2018. március 20., kedd - Klaudia
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Orbán-közelben csak nyerni lehet
2013.12.27. 09:17  |  Szerző: Népszabadság
Itthon
 nyomtat  |   | 
Orbán-közelben csak nyerni lehetEzúttal Alcsútdobozon adtak bérbe 20 évre egy 42 hektáros területet Flier Jánosnak, Lévai Anikó tulajdonostársának, felcsúti és bicskei birtokainak megművelőjének.

Ismét egy Orbán Viktorhoz közeli személy, Flier János nyert állami földbérletet a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) pályázatán, ezúttal Alcsútdobozon. Lévai Anikó földtulajdonos-társa, a miniszterelnök feleségének felcsúti és bicskei birtokainak megművelője ezúttal egy 42 hektáros szántót bérelhet, 20 évre. Flier János neve onnan is ismerős lehet, hogy az első Orbán-kormány idején autóvillamossági szerelő létére a privatizált Herceghalmi Kísérleti Gazdaság élére nevezték ki, ahol néhány évig tulajdonos is volt.

A most elnyert területet tavaly egy tízhektárnyi saját használatú úttal együtt hirdették meg HU21-10201 számon, ám a pályázatot októberben visszavonták, miután - Fazekas Sándor agrárminiszter közlése szerint - ketten váltották ki a csomagot: a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. és Váradi András helyi juhász. Fazekas Sándor úgy érvelt a pályázat visszavonása mellett Szabó Rebeka Együtt-PM-es képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában, hogy "a kiírás tartalmazta az utakat is, amelyeket pedig sokan használnak, ezért azt semmi esetre sem lehet a bérleti szerződés részeként bérbe adni".

Fazekas Sándor utóbb, 2012. november 5-én egy másik levelében azt írta: "a terület jelenleg hasznosítatlan státusban van, és az NFA egyéves megbízási szerződést készít elő, amelyet nem a pályázati csomagot megvásárolt személyekkel fog megkötni. A területet természetesen hosszabb távon bérbe kívánjuk adni, melynek érdekében a javított pályázati kiírás rövidesen megjelenik".

Idén áprilisban - immáron az utak nélkül - újra meghirdették a területet. A csomagot ismét kiváltotta a göbölpusztai juhász, Váradi András. Az NFA székesfehérvári irodájának ügyintézője azonban rossz dátumot írt az anyagra leadási határidőként, így a juhász - tudtán kívül - egy napot késlekedett a pályázatával, amit így nem fogadtak be. Jegyzőkönyvet vettek fel ugyan a reklamációjáról, de máig nem méltatták írásbeli válaszra sem. Pályázati pénzét sem kapta vissza.

Ami a Flier János által elnyert alcsúti területet illeti: a 42 hektáros szántóföldet a birtokba adás idejére, október 16-ára már le is aratták - szemtanúk szerint Mészáros Lőrinc gépeivel.

Per

A Fővárosi Törvényszék a későbbiekben dönt arról, beavatkozó félként beengedi-e a Népszabadságot abba a perbe, amit az NFA indított Ferenczi Krisztina ellen "Sóval behinteni" című, lapunkban megjelent véleménycikke miatt. Az NFA kizárólag újságírónkat perli, ügyvédjük a tárgyaláson is azt nyilatkozta: ügyfelének nincs baja lapunkkal, csupán Ferenczi Krisztinával.

A Népszabadság kollégánk pernyertessége érdekében kíván beavatkozni a perbe, támogatva a bíróságon megtámadott munkatársát.

Az újságírót a perben a TASZ képviseli. A bíró a múlt szerdán elnapolta a tárgyalást. Első körben ugyan visszadobták az NFA keresetét, amit jó hírnév megsértése miatt nyújtott be, de a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon kötelezte a per lefolytatására a Fővárosi Törvényszéket.

Faluhirdetmény

"Felcsút Községi Önkormányzat Mága Zoltán koncertre ingyenes buszjáratot szervez 2014. január 1-re 19:00 órára Budapestre. A Művész Úr 50 db jegyet ajánlott fel a lakosság részére. Az autóbusz 16:15-kor indul az önkormányzattól és a Puskás Akadémiánál is megáll."

Kuszaság a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél

Nem ritka az összevisszaság a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél, az NFA-nak ugyanis nincs pontos kimutatása arról, kinek fizette vissza a pályázati pénzt a vesztesek közül, s kinek nem. Ezért levélben kérte egy visszavont pályázat miatt hoppon maradt jelentkező segítségét a hivatal nagy leterheltségére hivatkozva. Nagy János, az NFA elnökhelyettese november 25-én írt levelet egy gazdának egy Alcsúton visszavont pályázat miatt. "Mint az Ön előtt is ismert, az idei évben igen nagy mennyiségű pályázat került kiadásra az NFA által, amelyre eddig soha nem látott mennyiségű pályázat érkezett szervezetünkhöz. Sajnálatos módon azonban nem csak a nagy mennyiségű pályázat feldolgozása jelent kiemelkedő munkaterhet az NFA számára, hanem sok esetben technikai jellegű problémák is hátráltatják munkánkat. Ezek közé tartozó az is, hogy a pályázati biztosítékok befizetésekor sok pályázó nem tüntette fel a pályázati azonosítószámot a banki átutalás »megjegyzés« rovatában, ami nagymértékben megnehezíti és hátráltatja a visszafizetéshez szükséges beazonosítást. Ezért fordulhatott elő, hogy az Ön által befizetett pályázati biztosíték összegét a szervezet késedelmesen vagy egyáltalán nem utalta még vissza".

A pályázó segítségét kérő levelet Nagy János elnökhelyettesként jegyzi, holott ekkor már nem az. A november 15-én eltávolított Sebestyén Róbert elnök feladatait ugyanis ő vette át.

A lapunk birtokában lévő dokumentum szerint a visszavont pályázaton az előre hozott adófizetés miatt sok tízezer forintnyi pénzt és a pályázatírás, valamint az adóigazolás és egyéb iratok iránti futkosást fölöslegesen áldozó ügyfelet azzal szeretné megnyugtatni az elnök-elnökhelyettes, hogy "az NFA mindent megtesz annak érdekében, hogy az ön által befizetett pályázati biztosíték minél előbb visszafizetésre kerüljön".

A pályázónak egyébként már áprilisban visszautalta az NFA a pénzt.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 2.  szafika | 2013.12.29 13:47:18 Moderálást kérek 
Jó !!!! És aki nincsen o o v közelben az a 9.5 millió ember ?! Végülis ők lennének a lényeg , nem az a félmillió o v közelébe ! Úgye nem néhányszáz ezer akar dirigálni a 9.5 milliónak ! Mert többen nincsenek , csak nagyon agresszívak !
 1.  csöves | 2013.12.27 11:50:52 Moderálást kérek 
Erre mit lehet mondani? 2014-ben kell véleményt mondani a csürhéről. Az összes ingyenélő, kizsákmányoló szemétről!
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Hama 96077 Action 1CS Fix Fali konzol, 200x200
2 590 Ft
Vogels W52050 fali konzol
13 990 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML