2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Vlagyimir Putyin látogatása ellen tüntettek Budapesten
2015.02.16. 22:06  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Vlagyimir Putyin látogatása ellen tüntettek BudapestenVlagyimir Putyin orosz államfő keddi budapesti látogatása és Orbán Viktor kormányfő politikája ellen tüntettek hétfő este Budapesten. A szónokok arról beszéltek, nem a nemzet érdekeit szolgálja a kormány politikája, és a paksi szerződés megkötése Magyarországot hosszú időre függővé teszi Oroszországtól.

A demonstrálók késő délután a Keleti pályaudvartól indultak el, és a Nyugati pályaudvarhoz vonultak.
A menet elején vonulók egy "Putyin nyet! Európa igen!" molinót vittek, a tüntetők a Beatles Back in the USSR című számára indultak el. Amikor a menet eleje a Rottenbiller utcai felüljáróhoz ért, a vége akkor indult el a Keleti pályaudvar elől. A vonulás idejére a Rákóczi utat a Keleti pályaudvar és a Blaha Lujza tér között, valamint a Nagykörút egyik oldalát a Nyugati pályaudvar irányába a rendőrség lezárta.
Vonulás közben mások mellett Vágó Gábor beszélt mikrofonba az általa több ezresre becsült tömeghez. A volt LMP-s országgyűlési képviselő egyebek mellett a "paksi paktum" ellen érvelt, és szolidaritását fejezte ki Ukrajnával, illetve azt hangoztatta, hogy a magyarok nyugati típusú demokráciát akarnak. Vágó Gábor a vonulás kezdő- és célállomására utalva - többször is azt hangoztatta, azért vonulnak a Keleti pályaudvarról a Nyugati pályaudvarra, hogy így fejezzék ki szimbolikusan is: nem keletre, hanem nyugatra kellene tartania Magyarországnak. Hozzátette: nem bíznak Orbán Viktor miniszterelnök "illiberális politikájában" és a kormány "gyenge külpolitikájában".
Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája - már a Bajcsy-Zsilinszky út és a Podmaniczky utca sarkán felállított színpadon - arról beszélt, Orbán Viktor 1989-ben még tudta, mit jelent a szabadság. Szerinte az emberek Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt azonban már "a nemzeti együttműködés rendszerének csúfolt elnyomó diktatúrában élnek". Azt mondta: az emberek a rendszerváltás óta nem éltek olyan tartós elnyomásban, mint most.
Utalva Putyin budapesti látogatására és arra, hogy a hírek szerint a Fiumei úti sírkertben olyan emlékművet koszorúz majd meg, amely 1956-os forradalmat ellenforradalomnak nevezi - azt is mondta, nem gondolta volna soha, hogy az 1989-ben Nagy Imre miniszterelnök újratemetésén beszédet mondó Orbán Viktorral szemben neki kell 1956 becsületét megvédenie.
Ámon Ada, az Energiaklub vezetője a demonstráción azt hangsúlyozta, hogy miközben a nemzet érdekét szolgáló energiapolitika nyugati, a Paksra tervezett két új atomerőműblokk "egy keleti energiamonstrum". Az orosz vezetés a saját logikája szerint működik - mondta -, ez pedig arra készteti, hogy atomerőművet adjon el Magyarországnak. Ez pedig az olaj- és gázfüggéssel együtt kiszolgáltatottságot jelent, "amit épelméjű ember nem akarhat". Vagyis Paks II. nem elsősorban energetikai, hanem politikai kérdés - fűzte hozzá Ámon Ada.
A továbbiakban úgy fogalmazott, hogy a nyugati energiapolitika a megújuló energiaforrásokat részesíti előnyben, mert a nap ingyen süt, a szél ingyen fúj és a föld hője ingyen termelődik. Ezzel szemben az atomenergia drága, szennyező és veszélyes technológia, nem csak nukleáris kockázatot jelent, de veszélyes a gazdaságra és a nemzetbiztonságra is, illetve korrupciós kockázatot - jelentette ki.
A Magyarországon tanuló Margarita Rimarenko krími ukrán állampolgár arról beszélt, hogy az Oroszország által annektált Krímben nincsenek jogok, nincs jogrend és szabadság. Az erőszak törvénye uralkodik - jelentette ki, hozzátéve: elfogadott gyakorlat lett, hogy fegyveres katonák látogathatnak meg aktivistákat, újságírókat és egyetemi tanárokat.     Margarita Rimarenko azt hangoztatta, hogy ki kell állni a szabadság mellett!
A tüntetők olyan és ahhoz hasonló feliratú transzparenseket tartottak a magasba, mint: "Nem lehetünk újra orosz gyarmat."; "Menjetek vissza Ázsiába!"; "Madarat tolláról, Orbánt barátjáról". A demonstrálók a "Demokráciát!"; "Európa" és a "Ruszkik haza!" jelszavakat skandálták.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 1.  cirbolya apó | 2015.02.17 06:30:31 Moderálást kérek 
tudják-e magyar társaim, hogy ha Putyin elzárja a gázcsapot, Magyarország egy hét alatt összeomlik???
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Hama 118610 Projektor mennyezeti konzol, 22 cm, Fehér
17 990 Ft
Smart Tech LE-5566UDS 140 cm Smart Ultra HD 4K LED TV
199 900 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML