2018. január 21., vasárnap - Ágnes
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Fiatal festők egyéni tárlatai Hódmezővásárhelyen
2015.09.25. 09:17  |  Szerző: MTI
Kultúra / Kiállítás
 nyomtat  |   | 
A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlaton elismerést nyert fiatal festők, Szabó Klára Petra és Szakszon Imre alkotásaiból nyílik egyéni tárlat a hódmezővásárhelyi Tornyai múzeumban - tájékoztatta Elek András, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-t.

Vasárnap déltől látható a 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula művészeti ösztöndíját elnyert Szabó Klára Petra Jégvirágok című kiállítása. A hódmezővásárhelyi születésű alkotó rendszeres résztvevője különböző programoknak Ausztriától a Baltikumon át a Távol-Kelet országaiig. Jelenleg épp Dél-Koreában az Incheon Art Platform keretében dolgozik. Munkásságát számos elismeréssel díjazták: kétszeres Derkovits-ösztöndíjas, a Vásárhelyi Őszi Tárlatokon több díjban és munkajutalomban is részesült. A fiatal képzőművész grafikái, akvarelljei mellett animációkat és egyedi installációkat is készít. Az egyedi technikával készült alkotásaiból álló, különlegesen finom kidolgozású Jégvirágok kiállítása december elejéig látható.
A művész előző dél-koreai ösztöndíja során tűnt fel az ottani jégvirágok magyarországitól eltérő rajzolata. Ez inspirálta a víz kristályos szerkezének "foglyul ejtésére", amelynek technikáját a Távol-Keleten fejlesztette ki, majd itthon egyre nagyobb felületeken alkalmazta. Kísérletei során mínusz 9 Celsius fokon rögzíti a vakkeretre kifeszített papíron a vízben oldódó festékanyagot. A kristályosodás függ a víz minőségétől: más-más formákat hoz létre az esőből, a tavakból, a folyókból vagy a csapból származó víz. A mintegy húsz műből álló kiállítási anyag a világ két térfelén kialakuló jégvirágosodást olyan mintázatokkal szemlélteti, melyek a legfinomabb vonalrajzú rézkarcokat és részmetszeteket idézik.
A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlaton a Fiatal festők nívódíját elnyert Szakszon Imre "bármi bárhol" című egyéni kiállítása október 1-jén nyílik.
Szakszon Imre 2006 és 2012 között tanult a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőszakán. Mesterei Nagy Gábor, Kósa János, Nemere Réka és Wechter Ákos voltak. Rendszeres résztvevője a különböző művésztelepeknek és szimpóziumoknak; elnyerte az UniCredit Tehetségprogram ösztöndíját és a Barcsay-díjat is. A tizennyolc alkotást felvonultató hódmezővásárhelyikiállítás anyaga az utóbbi három év  ürességet és elhagyatottságot keltő városrészleteket, illetve a természetben egy-egy pillanatra "megálló" időt megörökítő   munkáiból válogatva mutatja be festői munkásságát.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas dzsesszbőgős, aki pályája során mások mellett olyan nevekkel játszott együtt mint B.B. King vagy Miles Davis.
Oscar-díj - Emma Stone kapta a legjobb női főszereplő díját
Emma Stone kapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. A színésznőt a Kaliforniai álom című filmben nyújtott alakításáért ismerték el.
Douglas Boyd vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat vasárnap a Müpában
A skót Douglas Boyd vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat vasárnap a Müpában, a koncert a német romantika ismert és méltatlanul keveset játszott alkotásait, Brahms, Schubert és Mendelssohn műveit vonultatja fel.
 
 
Vásárlás
PANASONIC TX-40DX653E II.osztály
157 065 Ft
PANASONIC TX-55DX603E
262 800 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML