2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Orbán: Magyarország jobban teljesít az uniós átlagnál
2014.03.28. 08:51  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Orbán: Magyarország jobban teljesít az uniós átlagnálOrbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország minden fontos gazdasági mutató alapján jobban teljesít az Európai Unió átlagánál. A kormányfő erről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának adott interjúban beszélt pénteken, mérleget vonva kormánya teljesítményéről.

Emlékeztetett: tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígértek, ebből egy ciklus alatt több mint 250 ezer megvalósult, ami az időarányosnál kevesebb, de elfogadható és több, mint bárki gondolta volna 2010-ben.
Arra a felvetésre, hogy az új állások közül kevés a versenypiaci, úgy válaszolt: a vállalkozások még sokaknak nem tudnak munkát adni. A változás az, hogy az előző kormányok segélyt adtak az alulképzett, munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen térségben lakó embereknek, a mostani pedig a közfoglalkoztatás révén munkát ad nekik - mondta.
Kiemelte, hogy a közfoglalkoztatottak a korábbi 28 ezer forintos segély kétszeresét kapják közmunkabérként.
A miniszterelnök szólt arról, hogy a tavalyi év trendforduló volt, a rezsicsökkentés miatt is alacsony infláció következtében nőttek a reálkeresetek.
Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország minden lényeges gazdasági mutató - munkanélküliség, foglalkoztatás, gazdasági növekedés, infláció, külkereskedelmi egyensúly - alapján jobban teljesít az uniós átlagnál.
Beszélt arról is, hogy bár a szakképzésben biztató jelek vannak, a munkástanulók jól szerepelnek nemzetközi versenyeken, és egyre inkább az iparkamara igényeihez igazítják a képzést, az általános iskolai oktatással kapcsolatban még sok a teendő. A jó oktatásügyhöz szükséges keretet megalkották, a közoktatási rendszer "irányítható állapotban van", de tartalmi változások kellenek a nemzetközi felmérések szerint romló eredmények miatt - hangsúlyozta.
"Olyan politikát próbáltam csinálni, ami a magyar embereknek jó. Nem volt beleírva a szerződésembe, hogy a nagy nemzetközi cégeknek is elégedettnek kell lenniük, az se volt beleírva, hogy a bankok továbbra is extraprofitokat vigyenek haza. Ellenben bele volt írva a vállalásainkba, hogy a magyar emberek életét kell segíteni és könnyíteni. Ha tehát elvesztettem esetleg néhány külföldi barátot, és helyette nyertem néhány millió magyart, azt jó üzletnek tartom" - jelentette ki.
A kormányfő becsületbeli kérdésnek nevezte, hogy mindig ott volt a katasztrófahelyzetek elhárításánál. "Jobban szeretem azt a vezényszót, hogy utánam, mint azt, hogy előre" - magyarázta, hozzáfűzve: a politikai vezetők elsődleges kötelességének tartja az összetartozás erősítését, a közösségépítést.
Kérdésre beszélt arról is, hogy az ellenzék bajban volt az elmúlt négy évben a kétharmados kormánytöbbség mellett, "hiszen a választók nem szavaztak rájuk, úgy azért nehéz erőt mutatni". Szerinte az ellenzék véleménye ilyen erőviszonyok között "tiszteletreméltó, de nem perdöntő".
Hozzátette: kormányának 2010-től tűzoltómunkát kellett végeznie. "Megizzadunk, sáros is lesz a ruhánk, pernye is száll ránk, nem nézünk ki olyan jól, mint ha szmokingban mentünk volna egy partira, de hát nekünk a tűzoltás jutott, meg kellett menteni Magyarországot a pénzügyi összeomlástól. Elvégeztük. Kétségkívül lehetnénk elegánsabbak is. Majd most, a következő választás után talán tudunk új ruhát venni" - mondta.
A jövőre vonatkozó tervei közül kiemelte: fontos a teljes foglalkoztatottság, a rezsicsökkentés, de a legnagyobb baj, hogy még mindig sokan vannak, akiknek bár van munkájuk, jövedelmük, nincs tartalékuk, ezen kell változtatni.
Ahhoz, hogy nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban, békésebben éljünk, gazdaságilag kell megerősödni, a családoknak kell jobb állapotba kerülniük, ezért kell a családokat támogatni, ezért kell teljes foglalkoztatottság, adócsökkentés, rezsicsökkentés - mondta. "És ha ezt végigcsináljuk, mindenkinek lesz munkából szerzett jövedelemből annyi tartaléka, hogy úgy érezze: az élet nehéz és kellemetlen fordulatai esetén se kell kétségbe esnie" - fejtette ki.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 5.  szafika | 2014.04.03 13:53:54 Moderálást kérek 
....hol nyert néhány millió magyart ?! ébresztő !!!!! nem lesz most 2 millió 700 ezer közelébe se !!! akkor hol nyert néhány millió magyart ?!!!!!!!!!!!!!
ha kiveszi a 8 millió körüli szavazóképes emberkéből azokat , akik lényegesen rosszabbul jártak !!!! akiktől csak elvett , akiknek nem volt segítség az se , h olyan devizahiteleseket segített , akik gond nélkül tudták fizetni a hitelüket , örülhet , ha 1 millió közelébe lesz a rá szavazók tábora !!!!
 4.  szafika | 2014.04.03 13:47:01 Moderálást kérek 
....lassan már olyan kockafeje lesz , mint egy kihízott .....nak .....
 3.  szafika | 2014.04.03 13:42:57 Moderálást kérek 
....legalábbis " dicső " politikusaink gyarapodását látva , jobban teljesít , aztán , mindenki más szemszögéből látva + sokkal rosszabbul !!!!!!!!!!!!!!!!!!
 2.  Róka | 2014.03.30 11:57:00 Moderálást kérek 
Ma reggel azt mondták a tv é egyik műsorában,hogy a magyarok átlag keresete nettó 150.000ft hol van ez a pénz??????????? A dolgozó emberek többsége még a nettó 80.000ft-ot sem kapja kézhez. MIÉRT KEL MINDIG HAZUDNI A KIS KERESETŰ EMBEREK FIZETÉSÉRŐ?????
 1.  Nemértem | 2014.03.28 18:48:25 Moderálást kérek 
"és több, mint bárki gondolta volna 2010-ben."
Érdekes... Tehát 2010-ben Orbán olyat hazudott, amit ő se hitt el?

Most ugye ne nézzük, hogy ebből a 250ezerből mennyi a nem gazdaságélénkítő, nem adóbevétel növelő, tehát közmunka, állami szektorban foglalkoztatottal száma, illetve a statisztikában az, akik már külföldön dolgoznak.

"a mostani pedig a közfoglalkoztatás révén munkát ad nekik"
Tehát mind a 4-5 millió magyar közmunkán lesz, akkor jó eredményt ért el a kormány? Bravó.

" fontos a teljes foglalkoztatottság,"
Persze, hogy megvalósulhat. Akinek nincs munkája, azt közmunkában dolgoztatják (hogy abból hogy lehet megélni azt ne nézzük) és mire mindenki közmunkán lesz. addigra még jobban eladósodik az ország.

---

"rezsicsökkentés miatt "
Aminek ugye egy részét már az önkormányzatoknál az államkasszából (a mi adónkból) kell finanszírozni.

---
" az se volt beleírva, hogy a bankok továbbra is extraprofitokat vigyenek haza."
Emlékezetem szerint az se, hogy
- a Tákolmányt módosítsák,
- a Trafikokat a barátaiknak adják
- a bruttó minimálbért úgy emeljék, hogy a nettó ugyan annyi legyen, de több egyéb (pl. tranzakciós díj, Áfa növekedés) terhelje
- elsikkasszák a magán és az állami nyugdíjpénztár tartalmát.
- Növeljék az államadósságot
- Falutársát a leggazdagabb magyarok közé emelje.
...

--
"hogy a magyar emberek életét kell segíteni és könnyíteni"
A felsoroltak közül melyik intézkedés volt az (Na jó a Trafik jó páraknak)
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
STELL SHO 2020 TV állvány
4 490 Ft
SONY KDL49WE755BAEP 108 cm Smart Full HD HDR LED Televízió
269 999 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML