2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Vona: legyen végre független a bíróság!
2013.12.16. 12:30  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Vona: legyen végre független a bíróság!A civilek és a Jobbik nem a független bíróságra akar nyomást gyakorolni, hanem a nem független bíróságra akar nyomást helyezni, hogy legyen végre független - jelentette ki Vona Gábor a Jobbik elnöke hétfőn, a Kúria előtt tartott demonstráción.

A Kúria polgári kollégiuma hétfőn jogegységi ülésen tárgyalja a devizahitelek elvi kérdéseit. Ennek kapcsán Vona Gábor leszögezte: az, hogy jogszerű volt-e a devizahitelezés, vagy hogy a bankok elkövettek-e tájékoztatási mulasztást az "költői kérdés" és ezen nem kell hónapokig tanácskozni.
A néhány tucat résztvevő előtt Vona Gábor hangsúlyozta: a kormány láthatóan időhúzásra játszik és a választásokig nem akarja érdemben megoldani a devizahitelek ügyét. Éppen ezért a Jobbik elnöke szerint jövőre egyszerre több városban tartandó közös demonstrációval és az országgyűlési képviselők személyes megkeresésével nyomást kell gyakorolni a kétharmados kormánytöbbségre és "a kormányt bele kell kényszeríteni a valódi lépésekbe".
A parlamenti képviselőkkel kapcsolatban leszögezte: mivel a honatyáknak "fogalmuk sincs a magyar valóságról", ezért szembesíteni kell őket a szavazóikkal és akkor talán eredményt lehet elérni.
Vona Gábor kiemelte: nem igaz, hogy az ország jobban teljesít és az sem igaz, hogy a mostani kormányzás az elmúlt 20 év lezárása és valami új kezdete. Szerinte a mostani kormányzás "az elmúlt 20 év megkoronázása" és meggyőződése, hogy az MSZP így ugyanazt csinálná ha kétharmadot kapna, mint amit most a Fidesz.
Úgy fogalmazott: naivitás a bankoktól várni a megoldást, de nem is a bankok a hibásak a kialakult helyzetért, hanem azok, akik engedték nekik a túlzott és erkölcstelen profit beszedését.
Vona Gábor beszélt arról is: ha nem lenne a civil nyomás, akkor a kormány már befejezettnek tekintené a devizahotelesek ügyét, holott több százezer családot érint még ma is ez a probléma.
Szerinte a kormány csak időt húz és imitálja a megoldást, mert "fogva tartja a banktőke". A Jobbik elnökének meggyőződése, hogy a jelenlegi és az előző kormányok, valamint a bankszövetség között folyamatos háttérmegállapodások köttetnek és ezért nem születik meg az érdemi megoldás.
A demonstráción felszólalt Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő is, aki azt hangsúlyozta: a devizakárosultak nem segélyt várnak, hanem az igazságot. Szerinte ez a kormány nem húzza ki a devizahiteleseket a bajból, hiszen ha eddig a kétharmados többség birtokában nem oldották meg a helyzetet, akkor később sem.
Úgy vélte: egy hét alatt lehetne megoldást találni a problémára, ami a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosítása és a kártérítés lenne.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 1.  Nemértem | 2013.12.16 22:17:25 Moderálást kérek 
"Úgy vélte: egy hét alatt lehetne megoldást találni a problémára, ami a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosítása "
És amikor ez megtörtént, akkor rögtön számolják ki azt is, hogy ha az illető Forintban vette fel a kölcsönét, akkor mennyi kamatot kellett volna fizetnie az első években, amikor olcsóbb volt a kamata, mint a Forint kölcsöné.
És szépen kamatos kamattal rá is kellene terhelni a kölcsönt felvevőre.
Vagy ez így már nem jó annyira választási propagandának?

Annyira érdekelne már egy számszerű kimutatás, hogy az elmúlt 10 évben ha valaki pl. 5-10 millió Forintot vett fel Forint vagy CHF kölcsönként, akkor melyik évben mennyit fizetett kamatként. És mennyit fizetett évenként ki a kölcsönéből.

Meg persze az is, hogy az MSZP 8 éve, és a Fidesz 3 és fél éve hogyan volt hatással a részletekre. (Kíváncsi lennék mi volt károsabb a kölcsönt felvevőkre.)
 
 
 
Itthon
Sorra nyert a földpályázatokon a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőnek kedves család
Több családot is sikeresen tönkretettek Békés megyében, ahol egy a Vantara Gyula Fideszes országgyűlési képviselőhöz kapcsolódó család elkezdett nyerni az állami földpályázatokon. A siker akkor kezdődött, amikor a térség országgyűlési képviselője látogatást tett a családnál, és gyermekvállalás szempontjából is ígéretesnek nevezte a nős fiatalembert.
Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Több megyére figyelmeztetéseket adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. A Dunántúlon és az ország középső területein - köztük Budapestre - elsőfokú riasztások is érvényben vannak, az érintett területeken a következő órákban viharossá fokozódhat a szél.
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Sőt, ifjabb Orbán Győző műszaki eszközöket gyártó cége nem is egyszer volt ennyire szerencsés - írja a HVG.
 
 
Vásárlás
Hama 118610 Projektor mennyezeti konzol, 22 cm, Fehér
17 990 Ft
Hama 118668 Fix fali konzol XL, Fekete, 400x400
4 190 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML