2020. április 5., vasárnap - Vince
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Romney munkahely-teremtési teljesítményét bírálták a vetélytársak
2012.01.17. 06:09  |  Szerző: MTI
Nagyvilág
 nyomtat  |   | 
A republikánus népszerűségi listákat vezető Mitt Romneynak magánszektorban és massachusettsi kormányzóként felmutatott munkahely-teremtő teljesítménye került vetélytársainak kereszttüzébe az elnökaspiránsok 17. televíziós vitáján a dél-karolinai Myrtle Beachben, hétfőn.

A Romneyt támadó Newt Gingrich kijelentette, hogy Ronald Reagan oldalán 16 millió munkahely megteremtésének volt részese és Bill Clinton elnöksége idején, házelnökként 11 millió állás megteremtéséhez volt köze, Rick Perry texasi kormányzó pedig az állította, hogy nettó 1 millió állást hozott része az állította irányított államban.
Romney hangsúlyozta, hogy kormányzóként rendbe szedte Massachusetts pénzügyeit, s a távozásakor 4,7 százalékos volt ott a munkanélküliség, emellett egyenesbe hozta a Salt Lake City-i olimpiát és a Bain Capital befektetési vállalat vezetőjeként 120 ezer állást hozott létre.
Perry, valamint a vitát közvetítő Fox News egyik moderátorának sürgetésére Romney közölte, hogy adóprogramjának részleteit csak április környékén kívánja nyilvánosságra hozni, miként azt az előző kampányok idején George W. Bush és John McCain is tette.
A vitában meglepően nagy visszhangot kapott a további versenytől hétfőn visszalépett Jon Huntsman volt utahi kormányzónak a volt vetélytársaihoz intézett felhívása, hogy mondjanak le az egymás ellen folytatott negatív kampányról és a személyes támadásoktól. Gingrich és Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor kifogásolta, hogy a Romneyt támogató, úgynevezett super PAC-ek (politikai szuper-akcióbizottságok) televíziós hirdetéseikben valótlanságokat állítottak róluk.
A "super PAC"-eket, amelyek a kampányfinanszírozási szabályozástól függetlenül, korlátlanul költhetnek az általuk fontosnak tartott politikai ügyek hirdetésére, egy 2010-es bírósági ítélet legalizálta. Ezek a szervezetek hivatalosan függetlenek ugyan az egyes jelöltektől, ám tevékenységük rendszerint az általuk rokonszenvesnek tartott politikus ellenfeleinek televíziós reklámokban történő lejáratására irányul.
"Mindannyian azt szeretnénk, ha a super PAC-ek eltűnnének" - jelentette ki Romney, aki maga is sérelmezte az ellene a "független csoportok" hirdetéseiben megjelent támadásokat.
Romney azt javasolta, hogy töröljék el a kampányfinanszírozási korlátozásokat, hogy mindenki a neki tetszőleges mértékben finanszírozhassa a neki szimpatikus jelöltet, azok viszont cserébe felelősséget viselnének a korteshadjárat során elhangzottakért. Felhívta a figyelmet, hogy a törvény értelmében a jelöltek még csak nem is beszélhetnek a "super PAC"-ek képviselőivel.
Romney és Gingrich a közvetítés nyilvánosságával élve egyaránt felszólította az őket támogató független csoportokat, hogy hirdetéseikből távolítsák el a valótlan állításokat. Az aspiránsok közül egyedül Ron Paul texasi volt az, aki sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a kampánya által kiadott, egyperces Santorum-ellenes hirdetésbe nem fért bele minden, amit el akart mondani. Emiatt a két aspiráns között rövid érvpárbaj alakult ki.
Newt Gingrich tapsot váltott ki a közönségből, amikor kijelentette, hogy a jelenleg 99 igényelhető munkanélküli segély folyósítását ahhoz a feltételhez kötné, hogy az érintett begyen részt képzésben. Rámutatott, hogy 99 hét alatt a docensi címet is meg lehet szerezni. Találkozott a nézők tetszésével az javaslata is, hogy a szegény gyerekek fizetség fejében vállaljanak "könnyű gondnoki feladatokat" az iskolájukban.
Paul azzal aratott tetszésnyilvánítást, amikor kijelentette, hogy 0 százalékos szövetségi adót akar, viszont lehurrogták, amikor azt mondta, hogy kisebb hadsereget kíván és hogy haza akarja rendelni külföldről a katonákat.
Az öt talpon maradt republikánus elnökaspiráns a szombati dél-karolinai előválasztás előtt, csütörtökön újabb televíziós vitát tartanak. A közvélemény-kutatások szerint a voksolás esélye az Iowában és New Hampshire-ben győztes Romney.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
STELL SHO 1100 TV állvány
3 290 Ft
Vogels W50510 fali konzol
5 990 Ft
 
Divat
Könnyű lófarok
Negyvenes évek hangulata
Strandhullámok
Oldalra söpört
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Kamillás, mentás, sós gőzölés - felfrissíti a bőrt
A bőrápolásban fontos szerepe van a gőzölésnek.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Völgy ház Japánból
Ezt a gyönyörű családi házat Hiroshi Sambuichi tervezte és kivitelezte.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista