2018. január 20., szombat - Sebestyén
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
BM-évértékelő - Orbán: 2010 után helyreállt a jogállamiság
2014.01.28. 13:24  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
BM-évértékelő - Orbán: 2010 után helyreállt a jogállamiságHatékonynak nevezte a Belügyminisztérium (BM) és a rendőrség munkáját Orbán Viktor a tárca évértékelő értekezletén kedden Budapesten. A kormányfő arról beszélt, hogy Magyarországon 2010 után helyreállt a jogállamiság. Bejelentette: 29 ezer tiszthelyettes kap havi tízezer forint bérkiegészítést.

Hiába jó a gazdaságpolitika, működik jól az igazságszolgáltatás, gyors észjárású a külügyi szolgálat, ha a Belügyminisztérium munkája akadozik, az ország is akadozik, ha a BM nem sikeres, az ország sem lehet az - mondta.
A miniszterelnök hatékonynak értékelte a tárca munkáját, köszönetet mondott az állománynak és Pintér Sándor belügyminiszternek, majd hozzáfűzte: "közismert, hogy a személyi stabilitás híve vagyok, mindenki tudhatja, hogy ha rajtam múlik, mire számíthat a következő években".
Orbán Viktor kijelentette: Magyarország négy év alatt előnyére változott. Míg az előző ciklus végén a Nemzetközi Valutaalap lélegeztetőgépére szorult, a legeladósodottabb európai országok egyike volt, és annyi mozgástere maradt, mint ápoltnak a kényszerzubbonyban, ma már nem segélyből és nemzetközi intézmények segítségéből tartja fönn magát, ha pénzre van szüksége, a piacról veszi fel, és csökkenteni tudta államadósságát - folytatta.
A devizaadósság azonban továbbra is nagy, ami sérülékennyé teszi az országot, ezért a következő négy év egyik célja ennek megszüntetése lesz - ismertette.
Szólt arról, hogy a magyar gazdaság az uniós átlagnál nagyobb mértékben nő, négymillióan dolgoznak, negyedmillióval többen, mint 2010-ben, az infláció pedig jóformán eltűnt.
A miniszterelnök szerint ma "már látható, sőt járható az út, amely kivezet a szegénységből: (...) nem ígéretekkel és ingyenpénzzel, hanem munkával és a rezsi csökkentésével van kikövezve".
Bár Brüsszelből "támadást indítottak a harmadik rezsicsökkentéssel szemben", el akarják venni a közüzemi költségek szabályozásának jogát, ezt a vitát is "jó reményekkel, sikeresen fogjuk megvívni" - mondta.
Orbán Viktor - dicsérve a katasztrófavédelem és a vízügyi szakemberek munkáját - az összefogás eredményének nevezte az évszázad legnagyobb dunai árvízének legyőzését, és azt mondta: ilyen összefogás kell a gazdasági növekedés fenntartásához, a munkahelyteremtő politika és a rezsicsökkentés folytatásához.
A kormányfő azt is mondta, 2010 után helyreállt a jogállamiság, ami nem történhetett volna meg a rendvédelmi szervek nélkül, mert a jogszabályok és bírósági ítéletek végrehajtatása nélkül a jogállamiság csak jelszó.
Jól szervezett, hatékony Belügyminisztérium nélkül nincs jogállam, ma pedig a BM és a rendőrség nemcsak működőképes, hanem rendkívül hatékony - jelentette ki.
A miniszterelnök ezt szembeállította a 2010 előtti helyzettel, amikor a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője "az akkor kormányon lévő politikai erő hatalmának bűnös eszközökkel történő meghosszabbításáról" tárgyalt egy bűnszervezet főnökével.
Szerinte a Laborc Sándor és Portik Tamás közötti találkozókról készült jegyzőkönyvek magyarázatul szolgálnak arra, "miért szabadulhatott el a bűnözés 2002 és 2010 között, miért nem lehetett közbiztonságról beszélni". "Állami vezetők, akik a törvényes rend és az emberek védelmére esküdtek föl, bűnözőkkel és alvilági spekulánsokkal szövetkeztek a törvény és az emberek ellen. Ez az egyenruha elárulása" - közölte.
Kiemelte, hogy a rendőrség mára visszanyerte az emberek bizalmát, és ezért a teljes állományt elismerés illeti.
Orbán Viktor elmondta, a BM eleget tett a 3500 új rendőr szolgálatba állítására vonatkozó ígéretnek. A miniszterelnök ugyanakkor célul tűzte, hogy minden településen állandó rendőri jelenlét legyen.
Az önkormányzati reformról elmondta, az állam nemcsak átvállalta a helyhatóságok adósságát, hanem meghozta azokat a szabályokat, amely nem engedik, hogy újból eladósodjanak. Kormányzati engedély kell a legtöbb hitel felvételéhez, "és biztosak lehetnek abban, hogy mi ezt a szíjat keményen tartjuk, mert aki egyszer forró tejjel megégette a szája szélét, az a hideg vizet is fújva issza" - fogalmazott.
A kormányfő szerint a BM szigorúan, de emberségesen látja el a közmunkaprogramok felügyeletét. Hozzátette: jó döntés volt a tárcára bízni a közmunka szervezését, mert ahhoz, hogy közmunka ne csak formalitás legyen, "egyenruhás emberre is szükség van".
Szólt arról is: bár vannak, akik gúnyolódnak ezen, a kormány a téli közmunka keretében, évtizedek óta először, képzést indított a képzetlen munkanélkülieknek. Ez mély erkölcsi alapokon nyugvó, keresztény indíttatású döntés volt az induláskor becsúszó hibák ellenére is - tette hozzá. Arra kérte a BM vezetőit, ne engedjék, hogy bárki leértékelje a közmunkát, mert elismerés jár azoknak, akiket noha 15-20 évig arra szoktattak, hogy segélyből éljenek, mégis képesek ismét munkába járni.
A kormányfő a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak azért mondott köszönetet, hogy a túlzsúfoltság ellenére fenntartották a rendet, elindítva a börtönök önfenntartóvá alakításának folyamatát.
Hitet tett amellett is, hogy az országnak szüksége van a Terrorelhárítási Központhoz hasonló elitegységre.
A miniszterelnök a kormány döntését ismertetve bejelentette: 29 ezer tiszthelyettes kap március 1-jétől - az év elejéig visszamenőleg - havi tízezer forint bérkiegészítést.
Azt mondta: sok rendőr nem keres eleget, a tiszthelyettesi bérből családos emberként alig lehet megélni.
A pedagógusokéhoz hasonló életpályamodell és a kedvezményes lakásprogram bevezetését ebben a ciklusban a gazdaság teljesítménye még nem tette lehetővé. "Ezeket a választások után meg fogjuk majd tenni" - jelentette ki, hozzáfűzve: addig is kellenek olyan lépések, amelyek kifejezik, hogy az államnak szüksége van a rendőrök munkájára, és megakadályozzák, hogy a tiszthelyettesek elhagyják a pályát.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 2.  szafika | 2014.01.31 12:25:58 Moderálást kérek 
Ahhoz képest , h javult / ?!!!! / a közbiztonság minden héten hallani nem 1 !!!! trafikrablásról + egyéb rablásokról , az ő közbiztonságuk javult , mert őrzi őket a külön magánhadsereg a nép adófilléreiből !
 1.  Nemértem | 2014.01.28 21:57:59 Moderálást kérek 
"A miniszterelnök a kormány döntését ismertetve bejelentette: 29 ezer tiszthelyettes kap március 1-jétől - az év elejéig visszamenőleg - havi tízezer forint bérkiegészítést.
Azt mondta: sok rendőr nem keres eleget, a tiszthelyettesi bérből családos emberként alig lehet megélni.
A pedagógusokéhoz hasonló életpályamodell és a kedvezményes lakásprogram bevezetését ebben a ciklusban a gazdaság teljesítménye még nem tette lehetővé. "Ezeket a választások után meg fogjuk majd tenni" "

Érdekes... Csak nem hogy választási év lesz, és 3 év nagyarányú elvonás után itt az ideje az osztogatásnak?

Ezt csinálta az első Orbán kormány is (nem jött be nekik), aztán az (utána jövő) első MSZP kormány is (be is jött nekik), ezt szerette volna a 2. MSZP kormány is, csak a világválság elvitte a pénzt hozzá.
Most akkor ez a kormány mennyivel jobb az elmúltaknál?

---
"sok rendőr nem keres eleget,"
Bár ez persze igaz, de szerencse, hogy a statisztikát javító közmunkások eleget keresnek, és hogy (mint egy felelős Fideszestől tudjuk) 47.000 Ft-ból meg lehet élni.
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
SONY CMT-SX7 Mikro HiFi rendszer
189 990 Ft
PANASONIC TX-50DX703E
269 800 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML