2018. március 20., kedd - Klaudia
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Bedőlni látszik a rezsicsökkentés? Már a nonprofit közműszolgáltatók is nehéz helyzetben vannak
2014.01.08. 01:35  |  Szerző: hir3.hu
Itthon
 nyomtat  |   | 
Bedőlni látszik a rezsicsökkentés? Már a nonprofit közműszolgáltatók is nehéz helyzetben vannakA nonprofit közműszolgáltatók többsége év végére becsődölhet, ha nem kap segítséget - erre figyelmeztetik a kormányt már a fideszes polgármesterek is. Forrásaink szerint egy pályázat segítségével a központi költségvetésből akarják visszafinanszírozni a cégek veszteségeit azért, hogy a működőképességeiket meg tudják tartani az önkormányzati választások végéig.

Úgy tűnik a Fidesz hatástanulmányok nélkül vágott neki a rezsiforradalomnak és nem számolt azzal, hogy a nonprofit közműszolgáltatók veszteségeit a központi költségvetésből kell majd visszafinanszírozni, hiszen egyes települések már nem képesek erre a forráselvonások miatt. Németh Szilárd fideszes rezsibiztos mélyen hallgat arról, hogy a rezsicsökkentés nem csak a külföldi cégeket érinti, az ország nagy részén nonprofit közműszolgáltatók végzik a szemétszállítást, szó nincs extraprofitról, ezek a cégek veszteséget termelnek, amit a város adóemelésből tud csak visszafinanszírozni.
Rogán Antal korábban arról beszélt a Hír TV P8 című műsorában, hogy a monopol közműszolgáltatások nonprofittá alakítását tervezi a Fidesz. A politikus azt mondta, a rezsicsökkentésnek bizonyos értelemben nincs vége, mert "abban gondolkodunk, hogy kell egy olyan törvényt alkotni, amelyik a közműszolgáltatásokat Magyarországon egy rendszerbe fogja". E rendszer lényege pedig az lenne, hogy a monopol közműszolgáltatásoknál nem lehetne tetemes profitot realizálni, hanem nonprofitnak kellene lenniük, vagyis a keletkező nyereséget vissza kellene fordítani például a szolgáltatás színvonalának emelésébe. Rogán Antal szerint ennek sem fognak örülni az érintett külföldi cégek.
A monopol közműszolgáltatók nonprofittá alakításának ebben a formában nincs sok értelme, hiszen köszönhetően a kormány rezsiforradalmának, nem tud nyereséget termelni ez a szektor, az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy a veszteséget ki finanszírozza. Úgy tűnik a kormánypárti polgármesterek nyomására egyelőre nem eldöntött a következő rezsimérséklés időpontja, és a Fidesz az eddigieken túl más termékek esetében nem tervez hasonló lépéseket. A kormánynak erre nem is lenne igazán lehetősége, hiszen egy újabb nagyarányú rezsicsökkentést már nem bírnak el ezek a szolgáltatók. A baj már így is akkora, hogy egy pályázat segítségével a központi költségvetésből akarják visszafinanszírozni a cégek veszteségeit azért, hogy a működőképességeiket meg tudják tartani az önkormányzati választások végéig. Amíg a kormány az egyik kezével ad, a másikkal máris annak a többszörösét veszi el - így működik valójában a rendszer. Mi értelme így ennek?


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 2.  szafika | 2014.01.11 17:26:26 Moderálást kérek 
De ugye ennek a bedőlésnek nem a kisemberek fillérei lesz az oka !! mert itt is az kapott vissza a rezsiből sokat , akinek a 16 %-os jövedelemadóval is jutott néhány 100 e ft ! + akiknek lehetővé tették a devizatörlesztést , miközbe egyikük se volt ráutalva arra a segítségre , nyerni viszont nem keveset nyertek rajta ! Míg a kisember hány kilónyi kenyér árát nyerte csak ?!
 1.  Nemértem | 2014.01.08 05:38:58 Moderálást kérek 
"Úgy tűnik a Fidesz hatástanulmányok nélkül vágott neki a rezsiforradalomnak"
Mint ahogy a törvényalkotás szinte minden pontjának az elmúlt majd 4 évben.

"egy pályázat segítségével a központi költségvetésből akarják visszafinanszírozni a cégek veszteségeit"
És akkor majd azon kívül, hogy reklámozza a kormány magát azért, hogy csökkentette a rezsit, majd reklámozza azért is, hogy ők milyen rendesek, hogy a településeknek pályázati pénzeket juttatnak vissza.
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Hama 96077 Action 1CS Fix Fali konzol, 200x200
2 590 Ft
Meliconi Ghost Design 2000 Fali,Fehér II.osztály
56 242 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML