2018. január 20., szombat - Sebestyén
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Választás 2014 - Baloldali összefogás: vonják vissza "a besúgótörvényt"!
2014.03.12. 12:14  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
A rezsicsökkentéssel összefüggő törvény visszavonására szólítja fel a kormánypártokat a baloldali összefogás, amely szerint besúgóvá teszi a közös képviselőket a jogszabály és azzal kapcsolatban alkotmányossági problémák is felmerülnek.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, március 10-én lépett hatályba a törvény azon rendelkezése, amely adatszolgáltatást előírva a társasházak közös képviselőinek feladatává teszi, hogy a lakók minden "rezdüléséről" tudomást szerezzenek, azokat listázzák és ezekről a hatóságokat tájékoztassák. A korábban volt házmestereknél is "nagyobb szörnyet" akarnak csinálni a közös képviselőkből - fogalmazott.
Szanyi Tibor elmondta, hogy a törvény a társasházak esetében megkülönbözteti a magánszemélyeket és a cégeket, amelyeknek nem jár a rezsicsökkentés.
Az ellenzéki politikus szerint tisztázatlan, hogy mi van azokkal a lakókkal, akik önkormányzati lakásokban laknak, jár-e nekik a rezsicsökkentés. Ugyancsak kérdésesnek nevezte, hogy mi van azokkal, akiknek a lakásába cég van bejelentve. Mi van akkor, ha a nagymama megengedi az unokájának, hogy a lakásába bejelentse a cégét? Akkor a nagymama elbúcsúzhat a rezsicsökkentéstől? - sorolta kérdéseit az MSZP-s képviselő, aki szerint a Fidesz így veszi vissza a korábban biztosított kedvezményeket.
Megjegyezte, hogy Európa legtöbb országában a magánszemélyeknek adott kedvezmények a kisvállalkozásoknak is járnak.
Úgy értékelte, a Fidesz besúgókat akar csinálni a közös képviselőkből, és "ők akarják szétdúlni körülbelül egymillió ember életet pusztán azért, mert nem lehet tudni, hogy ha valaki lehúzza a WC-t az most céges minőségében, vagy pedig magánemberi minőségében tette".
Dorosz Dávid független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa azt mondta, alkotmányossági problémák is vannak "a besúgótörvénnyel", mert a közös képviselőknek eddig adatkezelési joguk volt, és nincs törvényes felhatalmazásuk arra, hogy ezeket az adatokat továbbítsák egyes közműszolgáltatóknak.
Felhívta arra a figyelmet, hogy miközben a Fidesz most több millió ember és kisvállalkozás adatait szeretné továbbküldözgetni, addig a föld- és a trafikpályázatok eredményét nem tette senki számára hozzáférhetővé.
Dorosz Dávid szerint az is problémát fog okozni, hogy sok helyen szívességi alapon látják el a közös képviseletet. Milyen helyzetbe kerülnek most ők, hogy járniuk kell majd a házat és "jobbra, balra kell majd kémkedniük"? - kérdezte. Hozzátette: a nagy társasházaknál cégek látják el a képviseletet, amelyeknek ez a kettős listázás többletköltséget jelent majd, ezért ők is díjat fognak emelni.
A PM politikusa hangsúlyozta, mindent megtesznek a törvény visszavonásáért, és biztos, hogy az adatvédelmi biztoshoz fordulnak az ügyben.
A hvg.hu szerdán számolt be arról, hogy március 10-én lépett hatályba a rezsicsökkentéssel és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos egyes törvények módosításának néhány rendelkezése. A törvényt a fideszes Németh Szilárd és Rogán Antal nyújtotta be, azt február 6-án fogadta el a parlament.
A törvényben új adatszolgáltatási kötelezettséget írtak elő a társasházak és lakásszövetkezetek a nevében eljáró közös képviselőknek: ezentúl rendszeresen le kell jelenteni, a házban milyen arányban laknak olyanok, akik jogosultak a víz-, illetve szemétdíj után járó rezsicsökkentésre, és hány lakásnál nem jár a kisebb számla. A lap azt írja, hogy a törvény alapján a rezsicsökkentés csak azoknak a természetes személyeknek jár, akik saját jogukon használják az ingatlant.
A hvg.hu szerint ha a kötelező adatszolgáltatásnak a közös képviselő nem tesz eleget, akkor a törvény értelmében ilyenkor a vízmű, illetve a kommunális szolgáltató az előírt két külön számla helyett csak egyet bocsát ki – ami nem tartalmazza a rezsidíj csökkentését, vagyis a megtakarítást kollektíve elbukták. A jogszabály kimondja, hogy ilyen mulasztás esetén is megilleti a rezsicsökkentés a természetes személy lakókat, és a díjcsökkentés elmaradásának terhét a közös képviselőnek kell viselnie.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 2.  szafika | 2014.03.17 16:41:53 Moderálást kérek 
....saját zsebre dolgoznak !!!! mert mindenki annyit ér !.......ezért kell mindenkinek , aki teheti , elmenni szavazni ..... na nem rájuk !!!!
 1.  Nemértem | 2014.03.12 21:26:59 Moderálást kérek 
Természetesen (mint ez mindenki által tudott) a Fidesz a kisvállalkozókat segíti.

"Segítségként" most pedig ugye azokat büntetik, akik olyan kis céget "üzemeltetnek", hogy megéljenek, amiknél nincs értelme külön irodát fenntartani. (Esetleg nem is folytatnak tényleges tevékenységet a cím alatt, mert a partnereiknek azoknál nyújtanak szolgáltatásokat)

Természetesen azoknak a milliomosoknak, akiknek telik külön irodára és kacsalábon forgó palotára plusz nyaralóra, azoknak jár a rezsicsökkentés még a fürdőmedence és a fűtött garázs után is.
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Hama 108723 5CS Full Motion Fali konzol, 100x100
8 990 Ft
PANASONIC TX-50DX703E
269 800 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML