2018. április 19., csütörtök - Emma
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Orbán hadat üzent saját magának?
2014.02.03. 18:02  |  Szerző: Népszabadság
Itthon
 nyomtat  |   | 
Orbán hadat üzent saját magának?A miniszterelnök rendes kampánybeszédet mondott a parlamentben és megígérte, hogy megvédi az országot a brüsszeli multiktól, bankároktól és bürokratáktól. Brüsszel még nem tud róla, hogy támadná Magyarországot, de ez nem is fontos, a lényeg hogy Orbán szerint rezsiháború van és ezek szerint mi támadjuk saját magunkat.

Elképesztő, hogy mennyi hülyeséget össze lehet hordani a parlamentben. Orbán Viktor mai teljesítménye figyelemre méltó, rendszerváltás óta Ő az egyetlen politikus, akinek az egész világgal baja van, de szerencsére Európánál már jobban teljesítünk, mindenben szuperek vagyunk, minket irigyel az egész világ, az Egyesült Államokat hamarosan beelőzzük, a Japánokat nem biztos. Nagyjából így lehetne összefoglalni a miniszterelnök mai és januári teljesítményét szájkaratéban. Persze csendben érdemes megjegyezni, hogy az uniós források nélkül nem lenne fejlődés ma Magyarországon, és ha Németország viszi a gyárait (Audi, Mercedes) hazánkból, garantált az államcsőd.

Orbán Viktor szerint 2010-ben történelmi lehetőséget kaptak, amellyel kötelességük volt élni az ország érdekében. A kormányfő szerint csak az emberek összefogásának és támogatásának köszönhető, hogy Magyarország ma jobb állapotban van, és tartósan jobban teljesít. Orbán Viktor ezután a rezsiköltségek csökkenéséről, az alacsony inflációról, a "történelmi csúcson" lévő foglalkoztatásról, "tízezernyi betöltetlen állásról", az európai viszonylatban második legnagyobb minimálbér-emelésről beszélt.

A miniszterelnök szerint a kritikus elemzők is tartós gyarapodást és emelkedést jósolnak a magyar gazdaságnak. Szerinte ez a határozott kormányzásnak és a mindennapi emberek sorsával foglalkozó politikának is köszönhető, ahogyan az ország lelki megújulása is.

Nem ijedünk meg senkitől

Orbán szerint az elmúlt négy évben nemzeti egységet hoztak létre, ez többek között a Brüsszel és a multinacionális cégek által indított támadások visszaszorításában is megmutatkozott. "A megújult Magyarország már nem ijed meg senkitől" - tette egyértelművé. Orbán hozzátette, hogy az ország meglévő szövetségei megerősödtek, sőt, újak köttettek, amelyek a további növekedés és gazdasági sikerek záloga. Orbán bejelentette: az a cél, hogy Magyarország kivitelének egyharmada 2018-ra már Európán kívülre irányuljon.

Orbán Viktor szerint a megújult Magyarországnak ismét van jövője, mert nő az önbecsülése és önbizalma, mert egyre inkább hisz saját erejében, és olyan közép-európai ország, amely a térség gazdaságának motorja lesz.

Nemzetstratégiai kérdés a rezsicsökkentés

A kormányfő szerint az a kabinet célja, hogy Magyarországon legyen a legolcsóbb és így a legversenyképesebb az energiaár, amely így a befektetőket is vonzani fogja. Orbán Viktor ezért legfontosabb feladatnak a rezsicsökkentés folytatását és megvédését nevezte. A Fidesz elnöke szerint a rezsicsökkentés nem kampány-, hanem nemzetstratégiai kérdés, amelynek egyre több követője lesz Európában; ez pedig "sokaknak fáj". Orbán hangsúlyozta: nem tűrik tovább a magánmonopóliumokat, még akkor sem, ha megpróbálják eltéríteni Magyarországot erről az útról.

A miniszterelnök szerint 2014 egyértelműen a rezsiharc éve lesz, amelyben Brüsszel és a befolyásos multik újabb támadást készülnek indítani "a magyar családok ellen". Orbán szerint ez a fajta harc korábban, még a kormányváltás előtt kezdődött, 2010-ben csak az volt a kérdés, hogy az új kabinet kinek az oldalára, a szorító melyik sarkába áll. "Mi pedig a piros-fehér-zöld sarkot választottuk" - mondta Orbán, tapsot kiváltva kormánypárti oldalról. A kormányfő hangsúlyozta, hogy meg fogják védeni a rezsicsökkentést, ennek egyik fontos lépése a harmadik csökkentési lépés parlamenti jóváhagyása.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 2.  Nemértem | 2014.02.03 19:23:31 Moderálást kérek 
"A megújult Magyarország már nem ijed meg senkitől" - tette egyértelművé"

A lókupec próbálja eladni a lovát. Közben a ló megindul és fejjel neki megy a falnak.
A vevő megjegyzi: De hiszen ez a ló vak.
Mire a lókupec: Nem vak, hanem bátor.

Miért is ez jut az eszembe erről.
--
"A kormányfő szerint az a kabinet célja, hogy Magyarországon legyen a legolcsóbb és így a legversenyképesebb az energiaár,"
Igen, megértem, hogy az ő KISZ-es neveltetésében a központi (akár veszteséges) árszabályozás egy tanult példa.
De az ország a kapitalizmus mellett döntött pár éve, nem pedig a pártállami központi irányításban, legyen az akár az üzleti élet, akár az oktatás.
 1.  lklari | 2014.02.03 18:46:59 Moderálást kérek 
Csak az a baj, hogy mi isszuk a levét!!!!
Nagyon szépen kérjük Orbán Viktort és a stábját ne hadakozzon.
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Meliconi RC HOLDER Távirányító tartó
2 990 Ft
PANASONIC TX-50DX703E
269 800 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
A legkisebbek szűrővizsgálata
Mi is az a szűrővizsgálat, és miért van szükség rá? Most induló sorozatunkban elsőként az újszülöttek vizsgálatairól olvashatnak.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML