2019. augusztus 20., kedd - István
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Nézőpont: Orbán a legjobb; a Fidesz-KDNP most is kétharmadot kapna
2011.05.25. 11:50  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Nézőpont: Orbán a legjobb; a Fidesz-KDNP most is kétharmadot kapnaA magyarok 36 százaléka szerint Orbán Viktor a legjobb miniszterelnök az elmúlt húsz évben; a Fidesz-KDNP most is kétharmadot kapna - olvasható a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásában, amelyet a Heti Válasz számára készített, és szerdán az MTI-nek is megküldött. A magyarok 36 százaléka szerint Orbán Viktor volt az ország szempontjából legjobb miniszterelnök az elmúlt húsz évben; a politikai emlékezetben Antall József került a második (13 százalék), Bajnai Gordon és Horn Gyula pedig megosztva a harmadik helyre (10-10 százalék). "A szétesőben lévő baloldal korábbi miniszterelnökei" közösen sem érik el Orbán Viktor népszerűségét (Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc 4, illetve 3 százalékkal a lista sereghajtói).

Az elmúlt hónapokban Orbán Viktor azt is bebizonyította a többség számára, hogy jól képviseli az ország érdekeit az Európai Unióban. A kormányfő európai érdekérvényesítésével több, mint kétszer annyian elégedettek (58 százalék), mint ahányan negatívan értékelik azt (27 százalék) - közölte a Nézőpont. A kormány legfontosabb eredménye - a soros EU-elnökség sikereként is értelmezhetően - szintén a "nemzeti érdek érvényesítése", de a rendvédelem és az igazságszolgáltatás területein is többen látnak javulást, mint romlást. Figyelmeztető jel, hogy a kabinet legemlékezetesebb ígérete, a munkahely-teremtés kapcsán a megkérdezettek 44 százaléka "inkább romlást" lát, s a nemzeti erőforrás két stratégiai ágazatánál, az oktatásügyben és az egészségügyben is kisebbségben vannak a kedvező változást érzékelők. A magyarok nagy többsége a munkahely-teremtést és az egészségügyet nevezte meg a kormányzati perspektíva két legfontosabb területének (74, illetve 59 százalék), de kiemelt szerepet kell élveznie a rendvédelemnek (22 százalék) és az oktatás megújításának is (21 százalék). A Fidesz-KDNP az összes megkérdezett körében egy év alatt elvesztett ugyan 10 százalékpontnyi támogatót, de a potenciális szavazóbázisa nem csökkent jelentősebb mértékben, így egy most vasárnapi parlamenti választáson ismét kétharmados felhatalmazást kaphatna - a felmérés szerint. Támogatottsága 56 százalék az aktív szavazók körében. Az ellenzéki politizálás sikertelenségének is tekinthető, hogy az elbizonytalanodók nem aktív szavazók. Ugyan érzékelhető kisebb átrendeződés az összes megkérdezett körében a Fidesszel szembeni oldalon, de a nem szavazó szimpatizánsok valószínűleg a "könnyen jött, könnyen megy" csoportba sorolhatók. Az MSZP - vélhetően belharcai miatt - a potenciális szavazóbázisok között a gyenge második helyen áll (18 százalék), mögötte mindössze 4 százalékponttal a "gyöngyöspatai konfliktusból politikai hasznot szerzett" Jobbik áll. A radikális párt ugyan visszanyerni látja a parlamenti politizálás idegensége miatt elvesztett szavazói csoportját, de az elmúlt hónapok nagy nyertesének a Lehet Más a Politika tekinthető. Az LMP most vasárnap a szavazatok 11 százalékát is megszerezhetné, választási szereplésük azonban nem lehet sikeres a jelenlegi szervezeti hálózattal a Nézőpont szerint. Az adatfelvétel 2011. május 16. és 21. között készült, 1000 fő véletlenszerű kiválasztásával, országos reprezentatív mintán, telefonos kérdezéssel.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
Első Előző [1] [2] Következő (2) Utolsó (2)
 20.  Lali | 2011.05.26 12:11:59 Moderálást kérek 
Kari Zeg!
Ha okos,intelligens,hazájáért kiállni tudó miniszterelnöke lenne az országnak,annak mindenki örülne...
 19.  Kari Zeg | 2011.05.26 09:10:39 Moderálást kérek 
Az okos, intelligens, hazáját szerető és azért kiállni is tudó Miniszterelnök az nagyon zavaró tud lenni szoclib körökben, de mi a "többség" ezt jó szívvel vesszük tudomásul és drukkolunk, hogy minden elképzelése váljon valóra, mert az mind a hazát fogja erősíteni és gazdagitani. Hajrá Miniszterelnök Úr! Hajrá Magyarország!
 18.  Bana Iván Dr. | 2011.05.26 07:56:53 Moderálást kérek 
Bana Iván Dr., 56-s műegyetemista, örökös pártonkívüli, feddhetetlen, ny. főmérnök.
Ne vezessék félre az embereket s főleg a kormányt a közvélemény kutatók. Én szavazás előtt a villamoson s buszon kutatok úgy, hogy politikai vitát kezdek. 5 perc alatt kialakul az arány.
Nem győzöm leírni, Szja több kulcsos legyen. Ezzel a forráshiányos ágazat konszolidálása megoldható s az embereknek – még a nem irigyeknek is – az igazságérzetük rendbe jönne. Az 1 kulcsos Szja mindenkinél, nálam is kiveri időnként a biztosítékot. Az, hogy nincs igazi ellenpólus, az még nem ok az ésszerűtlenségre. Ne felejtsék 2002-ben is biztosra vélték, de a halk többség nem volt a 2. forduló előtt a Kossuth téren!
 17.  Róza | 2011.05.26 07:28:11 Moderálást kérek 
Azért azt a jelenlegi 2/3-ot én is kétlem,legalábbis amit a környezetemben tapasztalok véleményeket,ennek alapján mondom,szerintem sok szavazót vesztett eddig is a Fidesz.
 16.  Lali | 2011.05.25 22:21:42 Moderálást kérek 
Elnézést,természetesen KDNP...
 15.  Lali | 2011.05.25 22:20:38 Moderálást kérek 
törppapa!
Csak egy apróságra szeretnélek emlékeztetni:Viktorod egészen a KISZ-titkári magaslatokig repült a mozgalomban,ha őt komcsizod,akkor rendben van...De említhetném Járai,Kövér,Stumpf,stb stb stb urakat,mint jóelvtársakat!A mai Fidesz-KDMP padsorokban több volt MSZMP-s van,mint a Szocik között.Ami nem bűn,csak ne felejtsük el...
A "sok adósságból",amit felvettek a Szocik,épp tegnap költött el Viktorod 507 milliárdot(ami tartalék volt-lett volna...)
És nem nagyon kell már ébresztőt kiáltanod,szépen lassan mindenki felébred...
 14.  törppapa | 2011.05.25 22:04:54 Moderálást kérek 
Hajrá Orbán Viktor!
A sok süket duma, mellébeszélés a komcsiktól amivel negyvenvalahány évig aztán meg 12 évig hülyítették a rájuk szavazókat még mindig sok embert megtéveszt. Nézzetek már őszintén magatokba. mit értek el? Volt rá éppen elég idejük. Lenyúltak amit lehetett a negyvenvalahány év után vittek amit tudtak, aztán saját maguknak privatizálták az országot a 12 évük alatt. A sok adósság amit felvettek az maradt utánuk. Trutyira nem lehet semmit építeni, előbb ki kell takarítani, az nem egy-két év!
Ébresztő Emberek, ébresztő Magyarok!
 13.  tanárnő | 2011.05.25 20:16:57 Moderálást kérek 
Egyetértek a kormány minden eddigi intézkedésével!!!
 12.  Lali | 2011.05.25 19:00:20 Moderálást kérek 
truth!
Milyen gyűlöletről beszélsz???A gyűlöletkeltés nagymestere éppen Orbán Viktor!Kettéosztotta az országot,a határon túl is szinte mindenhol szétszakította a magyarságot!
Semmilyen tápszert nem eszek,és többször elmondtam már,meggyőzhető vagyok!!!Senki még csak meg sem kísérelte,hogy megtegye.Mondd el légyszives,milyen döntéseket hozott ez a kormány,ami az emberek nagy részének jó!!!Komolyan mondom,hogy érdekel,neked miért jobb most,mint 2-3,vagy 5 éve.
paff5! "...a legundorítóbb országban élünk!" Sajnos igazad van...És a legszomorúbb az egészben,hogy mindegy,ki ül a trónon.Ellanzékben mindenki nagyon okos.És közben rámegy az ország a "gyakorlatozásukra".Rámegy az ország,az életünk,a gyerekeink jövője.Csak azért,mert két idióta tábor gyűlöli egymást...
 11.  paff5 | 2011.05.25 17:49:47 Moderálást kérek 
2/3 ezt erősen kétlem!Amióta szavazhatok mindig a fideszt támogattam ,nagy hiba volt.nagyon sok ismerősöm is így vélekedett.tök mindegy melyik van hatalmon,a becsületes embereknek egyik sem segít.ezek 4 év alatt szétrabolják az országot ,még a gyereküknek sem kell dolgozniuk soha többet.ezeket szerintetek érdekli mit adunk a gyerekeinknek enni,miből fizetjük ki a rezsiket,egy frázt.Mű emberek mind,a legundorítóbb országban élünk!
Első Előző [1] [2] Következő (2) Utolsó (2)
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
SONY SS-CS310CR Hangfalszett
99 990 Ft
Smart Tech LE-5566UDS 140 cm Smart Ultra HD 4K LED TV
199 900 Ft
 
Divat
Gwen Stefani
Vizezz!
Mi segít a kipirosodás ellen?
Pödört copf
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Életmódváltással a Candida ellen
Az orvosok többsége szerint nem is létezik, mások civilizációs népbetegségnek tartják.
 
Friss kommentek
Elhunyt Antal László közgazdász
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Westside Road: különleges családi ház Kaliforniából
A Dowling Studios munkáját dicséri ez a gyönyörű családi ház, amit Sonoma-ban, Kalifornia egyik kisvárosában építettek fel.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista