2019. június 17., hétfő - Laura
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Megbukott a rezsicsökkentés? Visszavonja a kormány, amit tavaly bevezetett
2014.03.02. 23:43  |  Szerző: hir3.hu
Itthon
 nyomtat  |   | 
Megbukott a rezsicsökkentés? Visszavonja a kormány, amit tavaly bevezetettA rezsifórumok hatására kénytelen visszavonni a közelmúltban életbelépett jogszabályi változást a Fidesz, mivel az ellentétes a "rezsihülyítéssel".

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a közelmúltban életbelépett jogszabályi változást követően a társasházi ingatlanokba beépített mellékvízmérő tulajdonjoga ezentúl az ingatlan tulajdonosát, mint elkülönített vízhasználót illeti meg, mint ahogy az azzal kapcsolatos költségek is.
A 58/2013 (II.27.) Kormány rendelet 64.§. (2) bekezdése értelmében "… a szolgáltatási pont után beépített mellékvízmérő tulajdonjoga  az elkülönített vízhasználót illeti meg." továbbá a 64.§. (3) bekezdés szerint "Az elkülönített vízhasználó a saját tulajdonában lévő és a mellékszolgáltatási szerződés alapjául szolgáló mellékvízmérő hitelesítéséről, rendkívüli vizsgálatáról saját költségén köteles gondoskodni."
A fenti rendelet szerint a számlázás alapját képző mellékmérő 8 évente szükséges hitelesítéséről, annak szükségessége esetén az új hiteles vízmérő beépítéséről, valamint a vízmérő hibája, sérülése esetén annak cseréjéről a felhasználó saját költségén köteles gondoskodni - tájékoztat a víziközmű-szolgáltató.
A jogszabályváltozással a vízközmű-szolgáltatók veszteségeit igyekezett kompenzálni a kormány, ezzel áthárítva a rezsicsökkentés költségeit a fogyasztókra. Persze mindezt titokban. Lett is felháborodás belőle.
Forrásaink szerint a Fidesz rezsifórumain kellemetlen téma, hogy bizony pénzbe kerül a társasház tulajdonosai számára a mellékvízmérő cseréje, ami eddig ingyenes volt, és lényegesen többe, mint amennyit a rezsicsökkentés hoz. Egy idős bácsi Kósa Lajos debreceni fórumán tette szóvá, hogy két vízmérőt cseréltek le nála januárban és bizony csúnyán becsapta őt a vízmű, mert fizetni kellett érte, méghozzá 17 ezer forintot. A bácsi nem értette miért, hiszen a hírTV-ben arról volt szó, hogy ez nem kerül pénzbe. Kósa Lajostól várt választ a problémára, úgy tűnik rossz embert választott. A Fidesz alelnökét meglepte a kérdés, szerinte ezt a szolgáltatóval kell tisztázni. Arról azonban nem beszélt a politikus, hogy bizony jogszabályi változással épp a kormány tette fizetőssé a mellékvízmérő cseréjét, tehát a probléma forrása nem a vízmű, hanem Ő és képviselőtársai személyesen.
Úgy tűnik, most már megoldódik ez a csata is, hiszen Németh Szilárd rezsibiztos pár napja jelentette be az újabb rezsiintézkedést, ami ismét ingyenessé teszi a társasházi tulajdonosok számára a mellékvízmérők cseréjét. Tehát kivezetik azt, amit tavaly bevezettek. Persze Németh Szilárd ezt úgy adta elő, mintha a mellékvízmérő cseréje mindig is fizetős lett volna és a kormány újabb intézkedésének köszönhetően lesz csak ingyenes. Mit lehet erre mondani?


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
Első Előző [1] [2] [3] Következő (2) Utolsó (3)
 26.  Loggi | 2015.03.27 03:06:46 Moderálást kérek 
Nem muszáj a szolgáltatónál almérősnek lenni, és korlátlan ideig hiteles lehet az almérő vízóra! Egy korábbi másik kormányhatározat rendelkezik így, amit nem emlegetnek az illetékesek!fNekem a szolgáltatóm ajánlotta ezt a megoldást, még az első hitelesítést megelőzvén, amikor akkor még 6 év utánl ejáró félben volt az almérő vízórám.Még ma is azzal mérem a vizet, és még az 1000 köbmétert sem értem el azóta sem.Nekem is lehetett volna 3 vízórám is, mivel 3 ágon kapom a vizet alulról, és 3 ágon megy tovább a felettem lakóhoz is. Ebből egy ág rendszeressen elfagyott télen!Mindezt megszüntetvén, átalakítva egy órával mérem a vizet, és tartom nyílván a fogyasztásomat is, és közlöm a közös képviselővel. Még a főmérőt is én olvasom, és továbbítom a sajátommal együtt. Már két fogyasztási helyen szüntettem meg a szolgáltatóval az almérős kapcsolatomat, és intézem sk.Vannak társasházak, akik sosem voltak a szolgáltató ügyfelei almérősként, és vidáman élnek egy kis közösséget alkotva, mint közös vízfogyasztók saját elszámolásuk alapján. Kimarad a mérő csere összes költsége, problémája, és még a számlák utáni almérő alapdíjtól is mentesülnek a lakók!
Ez is egy "Rezsi csökkentés"., nem is kevés!
 25.  Takács Antal | 2015.03.25 17:31:26 Moderálást kérek 
Ma kaptam meg a vízszolgáltatótól a hivatalos értesítést levélben, melyben tájékoztatnak, hogy szövetkezeti lakásomban a vízmérő óráimat f,. év jún. 30.-ig cseréltetnem kell. 7650 Ft. + ÁFA/mérő + 3600 Ft + ÁFA egyszeri kiszállási díj!!!
Hol itt a rezsibiztos által 2014-ben ígért visszalépés az ingyenességhez? Ez nekem több lesz mint a rezsi csökkentési megtakarítás!
 24.  imbus54 | 2014.05.19 18:07:10 Moderálást kérek 
Hát amit a tranzakciós díjhoz!:)
Bevezetjük,majd sikertörténetként beállítva kivezetjük,( a felét),legalább!
Mert Magyarország jobban teljesít!:)
 23.  órás | 2014.03.11 21:36:29 Moderálást kérek 
Nekem csak az első mellékmérőért kellett fizetni, azóta ingyen cserélik
 22.  Méri | 2014.03.11 17:10:39 Moderálást kérek 
és a tranzakciós adó? bevezetve minden tranzakció után, aztén nagylelkűen megemgedve, hogy 150.000.-ft-ot felvehetsz adómentesen. És a többi amit nem olyan régen adóztattak meg?
 21.  Aladár | 2014.03.07 00:07:29 Moderálást kérek 
Ezután jön az, hogy a boltban fizetni kell a mérlegelés, a benzinkútnál a tankolás után, stb.
 20.  Tilla | 2014.03.06 11:44:01 Moderálást kérek 
Tisztelt HÍR3!
http://www.fidesz.hu/hirek/2014-03-05/tovabb-csokken-a-rezsi/
 19.  Hozzáértő | 2014.03.05 18:13:47 Moderálást kérek 
A mellékvízmérők cseréje az 58/2013.(II.27.) Korm.rendelet hatályba lépése előtt sem volt ingyenes. Az a fogyasztók tulajdona, a cseréről, hitelesítésről a fogyasztóknak kellett gondoskodni. A változás abban volt, hogy a korábbi 6 évet meghosszabbították és 8 évre kitolták a hitelesség idejét. Tehát aki fizetett a cseréért, az a jogszabálynak megfelelően tette. Tehát amit "szintén vizes" hozzászóló leírt, az mind megfelel a valóságnak. Megint megy az etetés. Mellesleg a 4 db mérőcsere 32.000,- Ft-ért viszonylag reális ár, még ha nehéz is egy összegben kifizetni.
 18.  Anikó | 2014.03.05 17:50:31 Moderálást kérek 
Nem értem ha ez ezelött ingyenes volt akkor nekem miért kellett 5 évvel ezelött 32.000ft-ot fizetnem 4 óráért??????Többször is felszólítottak majdnem baj lett belőle mert hát egyedül álló anyaként nem volt ennyi pénzem ugy kellett kölcsön kérni!!!!!Mondjuk ezektől a rabló bandáktól mert semmin sem csodálkozom!!!
 16.  szintén vizes | 2014.03.04 18:59:19 Moderálást kérek 
Lehet, hogy én értettem félre a fityesz elképzeléseit, de a történet számomra úgy szól, hogy "innentől a mérőóra tulajdonosa" köteles a költségeket fizetni. Na most a bekötési vízmérő - ami a magánházaknál van, meg a társasházak főmérője lent, a ház előtt az aknában- , az a szolgáltató tulajdona, de a lakásokban lévő mellékvízmérő - ami egyébként is csak költségmegosztásra alkalmas, mivel a vízműnek a felhasználóval a bekötési vízmérőre van szerződése, mert az az alap - a felhasználó tulajdona. Ergo: ezután is a tulajdonos fizet. A mellékmérő tulajdonosa, tehát a t. felhasználó!!!! A bekötési vízmérők cseréje pedig eddig is ingyenes volt.
Leegyszerűsítve a bekötési vízmérő cseréje ingyenes, az is volt eddig is. A mellékmérő, ami a felhasználó tulajdona, az pedig fizetős. Fityesz nem nézett utána a tulajdonviszonyoknak..... Így járt...
Első Előző [1] [2] [3] Következő (2) Utolsó (3)
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Meliconi SLIMSTYLE WIRE COVER 17,5cm Kábeltakaró elem
1 990 Ft
Hama 84425 Next Light dönthető Falikonzol, 200x200
7 490 Ft
 
Divat
Pompás pirosítók
Jennifer Morrison
Malaikaraiss a színfalak mögött
Natúr és visszafogott
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Érzelmi életünk befolyásolja egészségünket!
Az erős érzelmek egyáltalán nem ártalmasak az egészségre.
 
Friss kommentek
Elhunyt Antal László közgazdász
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Westside Road: különleges családi ház Kaliforniából
A Dowling Studios munkáját dicséri ez a gyönyörű családi ház, amit Sonoma-ban, Kalifornia egyik kisvárosában építettek fel.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista