2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Felcsút szállodát és repülőteret kap
2014.01.27. 09:56  |  Szerző: Népszabadság
Itthon
 nyomtat  |   | 
Felcsút szállodát és repülőteret kapFelcsút tovább fejlődik, a szakhatóságok engedélyezték egy repülőtér kialakítását is - írja a Népszabadság.

Megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Légügyi Hatóság és a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség is hozzájárult. Ezért napirenden van a Bodmér-Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása - egyebek mellett ez áll a felcsúti önkormányzat napokban közzétett településszerkezeti tervében, amely a módosítási igényeket tünteti fel.

A repülőtér biztonságos használatához mezőgazdasági területek övezeti átsorolása szükséges. A létesítmény Bodmér belterületi határától több mint 800 méterre, Felcsút belterületétől 1800 méterre fekszik, így a fel- és leszállási útvonalakkal érintett területeken védendő létesítmények, területek nincsenek. A repülőteret egy darab Cessna-172 típusú kisrepülőgép használja alkalmi mezőgazdasági megfigyelésre.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia is további expanzióra készül: a fejlesztések közül a tervezett lakóterület és a labdarúgó akadémia bővítése mezőgazdasági területek más célú hasznosításával, a termőföld termelés alóli kivonásával valósítható meg.

Lévai Anikónak a háza alatt tavaly összevont hathektáros szántója például a tervben rekreációs területként szerepel. Ez azt a korábbi feltételezést erősíti meg, hogy a tervben ma már nyíltan megnevezett szállodaépítés nem kizárt, hogy éppen a szántó fölött elhelyezkedő négy házzal van összefüggésben. Ezek Lévai Anikó, Orbán Viktor, Orbán Győző és Mészáros Lőrinc tulajdonában vannak immáron.

A miniszterelnök szeptemberben vásárolta meg a jelenlegivel szomszédos házat és azt nyilatkozta: családi célra kell. Orbán Győző a 2010. évi választások után, Mészáros Lőrinc tavaly jutott hozzá az ingatlanhoz.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 7.  szafika | 2014.01.31 10:09:34 Moderálást kérek 
V legalább 1 katedrát mészaros lőrincnek ! h megtanítsa az ország népét arra , hogyan lehet a zember senkiből valaki ! Hátha akkor igaz lenne az , h ez ország jobban teljesít ! / de amíg mögöttünk már senki csak az albánok ? elég nehéz lesz elhitetni országon innen , országon túl !!!! h irigyelhet minket minden EU-s nép a teljesítményért !!!
 6.  Nemértem | 2014.01.30 16:44:50 Moderálást kérek 
5. válasz!

Nem megkérdezni kellene, hanem felajánlani egy lakást valamelyik gyerekes rokonának vagy közeli barátjának, hátha tényleg odaköltözik.

És akkor rögtön rájönne, hogy kellene oda egy sportcsarnok.
Sajnos így működnek a dolgok...
 5.  válasz | 2014.01.30 12:40:33 Moderálást kérek 
Dr. Ágoston Sándor
Rossz helyen kopogtatnak. Érdemes lenne a felcsúti Mészáros Lőrincet személyesen megkeresni a sportcsarnok építése ügyében, pl. hogy nem-e lenne kedve cégének Dévaványán sportcsarnokot építeni? Nyilván rábólint és a forrást is intézi hozzá Orbánnal. Nem 400 millióból fog épülni, hanem annak a duplájából, de ezt ők megoldják. Sajnos így működnek a dolgok...
 4.  Dr.Ágoston Sándor | 2014.01.30 12:30:12 Moderálást kérek 
Dévaványa 8-szor nagyobb település mint Ó-Felcsút. A közel 8.500 fős városunk 1998 óta harcol, hogy a középiskolája mellé a középiskola- és a város érdekét is szolgáló többfunkciós sportcsarnok felépüljön. Erre sajnos azóta se (egyetlen egy kormány alatt: 2X Mszp és 2X Fidesz alatt sem) jutott állami költségvetés....még pályázat sincs kiírva). A sportcsarnok helye a középiskola mellett 1998-tól üresen áll. A terv is kész, csak az állami 350 Mft hiányzik - pedig önkormányzatunk 2014-es tervében az önerő 10%-ára a költségvetés kb. 40 Mft-ot félre tesz e célból. Tanulóink a mindennapos testnevelést az ebédlőben, az aulában és a tantermekben tudják le....2014-et írva....nesze neked oktatásügy!
Bezzeg Felcsútra jutott a Sportstadionra 4 milliárt, a reptér is lesz vagy 1-1,5 Mdft - no meg a tokaji borvidékre 100 Mdft. Dévaványáért: egy városi képviselő, a középiskola első igazgatója: Dr.Ágoston Sándor ny. középiskolai tanár
 3.  Veronika89 | 2014.01.27 22:05:50 Moderálást kérek 
Ez elképesztő! És a mi pénzünkből hobbizik ez az ember, a nagy államférfi. Nem államférfi ez, hanem egy utolsó aljas szemétláda.
 2.  Nagymamakönyv | 2014.01.27 20:11:21 Moderálást kérek 
Azt lehet csak mondani, hogy mocskos világban élünk. Két házzal tőlem lakik egy kétgyermekes család, eddig mind a két szülő dolgozott. Elvesztették a munkájukat, és mi a szomszédok próbálunk tőlünk telhetően segíteni nekik. Mivel nekünk és a szomszédoknak nemadatott meg, hogy többhektár ingatlanjaink s a bankokban több millió forint vagyonunk legyen, ezért próbáljuk magunkat összehúzni, hogy átvészeljük e vészkorszakot.
 1.  Jázmin | 2014.01.27 19:01:29 Moderálást kérek 
Mit lehet erre mondani???????????????
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
STELL SHO 1032 TV állvány
8 829 Ft
PANASONIC TX-55DX603E
262 800 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML