2020. július 15., szerda - Henrik
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Hiller: meghatározó az idei év az MSZP-nek
2012.02.11. 14:02  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Hiller István korábbi pártelnök szerint az idei év meghatározó lesz az MSZP számára, a szocialistáknak lehetőségük nyílik arra, hogy maguk mellé állítsák azokat a választókat, akik két éve nem ideológiai alapon döntöttek a Fidesz mellett.

Az MSZP szociáldemokrata társulásának elnöke szombaton sajtótájékoztatón - azután, hogy újraválasztották a platform elnökévé - ugyanakkor hangsúlyozta: a kormánypártból kiábrándult választók megszólítása nem megy automatikusan, megszűnt az a kilencvenes évek végétől létező ingahatás, hogy sokan a két nagy párt szavazótábora között ingadoznak.
Hiller István, aki 2004 és 2007 között volt a szocialista párt elnöke, elmondta, az MSZP-nek világos és vonzó szakpolitikai alternatívát kell nyújtania a Fidesz-kormánnyal szemben minden területen, s a szociáldemokrata platform ezt kidolgozott programokkal kívánja segíteni.
Az MTI kérdésére közölte, a szociáldemokrata társulás még nem hozott döntést arról, hogy az MSZP március végi tisztújító kongresszusán mely jelölteket támogatja, a jelölési időszak lezárulta után azonban nyilvánosságra fogják hozni álláspontjukat. Kiemelte viszont, hogy a platform - amelynek vezetőségébe mások mellett Lendvai Ildikó korábbi pártelnököt, Horváth Csabát, a szocialisták budapesti elnökét, illetve Bárándy Gergelyt és Kunhalmi Ágnest, a pártelnökség két tagját is újraválasztották, csakúgy mint Burány Sándor, Göndör István, Mandur László és Steiner Pál országgyűlési képviselőket - célja az MSZP politikájának alakítása, ezért arra törekednek, hogy minél több tagjuk kapjon helyet az országos és a területi vezetőtestületekben.
Hiller István arra az újságírói kérdésre, egykori kormánytagként hihetőnek tartja-e, hogy a kabinetnek nem voltak ismeretei a ferihegyi repülőtér több száz milliárd forint értékű privatizációjának részleteiről - így arról, hogy a Malév csődje hatalmas fizetési kötelezettséget rakhat az államra -, úgy válaszolt: 2003 óta aktívan részt vett a kormányüléseken, de nem emlékszik arra, hogy ez szóba került volna.
"A szakminiszter feladata, hogy a rábízott felelősséget kellő határozottsággal, szakértelemmel és tisztességgel viselje" - jegyezte meg, hozzátéve: ő azokban az esetekben számolt be szakmai döntéseiről a kormánynak, ha úgy érezte, hogy az a kabinet kompetenciája.
Kökény Mihály korábbi egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón arról az egészségügyi konferenciáról beszélt, amelyet az MSZP szociáldemokrata platformja szombatra szervezett, és amelyen rajta kívül két egykori szakminiszter, Rácz Jenő és Székely Tamás, valamint Sinkó Eszter, a Semmelweis Egyetem menedzserképző intézetének oktatója fejtette ki véleményét.
Az MSZP-s politikus azt mondta: vészhelyzet van az egészségügyben, és bár a problémák nem most kezdődtek, a válság még sebezhetőbbé tette a befejezetlen reformok miatt törékeny és nehezen alkalmazkodó ellátási rendszert. Bírálta a kormányt, mondván, hogy egyetlen az ágazatnak tett ígéretét sem teljesítette, miközben továbbra is a Fidesz ellenzéki magatartásának a foglya, ezért hajt végre államosításokat, ami azonban Kökény Mihály szerint visszalépés a múltba.
A megbeszélés céljaként azt határozta meg, hogy a szocialista párton kívüli szakértőkkel együtt vitassák meg, mit kellene tenni az egészségügyben.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
ECG XMS 144 U Mikrohifi
17 489 Ft
SONY KDL49WE755BAEP 108 cm Smart Full HD HDR LED Televízió
269 999 Ft
 
Divat
Hanneli farmerban durvul
Tusvarázs
Lágy szemhéjtus
Irány a komfortzóna!
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
New York-i: fogyás szempillantás alatt
A filmiparban kötelező a karcsúság.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Modern ház Hollandiából
Ez az otthon valóban egy modern csoda.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista