2020. május 28., csütörtök - Emil, Csanád
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
2010.01.15. 16:15  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nőkA Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót azt követően, hogy a tagozat ülésén - amelyen Orbán Viktor pártelnök képviseletében részt vett Navracsics Tibor is - különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.

Emellett megállapították: a Gyurcsány-korszak szocialista kormányai megélhetési válságba sodorták a nyugdíjasokat, az MSZP-kormányok elhibázott gazdaságpolitikája miatt évek óta csökken a nyugdíjak reálértéke, a nyugdíjas infláció mértéke évek óta meghaladja az átlagos pénzromlás mértékét, a megszorítások, áremelések és adóemelések fő vesztesei pedig a nyugdíjasok voltak. Arra a kérdésre, miszerint Orbán Viktor megfontolja-e, hogy elmenjen az Idősügyi Tanács január 21-i ülésére, amelyet Bajnai Gordon kormányfő hívott össze, Navracsics Tibor úgy reagált: nem beszélt a Fidesz elnökével erről a kérdésről. Arra a felvetésre, hogy egy 2007-es KDNP-s törvényjavaslat a svéd nyugdíjmodell bevezetését tartalmazta, Iván László úgy reagált: a tervezetet tárgyaló parlamenti bizottsági ülésen az ellenzéki tagok azzal értettek egyet, hogy a témáról tovább kell vitatkozni. "Semmiképpen sem gondoltuk, hogy ez a parlament elé menjen abban a formájában" - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a 70 éves nyugdíjkorhatárról szó sem volt. Arra a kérdésre, hogy a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban vannak-e konkrét terveik, Iván László igennel válaszolt, hozzátéve, hogy ezek még nem kaptak nyilvánosságot. Az MSZP szerint a Fidesz rendkívül alacsony nyugdíjjal engedné negyven év munka után a nőket nyugdíjba. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője szerint a Fidesz továbbra sem cáfolta az úgynevezett svéd nyugdíjmodell bevezetését, amely többek között hetvenéves nyugdíjkorhatárt jelentene. Mint mondta, ezen modell alapján a Fidesz úgy küldené nyugdíjba a nőket negyven év munkaviszony után, hogy minimális, néhány tízezer forintos nyugdíjat kapnának.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
Első Előző [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] Következő (2) Utolsó (2173)
 22046.  Xfaktor | 2018.03.02 18:08:47 Moderálást kérek 
Egy újabb segédlet azoknak akik nem tudják....!!!!

"
Ezt Ön sem tudta, pedig a nyugdíjáról van szó!
2017. augusztus 24. - Nyugdíj Orsolya

Fontos, hogy ezzel Ön is tisztában legyen, hiszen a nyugdíjáról van szó és nem is akármilyen formában!

nyugdij_nyugdij_nyugdijkorhatar_nyugdijkalkulator_fontos_jpg.jpg

Bár kevesen tudják, létezik egy úgynevezett állami nyugdíjszámla, amellyel Ön is rendelkezik!
Ezt a számlát roppant egyszerűen tudja szemmel tartani, hiszen csak egy ingyenes ügyfélkapus regisztráció szükséges hozzá. Bármilyen egyszerűen elintézhető, mégis ez a feltétel korlátozza azoknak a számát akik az állami nyugdíjszámlájukat figyelemmel tudják kísérni.
Manapság már mindenki használja az internet nyújtotta lehetőségeket, ezért is pozitívum, hogy az ügyeinket is tudjuk webes felületen keresztül intézni.

Miért is előnyös ez?

Az ügyfélkapun keresztül nyomon követhető állami nyugdíjszámla azért lehet előnyös mindenki számára, mert itt feketén-fehéren le van írva, hogy mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk be. Az adatok hitelességét biztosítja az, hogy a NAV-tól származnak, így nem kell aggódnunk hogy bármilyen nem létező adat kerülne fel, vagy létező adatok vesznének el a számlánkról.
A számlakivonatról hitelesített másolat és kivonat is kérhető, amelyek sokszor megkönnyítik bizonyos ügyintézésekben a dolgunkat.
Ha Ön, miután tüzetesen ellenőrizte a nyugdíjszámlán szereplő adatokat, és valamilyen eltérést talált, akkor annál a kormányhivatali nyugdíj-biztosítási igazgatóságon tud segítséget kérni amely az Ön lakóhelyéhez ki van rendelve.

Adataink eléréséhez, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján keresztül kell az ügyfélkapu rendszerébe bejelentkezni, majd ennek sikeressége után, a visszairányított ONYF- oldalán a TAJ-számot kell megadni.

Köszönjük a figyelmet!Írta: Horváth Orsolya Rita

http://nyugdij-nyugdij.blog.hu/2017/08/24/ezt_on_sem_tudta_pedig_a_nyugdijarol_van_szo
 22045.  Xfaktor | 2018.01.20 00:12:20 Moderálást kérek 
Azért mostanra meghaladtuk a 200 000-et akik tudtunk vele élni.........!!!!!!
 22044.  Xfaktor | 2016.05.22 19:40:56 Moderálást kérek 
Nézd meg lehet hogy tudsz élni a lehetőséggel.....!!!!!

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/orvosnal/cikkek/ezeknel_a_betegsegeknel_igenyelheto_adokedve
zmeny/20160519131609&utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=www&utm_campaign=hirkereso_20160520
 22043.  Xfaktor | 2016.02.05 18:21:53 Moderálást kérek 
" Fantasztikus támogatás jön 55 év feletti nőknek! "

Állami támogatással segítené a kormány mostantól az 55 év feletti nők foglalkoztatását. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a kezdeményezés nem rossz, de nem jelent megoldást a korosztály munkanélküliségi problémáira. Az LMP pedig azt mondja: ezekben az esetekben a kormánynak inkább méltányosságot kellene gyakorolnia, és újraszabhatná a nyugdíjrendszert.
„Százötvenezer nő élt azzal a lehetőséggel, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonuljon” – mutatott rá Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Sok nő viszont nem tud élni ezzel a lehetőséggel, és azzal kell szembesülnie, hogy a nyugdíjkorhatárhoz közel már nem talál állást. Az ő foglalkoztatásukat segítené januártól a Nők 40+ program. A 60. életévüket betöltők jogosultak rá, illetve azok, akik elmúltak 55 évesek, és legalább 37 év szolgálati idővel rendelkeznek.

Az 55 év feletti nőket hozná helyzetbe a kormányzat
„Többféle módon is támogatjuk a nők foglalkoztatását, az egyik az az intézkedésünk, amelynek révén 2+1 járulékkedvezményt kapnak azok a munkáltatók, akik gyesről, gyedről visszatérő kismamát foglalkoztatnak. Másrészről pedig nők és férfiak számára egyaránt a védett korban, a nyugdíj előtti években szintén hasonló járulékkedvezményt biztosítunk azért, hogy akik nyugdíj előtt állól foglalkoztatását elő tudjuk segíteni” – ismertette a kormányzat intézkedéseit Rétvári Bence.
Hirdetés

A program lényege, hogy az állam legfeljebb nyolc hónapig megtéríti a munkabér és a ténylegesen kifizetett szociális hozzájárulási adó együttes összegét a munkáltatónak, ha az vállalja, hogy a munkavállalót négy hónapig továbbfoglalkoztatja.

„Attól, hogy az állam száz százalékban megtéríti a munkabért, illetve a hozzá tapadó járulékokat, még egyáltalán nem biztos, hogy a munkáltatónak – és országos kitekintetésben gondolkodjon – pont ilyen típusú munkaerőre van szükség. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy találkozni fog a hölgyek végzettsége és szakképzettsége a munkáltató igényeivel. Én úgy hiszem, hogy olyan nagy kapkodás munkáltatói oldalról nem lesz” – vélekedett Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke. Szerinte a kezdeményezés nem rossz, de nagyon szűk réteget érint, amellyel nem oldanak meg semmilyen problémát.

„A munkaerőpiac mostani állapotában, úgy gondolom, nem lehet elvárni ilyen idős emberektől, hogy újra munkába álljanak arra a pár hónapra, ami esetleg hiányzik ehhez a feltételrendszerhez. Úgy gondolom, hogy ilyen esetekben a kormánynak illendő lenne méltányosságot gyakorolni és azt mondani, hogy nem várja el sem a munkáltatótól, sem az érintettektől azt, hogy ezt a színjátékot játsszák, hogy néhány hónap kedvéért úgymond munkába állítsák ezeket az embereket” – fogalmazott Szél Bernadett, az LMP társelnöke.
Hirdetés

A VOSZ főtitkára és az LMP társelnöke szerint sem ad ez a program választ arra a kérdésre, hogy mi lesz azzal a sok ezer 59-61 éves emberrel, aki nem találja meg a helyét a munkaerőpiacon. Szerintük inkább a nyugdíjrendszert kellene átgondolni. A statisztikai hivatal adatai szerint egyébként tavaly augusztus és október között 38 400 munkanélküli volt az 55 és 64 év közötti korosztályban.

http://www.mindenegybenblog.hu/hirek/fantasztikus-tamogatas-jon-55-ev-feletti
 22042.  Xfaktor | 2016.01.07 09:45:26 Moderálást kérek 
"
Elveheti az állam az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyonát?
2016.01.07.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak népszerűsége ellenére továbbra is sokan tartanak attól, hogy az ilyen módon összegyűjtött vagyonra az állam egyszer csak ráteszi a kezét. A valóságban azonban ennek nagyon kicsi az esélye. Hogy ez mindenki számára világos legyen, az alábbiakban összefoglaltuk, mi a különbség a magánnyugdíjpénztárak és az önkéntes nyugdíjpénztárak között. Azt is átvesszük, hogy mit is tett az állam azzal a bizonyos nyugdíjpénztári vagyonnal 2011-12 során.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak (ÖNYP) jelentik a nyugdíjcélú megtakarítások legnépszerűbb formáját hazánkban. A Bankmonitor ügyfelei részéről mégis rendre előjön a gyanakvó kérdés: az ilyen formában összegyűjtött pénzt ugye nem fogja ugyanúgy „elvenni az állam”, mint ahogy az a magánnyugdíjpénztárakkal (MNYP) történt?

Nagyon fontosnak tartjuk ezért, hogy egyszer és mindenkorra tisztázzuk, mi a különbség az ÖNYP és a MNYP között, illetve, hogy mi is történt a pénztári vagyonnal 2011-12 során.
MNYP-ben nem lakossági megtakarítások gyűltekAz ÖNYP és az MNYP közötti legfőbb különbséget a befizetések forrása jelenti. Szerintünk ez az az eltérés, ami biztosítja, hogy előbbi vagyona ne juthasson az utóbbi sorsára.

MNYP-ba nem a dolgozók önszántukból és nettó keresetből félretett megtakarítások kerültek, hanem a bruttó bérükből levont nyugdíjjárulék egy része. Megjelenésük előtt ez a járulék teljes egészében az államkasszába került. A rendszer felállításával viszont a járulékok egy részéről az állam önként lemondott, és úgy döntött, hogy gazdálkodjanak ezzel inkább a MNYP-k.

2011-12 során viszont az állam meggondolta magát, és visszakérte ezt a pénzt, így a magánnyugdíjpénztári vagyont visszacsatornázták hozzá. Ezt a lépést tartják sokan a MNYP-k vagyonának állam általi elvételének.

FONTOS: nem állítjuk, hogy előremutató, vagy jogos lépés lett volna ez, sőt, épp az ellenkezőjét gondoljuk. De ez a cikk most nem erről szól, itt azt boncolgatjuk, hogy miért nem érdemes attól rettegni, hogy az ÖNYP-k is az MNYP-k sorsára jutnak.

Az önkéntes nyugdíjpénztárakba az adózott jövedelem kerülAz önkéntes nyugdíjpénztárakban ezzel szemben többnyire azok a megtakarítások gyűlnek, amelyet a dolgozók az összes adó és járulék megfizetése után félre tudnak tenni. Ezek a megtakarítások kerülhetnének akár bankbetétekbe, befektetési alapokba vagy bármi másba. Ha tehát az állam ÖNYP-k vagyonához akarna hozzányúlni, az ugyanolyan lenne, mintha a lakosság bankbetéteire vagy egyéb megtakarításaira akarná rátenni a kezét.

Az állam pedig csak a lehető legritkább esetekben nyúl a lakosság megtakarításaihoz. Biztosan nem nulla, de nagyon kicsi ennek a valószínűsége. Ehhez legalább egy államcsőddel felérő eseménynek kellene történnie. (Olaszországban pl. 1992-ben a bankbetétek 0,6%-át vette el az állam, vagyis 1 millió líránkként hatezret.)
A név lehet megtévesztőNincs tehát félnivalója az önkéntes nyugdíjpénztárak megtakarítóiknak. Jobban mondva ugyanakkora félnivalójuk van, mint egy normál bankbetétesnek, vagy egy állampapír vevőjének. Nagyon valószínű, hogy ha az "önkéntes nyugdíjpénztár” és „magánnyugdíjpénztár” elnevezés nem lenne ennyire hasonló, kevesebben aggódnának ezek a megtakarítások miatt."
 22041.  Xfaktor | 2016.01.06 22:27:33 Moderálást kérek 
"Fantasztikus támogatás jön 55 év feletti nőknek!

Állami támogatással segítené a kormány mostantól az 55 év feletti nők foglalkoztatását. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a kezdeményezés nem rossz, de nem jelent megoldást a korosztály munkanélküliségi problémáira. Az LMP pedig azt mondja: ezekben az esetekben a kormánynak inkább méltányosságot kellene gyakorolnia, és újraszabhatná a nyugdíjrendszert.
„Százötvenezer nő élt azzal a lehetőséggel, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonuljon” – mutatott rá Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Sok nő viszont nem tud élni ezzel a lehetőséggel, és azzal kell szembesülnie, hogy a nyugdíjkorhatárhoz közel már nem talál állást. Az ő foglalkoztatásukat segítené januártól a Nők 40+ program. A 60. életévüket betöltők jogosultak rá, illetve azok, akik elmúltak 55 évesek, és legalább 37 év szolgálati idővel rendelkeznek.

Az 55 év feletti nőket hozná helyzetbe a kormányzat
„Többféle módon is támogatjuk a nők foglalkoztatását, az egyik az az intézkedésünk, amelynek révén 2+1 járulékkedvezményt kapnak azok a munkáltatók, akik gyesről, gyedről visszatérő kismamát foglalkoztatnak. Másrészről pedig nők és férfiak számára egyaránt a védett korban, a nyugdíj előtti években szintén hasonló járulékkedvezményt biztosítunk azért, hogy akik nyugdíj előtt állól foglalkoztatását elő tudjuk segíteni” – ismertette a kormányzat intézkedéseit Rétvári Bence.A program lényege, hogy az állam legfeljebb nyolc hónapig megtéríti a munkabér és a ténylegesen kifizetett szociális hozzájárulási adó együttes összegét a munkáltatónak, ha az vállalja, hogy a munkavállalót négy hónapig továbbfoglalkoztatja.

„Attól, hogy az állam száz százalékban megtéríti a munkabért, illetve a hozzá tapadó járulékokat, még egyáltalán nem biztos, hogy a munkáltatónak – és országos kitekintetésben gondolkodjon – pont ilyen típusú munkaerőre van szükség. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy találkozni fog a hölgyek végzettsége és szakképzettsége a munkáltató igényeivel. Én úgy hiszem, hogy olyan nagy kapkodás munkáltatói oldalról nem lesz” – vélekedett Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke. Szerinte a kezdeményezés nem rossz, de nagyon szűk réteget érint, amellyel nem oldanak meg semmilyen problémát.

„A munkaerőpiac mostani állapotában, úgy gondolom, nem lehet elvárni ilyen idős emberektől, hogy újra munkába álljanak arra a pár hónapra, ami esetleg hiányzik ehhez a feltételrendszerhez. Úgy gondolom, hogy ilyen esetekben a kormánynak illendő lenne méltányosságot gyakorolni és azt mondani, hogy nem várja el sem a munkáltatótól, sem az érintettektől azt, hogy ezt a színjátékot játsszák, hogy néhány hónap kedvéért úgymond munkába állítsák ezeket az embereket” – fogalmazott Szél Bernadett, az LMP társelnöke.A VOSZ főtitkára és az LMP társelnöke szerint sem ad ez a program választ arra a kérdésre, hogy mi lesz azzal a sok ezer 59-61 éves emberrel, aki nem találja meg a helyét a munkaerőpiacon. Szerintük inkább a nyugdíjrendszert kellene átgondolni. A statisztikai hivatal adatai szerint egyébként tavaly augusztus és október között 38 400 munkanélküli volt az 55 és 64 év közötti korosztályban"
 22040.  Xfaktor | 2016.01.01 13:43:22 Moderálást kérek 
B.Ú.É.K !
 22039.  Xfaktor | 2015.12.15 19:18:31 Moderálást kérek 
Kiskegyedben találtam..............!!!!!!!!!

http://www.kiskegyed.hu/aktualis/kozugy/ez-a-feltetele-annak-hogy-40-ev-munka-utan-nyugdijba-mehess-144519

"Ez a feltétele annak, hogy 40 év munka után nyugdíjba mehess!

Ki jogosult a 40 éves kedvezményes nyugdíj igénybevételére?

Öregségi teljes nyugdíjra életkorától függetlenül jogosult az a nő, aki
– legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkezik, és
– azon a napon, amelytől a nyugdíjat megállapítják, biztosítási jogviszonyban nem áll.

Mely esetben nem állapítható meg a kedvezményes nyugellátás?

A 40 éves kedvezményes nyugdíj nem állapítható meg, ha a kereső tevékenységgel szerzett szolgálati idő nem éri el a 32 évet, olyan nő esetén pedig, akinek a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel ápolási díjat állapítottak meg, a 30 évet.
Mi számít jogosultsági időnek?

– a kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal, valamint
– a terhességi-gyermekágyi segélyben,
– gyermekgondozási díjban,
– gyermekgondozási segélyben,
– gyermeknevelési támogatásban és
– a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idővel
szerzett szolgálati idő.

A jogosultsági idő – ha a jogosult a saját háztartásában 5 gyermeket nevelt – 1 évvel, minden további gyermek esetén további 1-1 évvel, de összesen legfeljebb 7 évvel csökken.

Kit tekintünk saját háztartásban nevelt gyermeknek a jogosultsági idő kiszámítása során?

Saját háztartásban nevelt gyermeknek azt a vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermeket kell tekinteni, aki a jogosulttal életvitelszerűen együtt élt és annak gondozásából rendszeres jelleggel legfeljebb csak napközbeni időszakra került ki, vagy személyére tekintettel családi pótlékot folyósítottak.

Milyen időszakot tekintünk keresőtevékenységgel járó, vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett jogosultsági időnek?

A fentiek alkalmazása során, kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett jogosultsági időnek
a) az 1997. december 31-ét követően az 1997. évi LXXX. törvény. 5. § (1) bekezdés a), b) és e)-i) pontjában, valamint (2)-(3) bekezdésében meghatározott jogviszonyban töltött idő (pl. munkaviszony, köztisztviselői, közalkalmazotti jogviszony);
b) az 1998. január 1-jét megelőzően a 168/1997. (X. 6.) kormányrendelet 12.§-ában felsorolt jogviszonyokban töltött időtartamok minősülnek (Ilyenek például a kisiparosként, a magánkereskedőként, a gazdasági munkaközösség tagjaként, az ipari és szolgáltató szövetkezeti szakcsoport tagjaként, a kisszövetkezet tagjaként, a külföldi munkavállalóként, az ügyvédi, illetőleg a jogtanácsosi munkaközösség tagjaként szerzett szolgálati idők.).

A felsorolt jogviszonyokon kívül jogosultsági időnek minősül:

– a prémiumévek programban való részvétel időtartama függetlenül attól, hogy a résztvevőt munkavégzésre kötelezték vagy sem,
– az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás ideje, vagyis az ezen időszakban végzett alkalmi munkavállalói napok,
– az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény hatálya alá tartozó munkavégzés időtartama,
– a gyermekgondozási segély folyósítása alatti – a vonatkozó jogszabályban engedélyezett – munkavégzés időtartama (figyelemmel arra, hogy ilyen esetben a gyes munkavégzéssel azonos időtartamra eső folyósítási idejét „gyermekneveléssel töltött időként” a szolgálati idő kétszeres számításának tilalma miatt nem lehet beszámítani),
– a mezőgazdasági termelőszövetkezeti tagként egyébként szolgálati időnek minősülő időtartam azzal, hogy a mezőgazdasági termelőszövetkezeti tag esetén kizárólag a tagság időtartama minősül jogosultsági időnek, az első belépés teljes naptári éve nem,
– a szakmunkástanuló, a szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlata, amennyiben arra bejelentési adat található, ideértve természetesen az egyéb tanulmányokat folytató személy nyári szünetben történő munkavégzésének időtartamát is,
– a korkedvezményre jogosító munkavégzés időtartama az öregségi nyugdíjjogosultságra vonatkozó általános szabályok szerint,
– a Tny. 39. §-ának hatálya alá tartozó időtartam az arányos szolgálati idő számítás alkalmazása nélkül.
Mely időtartamot nem lehet jogosultsági időként figyelembe venni?

– a munkanélküli ellátás folyósításának időtartama,
– az egyébként szolgálati időként elismerhető tanulmányi idő,
– a passzív, vagyis a biztosítási jogviszony megszűnését követően folyósított táppénz időtartama,
– az 1998. január 1-jét megelőzően – nem gyermekgondozás vagy gyermekápolás miatt igénybevett – fizetés nélküli szabadság szolgálati időnek minősülő első 30 napja,
– 18. életévét betöltött tartósan beteg közeli hozzátartozó gondozása miatt folyósított ápolási díj időtartamát.

Hogyan számítják ki a 40 éves kedvezményes nyugdíj összegét?
A kedvezményre jogosultak nyugdíjának összegét az általános szabályok szerint számítják ki, részükre csökkentés nélküli öregségi nyugdíjat állapítanak meg.

A nők 40 éves kedvezményes öregségi nyugdíjazási lehetőségén túlmenően van-e mód az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt nyugdíjat igénybe venni?

2012. január elsejétől a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény rendelkezései nyomán a nyugdíjkorhatár betöltése előtt nyugellátás megállapítására nincs lehetőség.
Az előrehozott öregségi nyugdíjra korábban jogot szerzett személyek a jogosultságukat bármikor érvényesíthetik.
 22038.  Köszönet | 2015.12.08 13:24:59 Moderálást kérek 
Kedves Xfaktor!

Köszönöm a válaszod, egyelőre elvileg érdekel.
Normál, öregségi nyugdíj lesz, ha lesz addig még 2017-ben.
Azért próbálnám majd időben kezdeményezni, mert sokszor hallottam, hogy nem kapják meg időben a pénzt.
Az összes doksit miért kell megint csatolni, hiszen már egyszer pont ezek alapján határozták meg adategyeztetéssel a szolg. időt?
Mindegy, logikát nem keresek ebben sem.
Azt is hallottam, hogy közmunkásokkal végeztették el ezt az adategyeztetési munkát, mint ahogyan a népszámlálási adatfeldolgozást is 2012-ben.
Nincs gyakorlottal rendelkező szakember ? Vagy csak megint a csúnya anyagi megfontolás?
 22037.  Xfaktor | 2015.12.06 21:31:07 Moderálást kérek 
Kedves Köszönet!

Mivel eddig blokkolták a hozzászólásokat nem tudtam eddig válaszolni. Most megteszem remélem nincs még későn.
Először is kérdezem hogy tényleges öregségiről van szó vagy a 40-évesről!
Öregséginél nincs gond mivel ott adott a születési dátum ahhoz viszonyítva általában elég az 1 hónapos indítás.
A 40 évesnél figyelni kell hogy mikorra esik számítás szerint a jogosultsági idő (nem szolgálati idő). Arra érdemes ey +10 napot rászámolni hogy biztos meglegyen. Itt is elég 1hónappal előbb indítani. Az ONYF oldaláról letölthető a nyomtatvány illetve elektronikusan is kitölthető a K2 vagy a K3 attólfüggően hogy melyik szükséges. Fontos csatolni az összen doksit , és ha már volt számitás a szolg. időre akkor a borítékon lévő ügyszámra hivatkozni.
Első Előző [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] Következő (2) Utolsó (2173)
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Hama 108723 5CS Full Motion Fali konzol, 100x100
8 990 Ft
Vogels W50510 fali konzol
5 990 Ft
 
Divat
Középválaszték
Hullámok mestere
Hullámtörők
Rita Ora előnytelen estélyiben
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Azt akarom, hogy maradj!
Kiválasztottuk a gyerekvigyázási formát, de hogyan tehetjük könnyebbé a nagy napot?
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
A Kendrick Rezidencia
A Kendrick Rezidenciát A Colorado-i Aspen-ben álmodták meg és építették meg a Studio B Architrechts közreműködésében.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista