2018. április 19., csütörtök - Emma
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Paksi erőmű - Orbán: rossz üzletet nem kötök
2014.02.07. 11:51  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
A miniszterelnök szerint Magyarország emberemlékezet óta nem kötött olyan kedvező pénzügyi egyezséget, mint a paksi erőmű bővítéséhez biztosítandó orosz államközi hitel. Orbán Viktor a szegedma.hu portálon pénteken megjelent interjúban arról is szólt, hogy a tisztelet hangján kell beszélni a külföldön dolgozó magyarokról, akik tavaly több mint 500 milliárd forintot küldtek haza.

A kormányfő a szegedi lézerközpont csütörtöki ünnepélyes alapkőletétele alkalmából nyilatkozott a hírportálnak.
Az interjúban a paksi erőműbővítésről szólva megerősítette: az új blokkok megindításával 13 százalékkal csökkenhet majd az áram ára.
"Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó: rossz üzleteket nem kötök" - válaszolta az atomerőmű-fejlesztéshez biztosítandó orosz hitellel kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor, aki szerint emberemlékezet óta nem kötött Magyarország olyan kedvező pénzügyi egyezséget, mint ez a kölcsön. Jelezte egyúttal, hogy hamarosan benyújtják a parlamentnek a nukleáris energiával kapcsolatos beruházás pénzügyi finanszírozásáról szóló nemzetközi szerződést is.
Úgy fogalmazott, azért tudnak együttműködni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, mert már első találkozásukkor megállapodtak, hogy pragmatikus alapokon közelítik meg a két ország kapcsolatát. "Nem a múltat akarjuk újravívni, nem a múltban akarunk igazságot tenni, hanem pragmatikusan keressük a kölcsönös előnyöket kínáló megoldásokat" - magyarázta.
A külföldön munkát vállaló magyarokról a miniszterelnök azt mondta: nem szabad csak negatívan viszonyulni ehhez a kérdéshez. Példaként említette, hogy a kálvinisták is először Hollandiában tanulták meg a könyvkiadást, ismerték meg az akkori világ legfejlettebb tudományos műhelyeit, majd Magyarországra "hazatérve felemelték saját nemzetüket".
Arról sem szabad elfeledkezni - folytatta -, hogy kialakult egy európai életstílus, amely azt mutatja, hogy a mozgékony, tehetséges, kockázatvállalásra hajlandó fiatalok valóban mobilisak a kontinensen.
"Nem tagadhatjuk persze, vannak, akiket a kényszer visz, mert itthon nem találnak állást, de rájuk is büszkének kell lenni, mert nem segélyért állnak sorba, hanem vállalnak egy komoly versenyt" - jelentette ki Orbán Viktor. Hangsúlyozta, ezért csak a tisztelet hangján szabad beszélni a külföldön dolgozó magyarokról, kutatókról, diákokról, egyszerű munkásokról, akik az elmúlt egy évben több mint 500 milliárd forintot küldtek haza szüleiknek, testvéreiknek, családjaiknak.
A hazai kis- és középvállalkozások (kkv) támogatásáról kifejtette: a kormány a korábbinál sokkal előnyösebb, egyszerűsített adózási rendszert alakított ki, a nemzeti bank egy rendkívül olcsó kamatozású, óriási hitelkeretet hirdetett meg nekik, a 2014 és 2020 között az ország rendelkezésére álló európai uniós források 60 százalékát pedig gazdaságfejlesztésre fogja fordítani az állam.
"Jómagam abban hiszek, hogy az államnak minél több pénzt kell hagynia az embereknél, ezért küzdök az adócsökkentésért, ezért harcolok a rezsicsökkentésért, illetve a fölösleges állami bürokrácia ellen" - fogalmazott a kormányfő.
Szegeddel kapcsolatban elmondta: a lézerközpont-beruházás - amely "az országhatárokon is túlnyúló központtá teheti Szegedet" - közvetlenül 400 új munkahelyet hoz létre, továbbá rengeteg kapcsolódó munkahelyet teremt.
B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízottal egyetértenek abban - folytatta -, hogy minél gyorsabban "ipart, high-tech tevékenységet telepítsünk az egyetemre, a kutatásokra, mert azok önmagukban még nem tartanak el egy várost".
Azzal kapcsolatban, hogy csütörtökön Szegeden többször is gratulált a lézerközpont-beruházáshoz a város MSZP-s polgármesterének, Botka Lászlónak, Orbán Viktor úgy fogalmazott: "mikor eljön az ideje, akkor lehet szkanderozni, összemérni az erőt, ám mivel az úriember nem csibész, az ellenfélnek is megadja, ami jár".


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 4.  Nemértem | 2014.02.07 19:25:41 Moderálást kérek 
"mivel az úriember nem csibész"
De most Orbán hozzáállásáról volt szó
 3.  Nemértem | 2014.02.07 19:22:42 Moderálást kérek 
"emberemlékezet óta nem kötött olyan kedvező pénzügyi egyezséget, mint a paksi erőmű bővítéséhez biztosítandó orosz államközi hitel."
Ha azt veszem, hogy milyen hamar képes elfelejteni, hogy mit állított(ak), mert teljesen mást csináltak nem csodálom, hogy nem emlékszik jobb üzletre.

De ha tényleg olyan jó, akkor miért is kellett titkosítani?
--
"Zsugori alak vagyok,"
Vettük észre. Pl. amikor olyan adó és közműdíj csökkentési törvényeket alkot, amivel ő nagyon jól jár.

---
"Nem tagadhatjuk persze, vannak, akiket a kényszer visz, mert itthon nem találnak állást"
Mit nem hallok... A rengeteg új munkahely biztosítása mellett inkább kényszerből kimentek, mint, hogy a közmunka fizetését választanák?

--
"akik az elmúlt egy évben több mint 500 milliárd forintot küldtek haza szüleiknek, testvéreiknek, családjaiknak"
Akik gondolom egyébként se szorultak rá, hiszen Magyarországon egy szárnyaló gazdaságba a rengeteg adócsökkentés mellett mindenki sokkal jobban él már, mint a buta EU-ban.

---
"Jómagam abban hiszek, hogy az államnak minél több pénzt kell hagynia az embereknél, ezért küzdök az adócsökkentésért"
Gondolom ezért törölték el az alkalmazotti kedvezményt, növelték az ÁFA-t, vezették be a tranzakciós díjat, találták ki a kötelező biztosítás adóját, emelték a benzin adóját, ....
Azt hiszem erre mondják, hogy ezt a küzdelmet alaposan elvesztette.

--
"a fölösleges állami bürokrácia ellen"
Javaslom mindenkinek ennek az elolvasását:
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/masfelszeresere-nott-az-allami-vezetok-szama-2205323
Azt hiszem itt is el lehet mondani, hogy ezt a küzdelmet is elbukta
 1.  szafika | 2014.02.07 14:03:37 Moderálást kérek 
....saját részre legalábbis !!! nem köt rossz üzletet ! azon túl + amihez nyúl ....... nem lehet rákenni h arannyá válik !
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
PANASONIC TX-40DX653E II.osztály
157 065 Ft
PHILIPS 43PUS6201/12 LED TV
179 950 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
A legkisebbek szűrővizsgálata
Mi is az a szűrővizsgálat, és miért van szükség rá? Most induló sorozatunkban elsőként az újszülöttek vizsgálatairól olvashatnak.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML