2019. december 12., csütörtök - Gabriella
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
II. kerületi választás - Mesterházy: az LMP járuljon hozzá a kétharmad lebontásához!
2011.11.18. 12:35  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Mesterházy Attila nyílt levélben kéri Schiffer Andrást, az LMP frakcióvezetőjét, járuljon hozzá "a kétharmad lebontásához", az MSZP elnöke szerint ugyanis ha a harmadik helyen végzett Karácsony Gergely elindul a II. kerületi időközi választás második fordulójában, biztosan a fideszes jelölt nyer, ellenkező esetben viszont esély nyílik a parlamenti túlhatalom csökkentésére.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott nyílt levelében Mesterházy Attila azt írta: az MSZP és az LMP is úgy készült a múlt vasárnapi megmérettetésre, hogy az nem egyetlen mandátum sorsát dönti el, de üzen "a fideszes hatalomgyakorlástól viszolygó, annak következményeitől szenvedő Magyarországnak". Az ökoszociális és a szocialista jelölt előzetes megállapodása a kölcsönös visszalépésről a kétharmadot lebontó összefogás széles körben üdvözölt első állomása volt - fogalmazott.
Mesterházy Attila szerint ezért is meggondolatlan és káros az LMP-s jelölt, Karácsony Gergely bejelentése arról, hogy jelentős hátránya ellenére sem lép vissza a szocialista Lévai Katalin javára, és "nem ad esélyt az ellenzéknek".
Az MSZP-elnök hozzátette: Karácsony Gergely nyilatkozata, amely szerint nem kívánja "rehabilitálni" az MSZP-t, ellentmond korábbi javaslatának. "Miként kíván technikai koalíciót létrehozni, közös jelölteket állítani 2014-ben, ha már egy időközi választás második fordulójában, egyértelmű harmadik helyét sem hajlandó feláldozni a sokak által javasolt ellenzéki összefogás érdekében, ezzel tálcán kínálva a Fidesznek a kétharmad megerősítését?" - tette fel a kérdést.
Ma Lévai Katalin a legerősebb ellenzéki jelölt; az MSZP által támogatott jelölt egymaga több szavazatot kapott a hétvégi időközi választáson, mint a többi ellenzéki induló összesen, ezért nincs ok arra, hogy a szocialistáknál tíz százalékkal gyengébb eredményt elérő LMP úgymond rehabilitálja - írta Mesterházy Attila, megjegyezve: most a legerősebb alternatíva támogatását kéri Schiffer Andrástól.
"Bízunk abban, hogy valóban a Fidesz leváltása a legfontosabb céljuk - ahogy abban is, hogy az LMP szavazói is megértik, milyen jelentősége van a második fordulóban leadott szavazatoknak, hogy milyen fontos változás elindítói lehetnek" - olvasható.
Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a főváros 2-es számú választókerületében múlt vasárnap tartott - az alacsony részvétel miatt érvénytelen - időközi országgyűlési képviselő-választáson. A kormánypárti jelölt a szavazatok 52,61 százalékát szerezte meg, a második az MSZP jelöltje, Lévai Katalin lett 24,18 százalékkal, a harmadik helyen az LMP-s Karácsony Gergely végzett 15,55 százalékkal. Negyedik lett a Jobbik színeiben Bodor Zoltán 6,53 százalékkal, míg ötödik Kovácsics Ádám, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (korábban MDF) jelöltje 1,13 százalékkal.
Az érvénytelenség miatt november 27-én második fordulót kell tartani, akkor azonban már sem eredményességi, sem pedig érvényességi küszöb nem lesz; az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A második fordulóban ugyanazok a jelöltek indulhatnak, mint az elsőben, ám bárki visszaléphet.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
STELL SHO 1100 TV állvány
3 290 Ft
Smart Tech LE 2219D 55 cm Full HD LED TV Televízió
44 900 Ft
 
Divat
Balmain
AnnaLynne McCord
Sima és elbűvölő
Prada
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Maradjunk jó formában! 7 kegyes csalás
Diéta és mozgás nélkül nem lehet lefogyni.
 
Friss kommentek
Elhunyt Antal László közgazdász
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Otthon derékszögek nélkül
A Dwell épület legfőbb jellemzője, hogy egyetlen egy darab derékszög sem található sem az épület kialakításában, sem a berendezésében, bútorzatában.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista