2018. április 23., hétfő - Béla
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Bajnai: a kormányváltás a legfontosabb, nem az, hogy miniszterelnök legyek
2014.01.10. 18:00  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Bajnai: a kormányváltás a legfontosabb, nem az, hogy miniszterelnök legyekBajnai Gordon szerint nem az a fontos, hogy ő miniszterelnök legyen, hanem az, hogy ne Orbán Viktor legyen még négy évig. Így magyarázta a politikus az Együtt-PM szövetség pénteki programbemutatóján, hogy pártja elfogadta, az MSZP nevezze meg a baloldali ellenzék közös kormányfőjelöltjét.

A pártszövetség vezetője azt mondta: készek voltak lemondani saját ambícióikról, hogy ne kelljen lemondaniuk a közös célokról.
Hozzátette, a kormányváltás érdekében fogadta el az MSZP feltételét: közös lista akkor lehet, ha a szocialisták nevezik meg a miniszterelnök-jelöltet. Bajnai Gordon ezt azzal magyarázta, személyes áldozat árán is ideje volt véget vetni az ellenzéki kakaskodásnak, mert "Orbán Viktor már kezdte behűteni a pezsgőt".
A volt miniszterelnök szerint a kormányváltáshoz közös lista szükséges az MSZP, az Együtt-PM és a DK részvételével, "konkrét célokra szóló szövetség azok között is, akik tegnap még kemény vitában voltak egymással".
Beszélt arról, hogy 2012. október 23-án, amikor visszatért a politikába, teljes összefogást szorgalmazott az ellenzéki oldalon, mert az új választási rendszerben ez elkerülhetetlen. "Az elmúlt egy évben végül már mindenki az összefogásról beszélt. Csak sajnos kevesen csinálták. Mi a kevesek közé tartozunk" - mondta.
Hozzátette, önállóan is sok mindent elértek, de nem eleget. "Az ellenzék egy év után visszaért oda, ahol 2012 őszén volt" - folytatta, ezzel indokolva a közös ellenzéki listára vonatkozó hét eleji javaslatát.
Bajnai Gordon azt mondta: a választásig hátralévő 85 nap elég, hogy visszaszerezzék a győzelembe vetett hitet, de kevés, hogy újrakezdjék a belvitákat. "Jobb egy kiegyezés ma, mint holnap egy újabb Orbán-kétharmad" - hangsúlyozta, azzal együtt, hogy ő meghozta a legnagyobb áldozatot, amikor lemondott miniszterelnöki ambíciójáról.
Az Együtt-PM tiszteletet érdemel azért, amit a kormányváltásért tesz: listás helyekről mond le és egyéni helyeket ad át a Demokratikus Koalíció bevonása érdekében - fűzte hozzá.
Bajnai Gordon Magyarország legrégebbi politikusának nevezte Orbán Viktort, aki 25 éve alakítja a magyar politikát.
Szerinte a Fidesz az elmúlt négy évben vadászterületnek tekintette az országot, prédának a közös javakat, gyakran a magántulajdont is. "Vadásztak mindenre: magánnyugdíj-pénztárra, trafikra, tankönyvpiacra és kereskedelmi tévére és rádióra" - fogalmazott.
Azt mondta, Magyarország ma rosszabbul él, mint négy éve, és jobban fél, mint 25 éve bármikor. Ezért - folytatta - a parlamenti választás az Orbán-kormányról szóló népszavazás lesz.
Arra, hogy mi lesz a választási győzelem után, választ ad az Együtt-PM 150 oldalas programja - mondta, kiemelve, nekik van a legtöbb tapasztalatuk a jó kormányzásban. Szerinte az Együtt-PM a biztosíték arra is, hogy a választók nem a 2010 előtti világot kapják vissza.
Az Együtt-PM megbízható, de megalkuvást nem ismerő része lesz a kormányváltó szövetségnek. "A pártérdekből és a személyes ambícióinkból készek vagyunk engedni, ha kell, de az elveinkből sosem" - hangoztatta.
Programjukról elmondta, olyan Magyarországot ajánlanak az embereknek, ahol "végre nyugi van".
"Új kiegyezést hirdetünk, a rezsim vezetőinek és kegyenceinek politikai felelősségre vonása után" - jelentette ki, azt ígérve, a nemzeti érdek szempontjából legfontosabb ügyekben megtalálják a közös nevezőket.
A te jövőd - Haza és haladás, szolidaritás és Európa című programból Bajnai Gordon kiemelte, hogy négy év alatt 220 ezer új munkahelyet hoznak létre, hogy a közoktatásban az állam helyett ismét a szülők, a tanárok és a helyi közösségek dönthetnek az őket érintő ügyekben, illetve hogy a mainál igazságosabb, kétkulcsos adórendszert vezetnek be.
A felsőoktatásról közölte, az első BA-diploma megszerzését - vagyis az első három évet a felsőoktatásban - mindenkinek ingyenessé tennék, aki szorgalmasan teljesít, a mesterképzésben viszont elfogadhatónak tartják az ésszerű mértékű tandíjat, ha ösztöndíjrendszerrel párosul.
Terveik között említette, megteremtik a lehetőségét, hogy hazajöjjenek az utóbbi években kivándorló "gazdasági menekültek". A fiatal munkanélkülieknek garantált képzést vagy munkát ajánlanak, a fiatal vállalkozóknak pedig tőkét és hitelt.
Céljuk a középosztály megerősítése, a törekvő polgárok támogatása, de az is, hogy állam segítse a rászorulókat, mert mindenkinek jár egy esély. Ám - folytatta - annak, akin a közösség segít, kötelessége felelősen bánni az eséllyel. Ezért a semmilyen támogatásban nem részesülő rászorulóknak feltételekhez kötött támogatást adnának.
"Kezdhetitek vágni a centit. 85 nap és Orbánország helyett újra egy normális Magyarországot építhetünk. (...) Újra van remény, mert van összefogás. Adjátok tovább mindenkinek: egy lista mindenkiért, együtt Magyarországért. Egyenként elbuknánk, de együtt győzni fogunk" - zárta beszédét Bajnai Gordon, aki ezután a program négy fő témájában kérdésekre is válaszolt.
Az Együtt-PM programbemutató rendezvényét az egyik budapesti rendezvényteremben tartották, azon a pártszövetség politikusai, jelöltjei, aktivistái és szimpatizánsai vettek részt. A választási program egésze nem jelenik meg nyomtatásban, a http://program2014.egyutt2014.hu weboldalon érthető el, ahol az érdeklődők életkorukat, nemüket, lakóhelyüket, foglalkozásukat, családi állapotukat és érdeklődési körüket megadva az őket leginkább érintő vállalásokat külön is megnézhetik.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 5.  vacsi | 2014.01.24 16:17:54 Moderálást kérek 
Engem Bajnai úr véleménye érdekelni, szerinte mi az, ha a termelőktől átveszik a libákat, és nem fizetik ki. Persze, a libákat sem adják vissza. Na?!
 4.  xy és én | 2014.01.24 00:12:14 Moderálást kérek 
Igen!
Egy kormányfőnek nem kell mindenhez értenie!
Ott vannak a SZAKÉRTŐK és azok dolga a szakértés!
A kormányfőnek az lenne a dolga, hogy a szakértők véleménye alapján, abból az ország részére a legkedvezőbb lehetőséget ragadja meg és valósítsa meg!
A mi kormányfőnk ezzel szemeb duzzog, pökhendi, cinikus, lenéző és hatástanulmányok helyett neki megy az esze adta baromságoknak. Mert az esze adta!
Az esze meg ennyire képes!
Érezzük!
De már csak 74-et kell aludni és nem kell az eszét sem terhelnie és a nyelvét sem "nyűtögetnie".
Pihenhet!
Akkor is ha még azt sem érdemli meg!
Csak pihenjen jó sokáig és boldogítsa a családját!
Legyen jó apa és minden rendben van!
A lopott és elrabolt javakat vissza!
Lehet közmunkát vállalni, ha szerencséje van akkor vizet gerebélyézhet az árkokban!
47 ezerért!!!!!
 3.  Nemértem | 2014.01.13 08:42:26 Moderálást kérek 
1.!

Igen, sajnos sikerült kiválasztani azt, akit legkevésbé támad a Fidesz, de sajnos szerintem ő a legkevésbé alkalmas is erre a posztra.

Bár ha van esze, és ő csak összefogja a minisztereit, de szakértőkre hagyja az egyes területeket, akkor még jó is kisülhet belőle.
 2.  erdész | 2014.01.12 23:07:03 Moderálást kérek 
Csődtömeg ez az egész ballib ellenzék. Miért akar egyáltalán valaki politikus,képviselő lenni egy csődtömeg országban? Tisztán látszik, hogy ezek nem emberszeretetből az országért ölik egymást, hanem magán célokból,a sok hívő meg benyalja a maszlagot.
 1.  Dani1201 | 2014.01.12 14:07:39 Moderálást kérek 
Hát, sajnos a lehető legrosszabb választás Mesterházy Attila a baloldal részéről de még mindig jobb, mint Orbán Viktor.
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
ECG XMS 144 U Mikrohifi
17 489 Ft
PHILIPS 43PUS6201/12 LED TV
179 950 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
A legkisebbek szűrővizsgálata
Mi is az a szűrővizsgálat, és miért van szükség rá? Most induló sorozatunkban elsőként az újszülöttek vizsgálatairól olvashatnak.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML