2020. március 28., szombat - Gedeon
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
A Gyulai Húskombinátnak reális alternatíva lehet a felszámolás
2012.10.03. 18:52  |  Szerző: MTI
Gazdaság
 nyomtat  |   | 
A Gyulai Húskombinátnak reális alternatíva lehet a felszámolásA Gyulai Húskombinát Zrt. számára reális alternatívaként a felszámolási eljárást vagy az öncsőd bejelentését jelölte meg Ruck János vezérigazgató szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Közölte azt is: az igazgatóság rendkívüli közgyűlést hívott össze október 26-ára, amikor felvázolják a tulajdonosi kör előtt a húsüzem lehetséges működési feltételeiről szóló alternatív forgatókönyveket.
A vezérigazgató elmondta: az elmúlt nyolc hónap pénzforgalmi terveinek kiértékelése alapján az üzem zökkenőmentes működéséhez, a megrendelések teljesítéséhez októbertől decemberig további 150-200 millió forint készpénzre lenne szükség, a bankok azonban nem adnak hitelt, és a tulajdonosi kör, a HAGE-NAGISZ Nádudvari Mezőgazdasági Vállalkozói Csoport sem hajlandó újabb forrásokat juttatni a húskombinát részére.
Ruck János szerint azért reális alternatíva a felszámolási eljárás vagy az öncsőd bejelentése, mert a termelés folyamatos lehet az adósságkezelés időtartama alatt.
A társaságnak továbbra is folyamatosak a megrendelései, jelenleg a kapacitások nyolcvan százalékán dolgozik az üzem, a mintegy négyszáz dolgozó foglalkoztatása állásidők mellett folyamatos - tette hozzá.
A vezérigazgató hangsúlyozta: a kormánnyal történő előzetes tárgyalások alapján egy elfogadható és mindenki számára előnyös forgatókönyv készült, ami alapján a HAGE-NAGISZ vállalkozói csoport a tulajdonából közel ötven százalékát átadott volna az állam valamelyik vállalkozásának a mintegy 1,5 milliárd forint tőkeinjekció ellenében, amelyet az MFB Invest Zrt. hajtott volna végre. Ha ez megtörténik, a tulajdonosi kör mintegy 1,2 milliárd forintot elengedett volna a húskombinát és a vállalkozói csoport között fennálló tartozásokból, így a követelések és tartozások egyensúlyba kerültek volna. A vezérigazgató sajnálatosnak nevezte, hogy az utóbbi hetekben arról lehetett értesülni sajtóhírekből: az állam mégsem száll be tulajdonosként a húskombinátba és más húsipari vállalkozásokba sem. Megjegyezte, a korábban kidolgozott megoldás az uniós szabályoknak is megfelelt volna.
Ruck János elmondta, hogy a társaság vagyona 5 milliárd forint, a szállítói tartozások összege 1,9 milliárd forint, a húskombinát vagyoni fedezetével nincs gond. Hozzátette: a vállalatcsoporton belül tartozás összege 1,3 milliárd forint.
"A húskombinát ellen 20 millió forint szállítói tartozás miatt indult felszámolási eljárás, egy húsiparnak fűszereket beszállító cég nyújtott be keresetet a Gyulai Törvényszéken, ami azt jelenti, hogy a jövőben a vállalat vezetése a kijelölt ideiglenes vagyonkezelővel egyeztetve, annak jóváhagyása mellett hozza meg döntéseit" - közölte Ruck János. Hozzátette: a felszámolást a bíróság még nem rendelte el.
A cég szerdától működik rendkívüli vagyonfelügyelet mellett, a Gyulai Törvényszék döntése értelmében. A vagyonfelügyeletet a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. látja el, a társaság a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetek csőd- és felszámolási eljárásában közreműködő állami cég.
A húsüzemet mint stratégiai vállalatot a bírósági döntés közzétételétől rendkívüli moratórium illeti meg, és a bíróság  rendkívüli vagyonfelügyelőt rendel számára. A rendkívüli moratórium nem jelenti azt, hogy a felszámolás azonnal elkezdődik, a bíróság az eljárás jelenlegi szakaszában azt vizsgálja, az adós Gyulai Húskombinát valóban fizetésképtelen-e, ahogy azt a hitelező budapesti cég állítja.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
STELL SHO 1032 TV állvány
8 829 Ft
Hama 118668 Fix fali konzol XL, Fekete, 400x400
4 190 Ft
 
Divat
Könnyű lófarok
Negyvenes évek hangulata
Strandhullámok
Oldalra söpört
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Visszeres a lábad? Jobb odafigyelni rá
A visszér nem csak az idősek és főként a nők betegsége, már igen fiatal korban jelentkezhetnek a tünetek.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Völgy ház Japánból
Ezt a gyönyörű családi házat Hiroshi Sambuichi tervezte és kivitelezte.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista