2019. augusztus 23., péntek - Bence
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Tapolcai választás - Vona Gábor: történelmi győzelmet arattunk
2015.04.12. 22:36  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Tapolcai választás - Vona Gábor: történelmi győzelmet arattunkTörténelmi győzelmet aratott a Jobbik, először tudott ugyanis olyan politikai párt országgyűlési egyéni mandátumot szerezni, amely "nem volt részese az elhazudott, elsikkasztott rendszerváltozásnak" - jelentette ki Vona Gábor vasárnap este Tapolcán, a veszprémi hármas számú választási körzet eredményeinek csaknem teljes feldolgozottságát követő sajtótájékoztatóján.

A Jobbik elnöke úgy fogalmazott: pártja megszerezte története első egyéni mandátumát, ráadásul a Dunántúlon, ezért "érdemes elgondolkodni azon, mi lehet Kelet-Magyarországon".
Vona Gábor azt mondta: "elbukott az arrogancia, a tisztességtelenség, a fenyegetés és a korrupció". Eddig működött egy rendszer, ami a félelemkeltésre, a zsarolásra, a megfélemlítésre, a magyar emberek tűrőképességének határtalanságára épített", de a mostani választás azt bizonyította be, hogy az embereknek elege lett a fenyegető, mindent megkaparintani akaró hatalomból, és azt mondták: "elég volt, nix Orbán Viktor, nix Fidesz".
Rig Lajosra, a Jobbik győztesnek tekintett jelöltjére utalva azt mondta: köszönet annak a több mint 10 ezer embernek, aki arra szavazott, hogy mától egy "tisztességes, becsületes, igaz magyar ember legyen a térség országgyűlési képviselője", miközben mondatait többször is hangos éljenzéssel és tapssal nyugtázta a sajtótájékoztatón is jelenlévő mintegy száz szimpatizáns.
A pártelnök szerint ennek a választásnak nemcsak a térség, de az egész ország szempontjából megvolt a tétje. Most bebizonyosodott, hogy kormányváltó hangulat és a Jobbik részéről kormányváltó erő is van ma Magyarországon.
Kifejtette, hogy a mostani győzelem legitimálta és megerősítette a "Jobbik azon néppárti politikáját" is, amit az elmúlt másfél évben tanúsított, s amelynek lényege, hogy a párt alapvető értékrendjének megőrzése mellett "higgadt, nyugodt, szakmai hangnemet" tanúsítva a társadalom legszélesebb rétegeit szólítja meg. "Tapolcán bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megverni a Fideszt Kubatovostul, Orbánostul" - hangoztatta a pártelnök.
A nyertes Rig Lajost bemutatva Vona Gábor azt mondta: a térségben élők számára "a legjobb választás volt" a személye, s mostantól az egészségügyi dolgozóknak is lesz egy "igazi harcosuk" az Országgyűlésben.
Rig Lajos a köszönet szavai mellett arra is kitért, hogy "óriási negatív kampány" zajlott, még vasárnap délután, a pihenőnapon is zavarták a fideszesek telefonhívásokkal a választókat. Azt hangsúlyozta, hogy ő maga "becsületes, tisztességes munkát" kíván végezni a Parlamentben.
"Megpróbálok mindent megtenni azért, hogy az itt élő 72 ezer ember akaratát, kívánságát teljesítsem", mert ez a régió leszakadt Veszprém megyén belül és országos összehasonlításban is. Szeretné ezért a régiót arra a szintre emelni, amit a Balaton közelsége miatt megérdemel - tette hozzá.
Dobó Zoltán, Tapolca jobbikos polgármestere kijelentette: sok év után elérték, hogy a város közösséggé vált, hiszen minden választókerületben a Jobbik jelöltje nyert. Mint hozzátette: "bizalommal és szeretettel" várja a kormánypárt képviselőit, hogy "betartsák azokat az ígérethegyeket, amiket idetoltak Tapolcára".
A Jobbik vasárnap estére egy tapolcai sörözőben foglalt magának eredményváró helyszínt, ahová háromnegyed nyolc körül érkezett meg Vona Gábor pártelnök. A vendéglátó-helyiségben és előtte az utcán már kora estétől sokan gyűltek össze érdeklődőként, de legnagyobb számban az újságírók képviseltették magukat. Nem sokkal nyolc óra után futott szét az első izgalmat kiváltó hír a Jobbik szimpatizánsai között, hogy a szavazatok közel 46 százalékos feldolgozottságánál jelöltjük vette át a vezetést a Fidesztől. 96 százaléknál már bent és kint is kiabálták, hogy "megvan" az eredmény, "Szép volt, Lajos!".
A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán vasárnap este olvasható adatok szerint a 99,13 százalékos feldolgozottságnál Rig Lajos a szavazatok 35,27 százalékát szerezte meg, Fenyvesi Zoltánra a választópolgárok 34,38 százaléka, Pad Ferencre, az MSZP és a DK közös jelöltjére 26,27 százaléka szavazott. Az eredmény azonban nem végleges, mert a különbség kisebb az első két helyen álló jelölt között, mint abban a szavazókörben leadott és később megszámlálandó voksok száma, ahová a külképviseleti voksokat várják. Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 2.  házmester | 2015.04.13 17:49:45 Moderálást kérek 
Aki nagybetűkkel ír annak biztos hogy igaza is van?
 1.  Anonym | 2015.04.13 05:24:24 Moderálást kérek 
SAJNOS AZ ORSZÁGNAK VERESÉG MINDEN JÓ ÉRZÉSÜ EMBERNEK.ÉS A NEMZETKÖZI MEGÍTÉLÉS.LÁSD AZ OSZTRÁK ÉS FRANCIA PÉLDA!
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
PANASONIC TX-40DX653E II.osztály
157 065 Ft
PHILIPS 43PUS6201/12 LED TV
179 950 Ft
 
Divat
Gwen Stefani
Vizezz!
Mi segít a kipirosodás ellen?
Pödört copf
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Életmódváltással a Candida ellen
Az orvosok többsége szerint nem is létezik, mások civilizációs népbetegségnek tartják.
 
Friss kommentek
Elhunyt Antal László közgazdász
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Westside Road: különleges családi ház Kaliforniából
A Dowling Studios munkáját dicséri ez a gyönyörű családi ház, amit Sonoma-ban, Kalifornia egyik kisvárosában építettek fel.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista