2019. augusztus 23., péntek - Bence
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Megbukott a rezsicsökkentés? Visszavonja a kormány, amit tavaly bevezetett
2014.03.02. 23:43  |  Szerző: hir3.hu
Itthon
 nyomtat  |   | 
Megbukott a rezsicsökkentés? Visszavonja a kormány, amit tavaly bevezetettA rezsifórumok hatására kénytelen visszavonni a közelmúltban életbelépett jogszabályi változást a Fidesz, mivel az ellentétes a "rezsihülyítéssel".

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a közelmúltban életbelépett jogszabályi változást követően a társasházi ingatlanokba beépített mellékvízmérő tulajdonjoga ezentúl az ingatlan tulajdonosát, mint elkülönített vízhasználót illeti meg, mint ahogy az azzal kapcsolatos költségek is.
A 58/2013 (II.27.) Kormány rendelet 64.§. (2) bekezdése értelmében "… a szolgáltatási pont után beépített mellékvízmérő tulajdonjoga  az elkülönített vízhasználót illeti meg." továbbá a 64.§. (3) bekezdés szerint "Az elkülönített vízhasználó a saját tulajdonában lévő és a mellékszolgáltatási szerződés alapjául szolgáló mellékvízmérő hitelesítéséről, rendkívüli vizsgálatáról saját költségén köteles gondoskodni."
A fenti rendelet szerint a számlázás alapját képző mellékmérő 8 évente szükséges hitelesítéséről, annak szükségessége esetén az új hiteles vízmérő beépítéséről, valamint a vízmérő hibája, sérülése esetén annak cseréjéről a felhasználó saját költségén köteles gondoskodni - tájékoztat a víziközmű-szolgáltató.
A jogszabályváltozással a vízközmű-szolgáltatók veszteségeit igyekezett kompenzálni a kormány, ezzel áthárítva a rezsicsökkentés költségeit a fogyasztókra. Persze mindezt titokban. Lett is felháborodás belőle.
Forrásaink szerint a Fidesz rezsifórumain kellemetlen téma, hogy bizony pénzbe kerül a társasház tulajdonosai számára a mellékvízmérő cseréje, ami eddig ingyenes volt, és lényegesen többe, mint amennyit a rezsicsökkentés hoz. Egy idős bácsi Kósa Lajos debreceni fórumán tette szóvá, hogy két vízmérőt cseréltek le nála januárban és bizony csúnyán becsapta őt a vízmű, mert fizetni kellett érte, méghozzá 17 ezer forintot. A bácsi nem értette miért, hiszen a hírTV-ben arról volt szó, hogy ez nem kerül pénzbe. Kósa Lajostól várt választ a problémára, úgy tűnik rossz embert választott. A Fidesz alelnökét meglepte a kérdés, szerinte ezt a szolgáltatóval kell tisztázni. Arról azonban nem beszélt a politikus, hogy bizony jogszabályi változással épp a kormány tette fizetőssé a mellékvízmérő cseréjét, tehát a probléma forrása nem a vízmű, hanem Ő és képviselőtársai személyesen.
Úgy tűnik, most már megoldódik ez a csata is, hiszen Németh Szilárd rezsibiztos pár napja jelentette be az újabb rezsiintézkedést, ami ismét ingyenessé teszi a társasházi tulajdonosok számára a mellékvízmérők cseréjét. Tehát kivezetik azt, amit tavaly bevezettek. Persze Németh Szilárd ezt úgy adta elő, mintha a mellékvízmérő cseréje mindig is fizetős lett volna és a kormány újabb intézkedésének köszönhetően lesz csak ingyenes. Mit lehet erre mondani?


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
Első Előző [1] [2] [3] Következő (2) Utolsó (3)
 26.  Loggi | 2015.03.27 03:06:46 Moderálást kérek 
Nem muszáj a szolgáltatónál almérősnek lenni, és korlátlan ideig hiteles lehet az almérő vízóra! Egy korábbi másik kormányhatározat rendelkezik így, amit nem emlegetnek az illetékesek!fNekem a szolgáltatóm ajánlotta ezt a megoldást, még az első hitelesítést megelőzvén, amikor akkor még 6 év utánl ejáró félben volt az almérő vízórám.Még ma is azzal mérem a vizet, és még az 1000 köbmétert sem értem el azóta sem.Nekem is lehetett volna 3 vízórám is, mivel 3 ágon kapom a vizet alulról, és 3 ágon megy tovább a felettem lakóhoz is. Ebből egy ág rendszeressen elfagyott télen!Mindezt megszüntetvén, átalakítva egy órával mérem a vizet, és tartom nyílván a fogyasztásomat is, és közlöm a közös képviselővel. Még a főmérőt is én olvasom, és továbbítom a sajátommal együtt. Már két fogyasztási helyen szüntettem meg a szolgáltatóval az almérős kapcsolatomat, és intézem sk.Vannak társasházak, akik sosem voltak a szolgáltató ügyfelei almérősként, és vidáman élnek egy kis közösséget alkotva, mint közös vízfogyasztók saját elszámolásuk alapján. Kimarad a mérő csere összes költsége, problémája, és még a számlák utáni almérő alapdíjtól is mentesülnek a lakók!
Ez is egy "Rezsi csökkentés"., nem is kevés!
 25.  Takács Antal | 2015.03.25 17:31:26 Moderálást kérek 
Ma kaptam meg a vízszolgáltatótól a hivatalos értesítést levélben, melyben tájékoztatnak, hogy szövetkezeti lakásomban a vízmérő óráimat f,. év jún. 30.-ig cseréltetnem kell. 7650 Ft. + ÁFA/mérő + 3600 Ft + ÁFA egyszeri kiszállási díj!!!
Hol itt a rezsibiztos által 2014-ben ígért visszalépés az ingyenességhez? Ez nekem több lesz mint a rezsi csökkentési megtakarítás!
 24.  imbus54 | 2014.05.19 18:07:10 Moderálást kérek 
Hát amit a tranzakciós díjhoz!:)
Bevezetjük,majd sikertörténetként beállítva kivezetjük,( a felét),legalább!
Mert Magyarország jobban teljesít!:)
 23.  órás | 2014.03.11 21:36:29 Moderálást kérek 
Nekem csak az első mellékmérőért kellett fizetni, azóta ingyen cserélik
 22.  Méri | 2014.03.11 17:10:39 Moderálást kérek 
és a tranzakciós adó? bevezetve minden tranzakció után, aztén nagylelkűen megemgedve, hogy 150.000.-ft-ot felvehetsz adómentesen. És a többi amit nem olyan régen adóztattak meg?
 21.  Aladár | 2014.03.07 00:07:29 Moderálást kérek 
Ezután jön az, hogy a boltban fizetni kell a mérlegelés, a benzinkútnál a tankolás után, stb.
 20.  Tilla | 2014.03.06 11:44:01 Moderálást kérek 
Tisztelt HÍR3!
http://www.fidesz.hu/hirek/2014-03-05/tovabb-csokken-a-rezsi/
 19.  Hozzáértő | 2014.03.05 18:13:47 Moderálást kérek 
A mellékvízmérők cseréje az 58/2013.(II.27.) Korm.rendelet hatályba lépése előtt sem volt ingyenes. Az a fogyasztók tulajdona, a cseréről, hitelesítésről a fogyasztóknak kellett gondoskodni. A változás abban volt, hogy a korábbi 6 évet meghosszabbították és 8 évre kitolták a hitelesség idejét. Tehát aki fizetett a cseréért, az a jogszabálynak megfelelően tette. Tehát amit "szintén vizes" hozzászóló leírt, az mind megfelel a valóságnak. Megint megy az etetés. Mellesleg a 4 db mérőcsere 32.000,- Ft-ért viszonylag reális ár, még ha nehéz is egy összegben kifizetni.
 18.  Anikó | 2014.03.05 17:50:31 Moderálást kérek 
Nem értem ha ez ezelött ingyenes volt akkor nekem miért kellett 5 évvel ezelött 32.000ft-ot fizetnem 4 óráért??????Többször is felszólítottak majdnem baj lett belőle mert hát egyedül álló anyaként nem volt ennyi pénzem ugy kellett kölcsön kérni!!!!!Mondjuk ezektől a rabló bandáktól mert semmin sem csodálkozom!!!
 16.  szintén vizes | 2014.03.04 18:59:19 Moderálást kérek 
Lehet, hogy én értettem félre a fityesz elképzeléseit, de a történet számomra úgy szól, hogy "innentől a mérőóra tulajdonosa" köteles a költségeket fizetni. Na most a bekötési vízmérő - ami a magánházaknál van, meg a társasházak főmérője lent, a ház előtt az aknában- , az a szolgáltató tulajdona, de a lakásokban lévő mellékvízmérő - ami egyébként is csak költségmegosztásra alkalmas, mivel a vízműnek a felhasználóval a bekötési vízmérőre van szerződése, mert az az alap - a felhasználó tulajdona. Ergo: ezután is a tulajdonos fizet. A mellékmérő tulajdonosa, tehát a t. felhasználó!!!! A bekötési vízmérők cseréje pedig eddig is ingyenes volt.
Leegyszerűsítve a bekötési vízmérő cseréje ingyenes, az is volt eddig is. A mellékmérő, ami a felhasználó tulajdona, az pedig fizetős. Fityesz nem nézett utána a tulajdonviszonyoknak..... Így járt...
Első Előző [1] [2] [3] Következő (2) Utolsó (3)
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Hama 108723 5CS Full Motion Fali konzol, 100x100
8 990 Ft
SONY KDL-43WD759B 108 cm Full HD LED TV
189 950 Ft
 
Divat
Gwen Stefani
Vizezz!
Mi segít a kipirosodás ellen?
Pödört copf
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Életmódváltással a Candida ellen
Az orvosok többsége szerint nem is létezik, mások civilizációs népbetegségnek tartják.
 
Friss kommentek
Elhunyt Antal László közgazdász
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Westside Road: különleges családi ház Kaliforniából
A Dowling Studios munkáját dicséri ez a gyönyörű családi ház, amit Sonoma-ban, Kalifornia egyik kisvárosában építettek fel.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista