2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Önkormányzat 2014 - Falus Ferenc: a 3-as metró felújítására kellene fordítani a kormány költöztetésére szánt pénzt
2014.08.25. 18:27  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Az Együtt-PM, az MSZP és a DK közös főpolgármester-jelöltje szerint a kormány "királyi várba" költöztetésére szánt 100 milliárd forintot inkább a 3-as metróvonal felújítására kellene fordítani.

Falus Ferenc hétfőn délután a XIX. kerületi Határ úti metró-, és villamosmegállóban tartotta választási kampánynyitóját, ahol az őt támogató pártok standjaiknál megkezdték az ajánlások gyűjtését.
A főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Budapest egy és oszthatatlan, és megválasztása esetén a szabadság fővárosa lesz. Arról beszélt, hogy a kerületek és a főváros között nem lehet ellentét, valamint hogy a kerületeket érintő programokat közösen kell megoldani.
Közölte azt is, kampánykörútja során mind a 23 kerületbe el fog látogatni és mindenhol együtt fog kampányolni a baloldali polgármesterjelöltekkel.
Falus Ferenccel együtt kampányolt Gajda Péter, az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció kerületi polgármesterjelöltje is, aki a főváros és Kispest közös ügyei között említette a Határ út zajvédelmének megoldását, az Ady Endre út felújításának folytatását a Bozsik stadionig, valamint a Határ úti közlekedési csomópont rendbetételét, megújítását.
Falus Ferenc ajánlásgyűjtő ívét a rendezvényen több ismert szocialista politikus is aláírta, köztük Hiller István, Kunhalmi Ágnes és Burány Sándor.
A sajtótájékoztató után az újságírók több más ügyben is kérdezték a Határ úti villamosmegállónál kampányoló politikusokat.
Falus Ferenc igennel válaszolt azokra a kérdésekre, hogy a neve szerepelni fog-e az őt indító pártok (Együtt-PM) kompenzációs listáján, és (ha a budapestiek nem őt választanák főpolgármesternek akkor) egyszerű képviselőként is dolgozna a fővárosi közgyűlésben.
Ugyancsak újságírói kérdésre a Heti Válaszban, a Nyírő Gyula kórház vezetésével kapcsolatban megjelent, őt is érintő írásra utalva azt mondta: "bérkaraktergyilkosokkal nem fogunk beszélgetni". Hozzátette: az írás szerzője "húsz évvel ezelőtt ennek a cikknek a korrekcióját is megírta".
(A Heti Válasz arról írt, hogy Falus Ferenc kórházigazgatóként szerződést kötött egy most elmarasztalt nőgyógyász főorvos magáncégével, aki utóbb 67 rendbeli csalással százezreket kasszírozott a betegektől, magánklinikaként használva a közkórházat.)
Arra a kérdésre, mikor lesz nyilvános a mostanra ígért főpolgármesteri programja, azt mondta, az "az emberekről fog szólni, egy gondoskodó városról, egy fejlett városról, egy egészségügyi városról, egy zöld városról" és ezeknek az elemeit fogják a programba "összerakni". Hozzátette: a programot "folyamatosan" fogják nyilvánosságra hozni.
Falus Ferencet az újságírók egy XVI. kerületi baloldali jelölt, Büki Tamás a médiában megjelent - a holokauszt áldozatainak számát megkérdőjelező - nyilatkozatával kapcsolatban is kérdezték. A főpolgármester-jelölt azt mondta, Büki Tamás indítását hibának tartja, és ő biztosan nem jelölte volna. Arra a felvetésre, együtt tudna-e dolgozni Büki Tamással a fővárosi közgyűlésben, azt mondta: "amennyiben a fővárosi közgyűlés tagja és ott tisztességgel dolgozik, akkor bárkivel együtt lehet dolgozni".
Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke Büki Tamás "sorsáról" azt mondta, hétfőn délután ülnek össze a helyi jelölő szervezetek vezetői és tárgyaló delegációi, és az ügyet "megnyugtatóan fogják rendezni", "megnyugtató döntést fognak hozni". Hozzátette: kedd reggel a média már tudni fogja a döntést. Saját véleményeként azt mondta: idegen tőle minden olyan gondolat, ami társadalmi csoportokat megbélyegez, kirekeszt.
Arról is beszélt, szeretné, ha jobb- és baloldali demokraták össze tudnának fogni a szélsőségesekkel szemben, mert - szavai szerint - csak egymásra számíthatnak.
A Heti Válasz, a Nyírő Gyula kórházat érintő cikkével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: "mindenért vállaljuk a felelősséget, ami történt Falus Ferenc múltjában, de a bulvármédia és a politikai média álhíreiért nem fogjuk (a felelősséget) vállalni".


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 1.  házmester | 2014.08.27 16:48:50 Moderálást kérek 
Aug.27 van, történt már egymás a témában.
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
SONY CMT-SX7 Mikro HiFi rendszer
189 990 Ft
STELL SHO 2040 TV állvány
5 479 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML