, mert azok is ha csak alkalom van rá, beleharapnak az etető kézbe, Magyarországba. Ezt bizonyítja a New York Times-ban megjelent magyarországi főrabbi nyilatkozata is, hogy az itteni történéseket erős csúsztatásokkal képes volt a Holokauszthoz hasonlítani, természetesen egyetlen egy hazánkbeli zsidónak sem volt emiatt kifogása, ami ismerve őket egyáltalán nem meglepő .
 2.  szép | 2015.09.10 16:34:52 Moderálást kérek 
Meghálálják.Meghálálják.
Az olasz La Repubblica tudta meg szíriaiaktól, hogy egy háromgyerekes fociedző volt az operatőr egyik áldozata. Közben egy Magyarországon élő szíriai is megerősítette az információt. Az olasz lap forrásaira hivatkozva azt írta, hogy a férfi neve Oszama al-Gadab, egy elsőosztályú focicsapat edzője volt, az Iszlám Állam bebörtönözte, megkínozta.
Az egész világ ismeri László Petra nevét. Néhány szót érdemel az egyik áldozat, ő az a férfi akit a hölgy elgáncsolt.
A "hölgy".
Manapság mindenki "hölgy", csak a tisztességes életét élő családanyák, nők nem......
 1.  Tisztánlátó! | 2015.09.07 14:57:36 Moderálást kérek 
Remélem a választók meg hálálják Merkel Asszony,nagyvonalúságát menekült,kérdésben.miért Magyarországot Ostorozzák a kvóta is egy téboly,miért akarják a csőcseléket ránk erőltetni,mikor nem is akarnak csak Németországba menni.azok a politikusok akik odáig vannak a menekültekért fogadják őket örökbe.költöztessék be magukhoz őket.
 
 
 
Nagyvilág
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
Az orosz doppingellenes rendszer nem működött, Oroszországnak alkalmazkodnia kell a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) követelményeihez - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a 2019-es Universiadét előkészítő krasznojarszki tanácskozáson.
Trump polgári területről venne el 54 milliárd dollárt haderő-fejlesztésre
Donald Trump amerikai elnök bejelentette hétfőn, hogy nem katonai programoktól csoportosítaná át a haderő fejlesztésére szánt 54 milliárd dolláros költségvetési összeget.
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelöltje hétfőn kijelentette: csakis természeti katasztrófa akadályozhatja meg őt abban, hogy részt vegyen az elnökjelölti vitákon.
 
 
Vásárlás
STELL SHO 2020 TV állvány
4 490 Ft
PHILIPS 43PUS6201/12 LED TV
179 950 Ft
 
Divat
Gwen Stefani
Vizezz!
Mi segít a kipirosodás ellen?
Pödört copf
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Életmódváltással a Candida ellen
Az orvosok többsége szerint nem is létezik, mások civilizációs népbetegségnek tartják.
 
Friss kommentek
Elhunyt Antal László közgazdász
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Westside Road: különleges családi ház Kaliforniából
A Dowling Studios munkáját dicséri ez a gyönyörű családi ház, amit Sonoma-ban, Kalifornia egyik kisvárosában építettek fel.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista