2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Blikk: Évi 300 millióval került többe az új kormány
2014.06.28. 16:31  |  Szerző: Blikk
Itthon
 nyomtat  |   | 
Blikk: Évi 300 millióval került többe az új kormányÚgy tűnik, hiába ígérte Orbán Viktor 2010-ben, hogy olcsóbb lesz a kormányzás - írja a Blikk.

Számításaink szerint csaknem 300 millióval többe kerülnek évente vezetőink összesen, mint tavaly és közel egy milliárddal többe, mint Bajnai Gordon kormánya alatt voltak 2009-ben - írja a Blikk. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban kinevezte helyettes államtitkárait, szám szerint 27-et, miközben az előző ciklusban beérte tizeneggyel.

Abban az esetben, ha a többi tárcánál változatlan marad az államtitkárok és helyetteseik száma, már akkor is 132-ről 155-re nő az állami vezetői létszám.

Az új Orbán-kormány a következőképpen áll fel: 11 miniszter, 54 államtitkár és közel 90 helyettes államtitkár. Vagyis héttel több lesz az államtitkárok száma és a Blikk kalkulációja szerint közel tizenöttel több helyettes fogja egyengetni az ország ügyeit.

Az igazi nyertesek a nyilvánosság előtt kevésbé ismert helyettes államtitkárok. Nekik bár 750 ezres a fizetésük, ám elődeikhez hasonlóan ugyanúgy kaphatnak harmincszázalékos emelést, ez maximálisan 150 ezres plusz lehet. Az előző kormányban nem mellesleg szinte mindannyian meg is kapták. Természetesen a hivatali kocsi is jár nekik. Egy állami vezető átlagosan 5 ezer kilométert tesz meg a szolgálati autójával, amelynek benzinköltsége így hozzávetőlegesen 170 ezer forint lehet. A vidéki helyettes államtitkároknak ezenkívül jár hivatali lakás is, vagy pedig albérleti támogatás közel havi 200 ezer forint erejéig. Ám még ez utóbbi nélkül is egy fejes átlagosan évi 11 millióba kerülhet, vagyis a 15 pluszpozíció minimum 160 millióval növeli a büdzsét.

Egy államtitkár alkalmazása sem mondható olcsónak. A Blikk korábban kiszámolta, hogy összességében 20 millió forintba is kerülhet egy államtitkár évente. Vagyis a hét pluszstátusz legalább 140 millió forint kiadásnövekedést jelent évente. Az új vezetőkre fordított kiadásokat összegezve hozzávetőleg 300 millióval többe fog kerülni évenként az új Orbán-kabinet működése.

Kérdeztük a Miniszterelnökséget, hogy mi az oka, hogy láthatóan jelentősen tovább nő az előző ciklus elejéhez képest a vezetők száma, ám lapzártánkig nem érkezett válasz tőlük.

A szakértő szerint legalább két oka is van az állami vezetők folyamatos szaporodásának. - Egyrészt az állam szerepe folyamatosan nő, újabb és újabb területeket vonnak ellenőrzésük alá. Másrészt a Fidesz a jó kádereit igyekszik elhelyezni, ugyanis senkit sem hagynak az út szélén az övéi közül - vélekedett Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője - írja a Blikk.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 3.  Nemértem | 2014.06.30 07:35:08 Moderálást kérek 
2!
Szerintem ha a költségvetés: 15 083 554mFt (lesz)
Az új kiadások: 300mFt
Akkor ez 0,001988921%, ami "csak" két nagyságrenddel nagyobb az ön által írtnál. (Talán elfelejtette, hogy a "%" jelet nem csak kitenni kell, hanem a szám százszorosát is kell venni)
És akkor ne nézzük, az aprót, hogy kell neki egy notebook, egy ....
Valamint felhívom a figyelmét erre:
"A vidéki helyettes államtitkároknak ezenkívül jár hivatali lakás is, vagy pedig albérleti támogatás közel havi 200 ezer forint erejéig. Ám még ez utóbbi nélkül is..."

Tudom, itt nem lehet visszafelé mutogatni, akkor megpróbáljuk lekicsinyelni az adatot.

Az Orbán által ígért csökkenéshez képest meg inkább ne is próbáljuk viszonyszámot felállítani.
---
De nem ez az érdekes:

A cikk arról szól, hogy amit Orbán állított azt se 4 éve, se most nem valósította meg. (De mint tudjuk az előző 4 évet folytatja ... ebben is)
 2.  házmester | 2014.06.29 09:32:11 Moderálást kérek 
A Blikk által kikiáltott 300 millió az éves költségvetés 0,00002%-a.
 1.  Nemértem | 2014.06.29 08:43:10 Moderálást kérek 
Mi ebben a meglepő...
Egyrészt a jó elvtársakat valahogy meg kell jutalmazni. Ezt ugye állami pénzből "legálisan" csak jó zsíros állásokkal lehet.

Másrészt Orbán állításaiból gyakorlatilag nagyon kevés volt igaz.
Sajnos egy igen, hogy a kormányzást ugyan úgy folytatják, ahogy az előző 4 évben, tehát "Ötletes" új adók kitalálása és az adók emelése.
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
SENCOR SSS 801 Mikrohifi
42 290 Ft
SONY KDL-43WD759B 108 cm Full HD LED TV
189 950 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML