2020. április 5., vasárnap - Vince
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Kiszabadítottak a fogságból egy magyar nőt Egyiptomban
2012.02.04. 14:21  |  Szerző: MTI
Nagyvilág
 nyomtat  |   | 
Több hónapos fogságból kiszabadítottak egy magyar nőt az egyiptomi Hurghadában - mondta el Kveck Péter, Magyarország kairói nagykövete szombaton az MTI-nek.

A diplomata tájékoztatása szerint a magyar nőt nagyjából tavaly november közepe óta tartotta fogva egy fiatal egyiptomi férfi, akivel ismerős révén találkozott. Azonban rövid időn belül kiderült, hogy a férfi személyisége egészen más, mint amilyet először igyekezett elhitetni magáról. A nővel rosszul bánt, a külvilágtól elzárva tartotta, bántalmazta, még telefonálnia is csak a férfi jelenlétében lehetett - tette hozzá.
A nőnek néhány nappal ezelőtt sikerült valahogy elérnie szüleit, és ők tájékoztatták az egyiptomi magyar nagykövetséget mintegy három nappal ezelőtt. Ezt követően a nagykövetségen azonnal intézkedni kezdtek, felvették a kapcsolatot az egyiptomi hatóságokkal, helyi kapcsolataikkal, a konzul pedig azonnal Hurghadába utazott.
Kveck Péter mondta, a nőt nem volt könnyű megtalálni, mert ő maga sem tudta, hogy Hurghadának pontosan mely részén van. A követség helyi kapcsolatai és az egyiptomi rendőrhatóság segítségének köszönhetően végül kevesebb mint 24 óra alatt sikerült kiszabadítani a nőt, aki pénteken megérkezett Kairóba, a nagykövetségre, szombaton délelőtt pedig hazautazott Magyarországra.
Kveck Péter szerint a férfi ellen egészen biztosan büntetőeljárás indul, hiszen az egyiptomi hatóságoknak sem érdekük, hogy az ilyen dolgok büntetlenül maradjanak. Hozzátette: "egyelőre az a legfontosabb, hogy honfitársnőnk biztonságban van, és visszautazhatott Magyarországra".
A nagykövet azt is elmondta: az utóbbi években több tucat hasonló esetről szereztek tudomást, s ez a szám növekvő tendenciát mutat. Ráadásul még számos olyan eset lehet, amelyekről nem is tudnak. Utalt arra, hogy egyre több magyar nő keresi fel a nagykövetséget, azért mert szeretne házasságot kötni egyiptomi férfival, de többször előfordult, hogy néhány hét vagy hónap után egy-egy nő sírva kereste fel őket azt kérve, hogy próbálják meg valahogy hazajuttatni.
Hozzátette: más európai országok nagyköveteitől is hallott hasonló esetekről, tehát nem csak a magyar nők kerülnek ilyen helyzetbe. Úgy tűnik, egy egész iparág épül arra, hogy tapasztalatlan, jó szándékú európai nőket kihasználjanak - mondta a nagykövet, megemlítve: arról is hallottak, hogy tanfolyamokon oktatják, hogy milyen ígéretekkel, szép szavakkal lehet könnyen levenni a lábáról egy európai kultúrában nevelkedett fiatal nőt.
Kveck Péter ennek kapcsán kiemelte: nemcsak arab országokban, hanem bárhol, a világ minden pontján lehetnek olyanok, akik igyekeznek kihasználni a kiszolgáltatott helyzetben lévőket. Ezért rendkívüli óvatosságra intette a magyarokat: ne bízzanak a felületes ismeretségekben, ne higgyenek a "szép szavaknak, a mesébe illő ígéreteknek". Ugyanis, ha valaki nem ismeri a kultúrát, nem beszéli az adott nyelvet, távol van a családjától, szeretteitől, könnyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, és bármely országban lehetnek olyanok, akik ezt igyekeznek kihasználni - hangsúlyozta a nagykövet.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
SENCOR SSS 801 Mikrohifi
42 290 Ft
Hama 118668 Fix fali konzol XL, Fekete, 400x400
4 190 Ft
 
Divat
Könnyű lófarok
Negyvenes évek hangulata
Strandhullámok
Oldalra söpört
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Kamillás, mentás, sós gőzölés - felfrissíti a bőrt
A bőrápolásban fontos szerepe van a gőzölésnek.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Völgy ház Japánból
Ezt a gyönyörű családi házat Hiroshi Sambuichi tervezte és kivitelezte.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista