2020. május 28., csütörtök - Emil, Csanád
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
2011.08.10. 15:30  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
A Jobbik elnöke azt kezdeményezi, hogy a jövő hét elején folytassanak megbeszélést a parlamenti pártok elnökei a devizaválság megoldása érdekében.

Vona Gábor az MTI-hez is eljuttatott szerdai nyílt levelében kiemelte: az elmúlt hetekben a magyar gazdaságot legnagyobb mértékben befolyásoló pénznemek - az euró, de különösen a svájci frank - árfolyama soha nem látott magasságokba szökött. Ez a magyar emberek devizahiteleinek törlesztőrészleteit rendkívüli mértékben megnöveli, így még több család egzisztenciája kerül veszélybe - mutatott rá.
"A devizahitelesek megmentésére irányuló jobbikos megoldási javaslatokat ezidáig lesöpörte az asztalról a kormánytöbbség, viszont érdemi lépéseket nem tett" - írta a politikus, hozzátéve, hogy cselekvésre van szükség, olyan közösen kidolgozott stratégiára, amely alapján határozott és világos intézkedéseket tehetne az állam az egzisztenciálisan csődbe jutott családok védelmében, az elszabaduló devizaárfolyamok által okozott károk enyhítésére.
A Jobbik elnöke szerint ha a pártelnökök képesek lennének konszenzusos megoldást találni a devizaárfolyamokkal kapcsolatos kihívásokra, úgy megfontolásra javasolja az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását is, ahol a Ház meghozhatná a szükséges döntéseket.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 10.  Neduddki | 2016.12.13 19:28:56 Moderálást kérek 
Lali!
Vagy még???
 9.  Neduddki | 2011.08.13 22:12:42 Moderálást kérek 
Ági!
Valamennyi munkahelyet valóban jelent! De nagy pénzben fogadok rá, hogy az első 80 ház után több nemigen lesz, csak az erre való hivatkozás!
Patyomkin -falu lesz:))
 8.  Ági | 2011.08.13 21:38:31 Moderálást kérek 
Hú de mérges vagyok !!!
Most olvastam máshol,egy fórumon olyan ttv féle írta Ócsáról,hogy végre egy jó ötlet a kormánytól,végre fellendíti a gazdaságot,végre lesz munkahely,lesz adó,2 X kellett elolvasnom nem hittem a szememnek.Tényleg a fanok ennyire nem látnak tisztán,és nem ébrednek fel ????
 7.  Ági | 2011.08.13 20:48:46 Moderálást kérek 
Szia Neduddki,én hiszem,és bizom benne,hogy felemeli a fejét,vagy ez egy nyugger vágyálma ???
Lali ebben igazat adok neked,sajna,mert ha lenne remény,hogy a gazdaság élénkül,de erre semmi esély az elkövetkezendő 10 évben sajna.
 6.  Lali | 2011.08.13 19:55:17 Moderálást kérek 
Szia Ági!
Miért éppen ez az ötlete(Ócsa) lenne jó a kormánynak..?A statisztikai adatokon lesz a hangsúly,mint máskor.
Hihetetlen,hogy a kormány rábeszéli azokat az embereket a 180 Ft-os CHF-en történő fizetésre,akik már nem tudnak fizetni a mostani árfolyamon...Mi értelme van???Annyi,hogy még 3 évig nyúzzák őket,és a vége ugyanaz!!!Elveszítik a lakásukat!3 év múlva,és addig még fizetnek...
 5.  Neduddki | 2011.08.13 19:28:39 Moderálást kérek 
Ági!
rossz hírem van! Ez a birka nép sosem fogja már felemelni a fejét!! sajnos:))
 4.  Ági | 2011.08.12 22:14:25 Moderálást kérek 
Miután az Orbán-kormány bejelentette, hogy hamarosan megkezdik építeni Ócsa mellett az utcára kerülő devizahitelesek szükséglakásait, az adósok elkeseredettsége nőtt. Mindenki tudja, hogy milyenek az ilyen telepek. A házak hamar lepukkadnak, a frusztrált emberek veszekednek, beindul a bűnözés, alkohol, drog, erőszak, totális elszegényedés. Jönnek majd a londonihoz és a párizsihoz hasonló gettólázadások. Orbán tényleg beírja magát a történelembe.

A Szociális Családiház-építési Programnak nevezett akcióról kiderült, hogy a helyet azoknak készítik, akik nem tudják fizetni a devizahiteleket, és az otthonaikat elveszítik. Más szóval, ezek szükséglakások lesznek, ahova kitelepítik azokat, akik nem tudnak hova menni. Ez nem egészen ugyanaz, mint amit általában szociális lakásépítési programnak neveznek. Ez úgy szociális lakásprogram, ahogyan munkahelyteremtés a közmunka. Ugyanolyan csalás és szemfényvesztés, mint az egész “fülkeforradalom” és “nemzeti együttműködés”. Itt egy maffia megszerezte magának az országot, elvette az itt élők emberi és demokratikus jogait, az őslakosságot pedig kényszermunkára és szükséglakásokba küldi. A többi az övék. Mintha a Zorro című filmet látnánk, csak nekünk nincs egy Zorrónk.

A nemzetközi tapasztalat azt mutatja, hogy a szegénynegyedek elzüllenek és lezüllesztik a környezetüket is. Az ott lakókat a körülmények és a többiek is lefelé húzzák. Akik ide bekerülnek, azoknak innen nincs visszaút, nincs többé felemelkedés. A tapasztalat az, hogy a legtöbben tovább süllyednek, mert később még ezt a lakást sem tudják fizetni, megfelelő munkát nem kapnak, szociálisan leépülnek, az egészségük megromlik.

A devizahitelesek jelentős része magasabb társadalmi osztályhoz tartozik, mint ahova a szegénygettó révén kitelepítik őket. A könnyűszerkezetes házak Magyarországon hamar leromlanak, különösen akkor, ha a lakó nem gondoskodik róla, nem vigyáz rá, nem tud azonosulni vele. A szegények rezervátumai elkoszosodnak, hamar elviselhetetlen mértéket ölt a bűz, a szegénység, a bűnözés, az erőszak és a kábítószer. A világ minden részén nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy az ilyen szegénygettókat felszámolják, Magyarországon viszont létrehozzák őket. A kilátástalanság olyan hátrányos helyzetű réteget nevel ki, amely erőszakkal válaszol a tehetelensége folytán, fellázad az igazságtalanság ellen, amit az élet számukra nyújtani képes. A londoni és párizsi, valamint más nyugati országokban tapasztalható erőszakhullámok eddig ismeretlenek voltak Magyarországon, mert sem bevándorlókból, sem az elszegényedett rétegekből, ilyen elgettósodott lakótelepeket nem hoztak létre. A nagyvárosok cigánytelepeit leszámítva, mint amilyen például tatabányai Mész-telep. Aki még nem látta a poklot, az látogasson el oda, de csak megfelelő fizikai védelemmel. Most az Orbán-kormány mesterségesen létrehozza és megteremti ezeket a rezervátumokat.

A legelkeseredettebbek azok a szülők lesznek, akik látják, hogy egyébként tehetséges és szorgalmas gyermekeik olyan hátrányok közé kerülnek, amelyeket nem lehet legyőzni. A közbiztonság hiánya miatt félni kell az utcára lépni, ezek a szegénynegyedek a romló épületek nem megfelelő javítgátásai révén hamarosan a bádogvárosokra kezdenek hasonlítani. Az Orbán-gettók olyan társadalmi problémák és feszültségek magvait ültetik el, amelyek később kezelhetetlenné válnak. A Fidesz azt ígérte, hogy segít a bajba jutott családoknak, csak azt nem mondta, hogy ez a segítség bádogvárosok, szegénynegyedek építése lesz a legrosszabb minőségű szántóföldeken, ahol állandóan feljön a talajvíz. A segítség az lenne, ha a bajba jutottak megvédhetnék otthonaikat a bankokkal szemben (Amerikában a bankok az elvett házakat ledózerolják, mert nem tudnak mit kezdeni velük), vagy a kilakoltattak emberséges elhelyezéséről gondoskodnának. Esetleg az élet emberi módon való újrakezdéséhez nyújtanának segítséget.

A házak várható minőségét sejteni lehet egy olyan országban, ahol mindenből mindent kilopnak, megspórolnak, ahol a lakónak nem lehetnek minőségi követelményei. Az állami bürokrácia révén az építkezések a korrupció melegágyai lesznek. A beköltözők pedig a társadalom aljára taszítottak.

Mi bűnt követtek el ezek a szerencsétlen, nyomorra ítéltek?

Annyit, hogy felvettek olyan hitelt, amelynek fizetésére rendelkeztek megfelelő keresettel, fedezettel, de rajtuk kívülálló okok miatt e hitelek törlesztőrészleteit olyan magara emelték, amit ők már nem tudnak fizetni. Ha nekik ezt bárki megmondja, akkor a hitelt soha nem veszik fel. Ha a banki termék magában hordozta annak lehetőségét, hogy a törlesztőrészlet meghaladja az adós fizetőképességét, akkor ezt a hitelt nem lett volna szabad ekkora fedezetre és ekkora fizetőképességre nyújtani. A kockázat egyedül az ügyfélé, nincs senki, aki megvédje. A “magyar emberek kormánya” pedig úgy gondoskodik róla, hogy kilakoltatja a szántóföldre egy slumosodó szegénynegyedbe és ott magára hagyja. A következmények hosszútávon többe kerülnek majd az államnak (bűnüldözés, egészségügy, oktatás, gazdasági visszaesés), mint amennyibe ezeknek az embereknek az igazi megmentése kerülne.

De a nemlétező magyar focira van pénz. Csányi 200 milliárdos állami támogatást jelentett be. Hány emberen lehetne abból segíteni? A futballozni nem tudó csapatoknak százmilliárdokért tudnak stadionokat építeni, de az önhibájukon bajba került magyar embereknek nem tudnak segíteni. A Vezért hóbortjai fontosabbak, mint a jövő nemzedéke, mint azoknak a gyerekeknek a jövője, akiket kitaszítanak a nyomorba Ócsára. A MOL megszerzése, majd 128 milliárd eltőzsdézése, nem számít. Őket ezért senki nem telepíti ki a tanyára, pedig a devizahitelesek ekkora kárt nem okoztak, ekkorát nem tévedtek.

Most pedig lehet mondani, hogy ez demagógia.
 3.  Ági | 2011.08.10 18:03:26 Moderálást kérek 
Még 1 kérdésem van,miből építi a kb.100 ezer lakást???
még egy kérdés:nem lenne olcsóbb más megoldást találni a megsegítésükre??
Ez már tényleg az utolsó kérdés:mi van ha valaki Pl Debrecenből nem akar költözni???
Még mindig az origón van a cikk,már az idén elkezdik a munkálatokat,közmunkásokkal!!!
 2.  Ági | 2011.08.10 17:52:38 Moderálást kérek 
A fityesz ajánlatott tett a devizások megmentésére,Ócsán kijelölt telkekre állami pénzből olcsó lakásokat építtet,oda szeretné költöztetni a lakásukat elvesztett családokat.
Ezt az eszement ötletet ma reggel olvastam az Origón ,azt hittem az agyam eldobom !!!
Gondolom közmunkásokkal akar építeni a hiteleseknek gettót !
 1.  laci | 2011.08.10 17:45:56 Moderálást kérek 
Ki más lenne a kezdeményező mint Vona.
Neki tényleg fontos a hitelesek sorsa.A megoldási javaslatuk is nekik tünik a legjobbnak.
Kiváncsi vagyok a többi pártelnökre hogy reagálnak e vagy kussolnak és megint megprobálják elhalgattatni a Jobbikos javaslatokat.
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
SONY CMT-SX7 Mikro HiFi rendszer
189 990 Ft
Meliconi Ghost Design 2000 Fali,Fehér II.osztály
56 242 Ft
 
Divat
Középválaszték
Hullámok mestere
Hullámtörők
Rita Ora előnytelen estélyiben
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Azt akarom, hogy maradj!
Kiválasztottuk a gyerekvigyázási formát, de hogyan tehetjük könnyebbé a nagy napot?
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
A Kendrick Rezidencia
A Kendrick Rezidenciát A Colorado-i Aspen-ben álmodták meg és építették meg a Studio B Architrechts közreműködésében.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista