2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Vagyonnyilatkozatok - Az új kormányban Pintér és Seszták lesz a legvagyonosabb
2014.06.06. 02:19  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Vagyonnyilatkozatok - Az új kormányban Pintér és Seszták lesz a legvagyonosabbPintér Sándor belügy- és Seszták Miklós leendő fejlesztési miniszter lesz a harmadik Orbán-kormány két legvagyonosabb tagja - derül ki a politikusok friss vagyonnyilatkozataiból, amelyekből az is tudható, hogy Lázár János az idén műtárgyat adott el, de több a tartozása, Varga Mihálynak pedig csökkent a megtakarítása.

A parlamenti honlapon péntekre virradó éjjel közzétett bevallások szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter vagyona nem változott az év eddigi részében: továbbra is két II. kerületi ingatlan felét, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát tüntette fel nyilatkozatában, értékesebb ingóságai között pedig antik bútorait említi.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár - péntek délelőtti kinevezése után már miniszter - ingatlanvagyona változatlan: felerészben tulajdonolt hódmezővásárhelyi háza mellett ezúttal is 11 szántót tüntetett fel. A 2013. december 31-i vagyoni állapotához képest ugyanakkor változás, hogy négymillió forinttal 46 millióra növelte kötvényei értékét. Életbiztosításának összege és törzsrészvénye továbbra is ugyanannyi, 6,8 millió, illetve 6 millió forint.
Készpénzt mostani bevallásában nem tüntetett fel a politikus, ellentétben a néhány hónappal ezelőttivel, amikor még 12,6 millió forint készpénze volt. Pénzintézeti számlakövetelése továbbra is kétmillió, pénzintézetekkel szembeni tartozása viszont ötmillióval csökkent: 37,5 millió forintról 32,5 millióra. Magánszemélyekkel szembeni tartozása ugyanakkor jelentősen nőtt: az eddigi, összesen 18 millió forintnyi családi kölcsön 27 millióra hízott.
Földbérleti díjból, illetve díjelőlegből, valamint osztalékból származó időszakos jövedelme ötmillió forint volt. Vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy Lázár János az idén műtárgyat értékesített 8,6 millió forintért.
Navracsics Tibor - aki az elmúlt négy évben közigazgatási és igazságügyi miniszter volt, a harmadik Orbán-kormányban pedig külgazdasági és külügyminiszter lesz - vagyona nem mutat változást: egy budakeszi 138 négyzetméteres lakóház felét tulajdonolja, és megvan a 2006-ban vett Renault-ja. Banki tartozása az év első harmadában mintegy 160 ezer forinttal lett kevesebb, jelenleg 7 millió 862 ezer forint.
Varga Mihály régi-új nemzetgazdasági miniszter ingatlanvagyona - két II. kerületi ingatlan és karcagi telkek - sem módosult, a tárcavezető azonban ezúttal már külön pontokban tüntette fel a budapesti ingatlanjaihoz tartozó garázsokat és tárolókat. Ezeket nem jelezte a január 31-én publikált bevallásában, de április 1-jén - a 2009-ben vett társasházi lakás esetében - kiegészítette velük nyilatkozatát.
Az 1,3 millió forintos életbiztosítása már nincs meg a miniszternek, és államkötvénye is harmadannyi, a korábbi mintegy 1,5 millió helyett 500 ezer forint értékű. Jelzáloghitele 400 ezer forinttal 7,9 millióra csökkent.
Seszták Miklós, aki péntektől Németh Lászlónét váltja a fejlesztési tárca élén, három kisvárdai ingatlanban tulajdonos, van egy XIII. kerületi lakása, egynek pedig - szintén e kerületben - felerészben haszonélvezője.
Az új kormánytag a vagyonos politikusok közé tartozik: 166 millió forintja van bankban, 4,5 millióval több, mint tavaly év végén. Ugyanakkor készpénze - egymillióval - 22 millióra, egyéb pénzkövetelése pedig - szintén egymillióval - 9 millió forintra csökkent. Banknak nem, csak magánszemélyeknek tartozik 9 millióval a korábbi 10 millió helyett.
Ügyvédként az év eleje óta - április 23-ig - bruttó 9 millió 279 ezer forintot keresett. Tavaly még választott bíróként is dolgozott, idén azonban ezt a tisztségét már nem gyakorolta.
Seszták Miklós bevallásából emellett kiderül: tulajdonosa a kisvárdai Ramiris Autó Kft.-nek és 99,9 százalékban a Seszták és Társai Ügyvédi Irodának.
Pintér Sándor belügyminiszternek 24 ingatlana van az idén vett szurdokpüspöki és pásztói szántóval, legelővel és erdővel együtt. A tárcavezető őrzi 1995-ben örökölt Wartburgját. Forintban továbbra is mintegy 67,5 milliója, euróban 760 ezre, amerikai dollárban pedig 761 ezre van. Nyilatkozatából kiderült, még mindig nem adták meg neki a cégei eladásából származó, 2013-ban esedékes 500 millió forintos vételárrészletet, ahogyan a 610 millió forintnyi családi, baráti kölcsönt sem.
Az ő pénzintézettel szembeni tartozása is változatlan, 6,5 millió forint - derül ki a bevallásból, amely a kormányzati honlapon jelent meg, mivel ő nem képviselő.
Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások régi-új miniszterének vagyonában nem történt változás: még mindig egy XIII. kerületi lakást és három bükkszentkereszti ingatlant, továbbá 7 millió forint és 56 ezer euró megtakarítást ismertet. A miniszteri jövedelmén felül a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) elnökségéért járó havi 150 ezer forintot idén is jótékony célra ajánlotta fel, jelezte ugyanakkor: május 6-i hatállyal lemondott az NKA-elnöki tisztségért járó díjazásról.
Fazekas Sándor agrárminiszter vagyonnyilatkozatában egy pont sem változott: továbbra is Karcagon van családi háza és több szántója, emellett a Ferencvárosban lakása. A tárcavezetőnek Toyota Corollája van, megtakarítása pedig 1,4 millió forint.
Hende Csaba honvédelmi miniszternek több lett a bankban tartott pénze: 13,2 millióról 14,5 millióra nőtt. A tárcavezetőnek emellett megvan a II. kerületi 220 négyzetméteres és a szombathelyi 130 négyzetméteres lakása.
Mivel a harmadik Orbán-kormány tagjai közül Trócsányi László leendő igazságügy-miniszter nem országgyűlési képviselő - és eddig nem is volt miniszter -, neki csak később kell közzétennie vagyonbevallását.
Az országgyűlési törvény kimondja: a képviselőknek a megbízatásukat követő harminc napon belül, majd azután minden évben január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 2.  Anonym | 2014.06.09 15:43:07 Moderálást kérek 
Pintér úr saját bevallása szerint 1970-ben sima rendőrként kezdte /gépkocsi vezetőként/jól fízetnek a rendőrségen???!!!...........................
 1.  Nemértem | 2014.06.06 21:06:21 Moderálást kérek 
Lázár:
"Magánszemélyekkel szembeni tartozása ugyanakkor jelentősen nőtt: az eddigi, összesen 18 millió forintnyi családi kölcsön 27 millióra hízott."
Más embernek a fizetése nem éri el évi 9 millát, ő meg egy év alatt a "kis" fizetésén kívül még ennyit elköltött?
Ha ennyire nem tud gazdálkodni azzal a kis fizetésével, amit kap, illetve a tulajdonaiból befolyó összegekkel, akkor hogy lehet egy államigazgatásban bármit rábízni?
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
STELL SHO 1100 TV állvány
3 290 Ft
PANASONIC TX-50DX703E
269 800 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML