2019. november 21., csütörtök - Olivér
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Putyin: Berlusconi az "utolsó mohikánok egyike" az európai politikában
2011.11.12. 09:54  |  Szerző: MTI
Nagyvilág
 nyomtat  |   | 
Putyin: Berlusconi az Silvio Berlusconi az európai politikában az "utolsó mohikánok egyike" - mondta a távozó olasz miniszterelnök tevékenységéről egy szakértői beszélgetésen pénteken késő este az orosz kormányfő.

Vlagyimir Putyin az Oroszország-szakértőket, jogászokat, politológusokat, vezető újságírókat tömörítő nemzetközi Valdaj Klub tagjaival folytatott beszélgetésen kijelentette: Berlusconi tartós hatalma nagy jótétemény volt Olaszországnak. "Úgy tűnik számomra, hogy a nőkkel való viszonyában történteket is tudatosan követte el, hogy magára vonja a figyelmet"- mondta az orosz miniszterelnök, aki szerint Berlusconi az egyik legnagyobb európai politikus. Putyin azt sem mulasztotta el hangsúlyozni, mennyire hálás olasz kollégájának barátságáért, s azt reméli, hogy Berlusconit felelős emberek követik posztján és a kormányban.
Az orosz kormányfővel lezajlott, szombat éjjelbe nyúló háromórás találkozón a Valdaj Klub egyetlen magyar tagjaként részt vett a Magyar Nemzet külpolitikai rovatvezetője. Stier Gábor az MTI-nek elmondta: Vlagyimir Putyin Oroszország jövőjéről beszélve mindenekelőtt a stabilitást hangsúlyozta. Büszke arra, hogy 2000 óta, amikor hatalomra került, a szinte polgárháborús helyzetből kimentve konszolidálta Oroszországot, ahol látványosan emelkedett az életszínvonal. A jövőben sem fognak spórolni a szociális kiadásokkal, de eközben növelni akarják a stabilitási- és tartalékalapokat is.
Putyin azt ígérte: ha a jövő évi választásokat követően visszatér az államfői székbe, alapvető emberi tulajdonságaiban nem lesz más, de a módszereken változtatni akar. Nem értett egyet azzal, hogy a jelenlegi orosz államhatalmi rendszer elavult, s meggyőződése, hogy annak nem nagy ugrásokkal, hanem evolúciós úton kell fejlődnie. Korszerű politikai rendszert nem lehet szilárd alapok nélkül építeni - fejtette ki Putyin.
A Magyar Nemzet újságírója úgy látja, hogy az orosz kormányfőnek majdani elnökként körülbelül egy éve lesz arra, hogy az elért stabilitásra hivatkozzon, azt követően el kell kezdenie az országon belül és külföldön is elvárt reformokat.
Elmondta, hogy Vlagyimir Putyin az orosz belpolitikai helyzetről higgadtan beszélt, nemzetközi kérdésekben váltott keményebb hangra. Bírálta az Európai Uniót, amely szerinte túlzottan bürokratikussá vált, és amely nem viselkedett civilizált módon az úgynevezett 3. energiacsomag elfogadásakor - ez utóbbinak nincs más célja, mint kiszorítani Oroszországot az európai piacról. Putyin azt is hangsúlyozta, hogy az  Eurázsiai Szövetség gazdasági alapú, a Kereskedelmi Világszervezet elvei alapján működne, s nem irányulna az Európai Unió ellen.
Washingtonnak üzenve Putyin kifogásolta, hogy szerinte még mindig a régi ellenségkép él bennük amikor Oroszországgal tárgyalnak. Az orosz kormányfő az európai rakétavédelmi rendszert az orosz atompotenciálra nézve fenyegetésnek tartja, amely szerinte felborítja az európai egyensúlyt és gyengíti a nemzetközi biztonságot.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
PANASONIC TX-40DX653E II.osztály
157 065 Ft
PANASONIC TX-55DX603E
262 800 Ft
 
Divat
Nagy kékség
Színes és natúr
Oscar de la Renta
Gőz és meleg a megoldás pattanásra
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Jennifer Lawrence egyéves szünet után visszatér a kamerák elé
Meglepő módon nem újabb szuperprodukcióban vállalt szerepet, hanem első filmes rendező kis költségvetésű, jelenleg még cím nélküli filmjéban áll kamerák elé.
 
Friss kommentek
Elhunyt Antal László közgazdász
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
A Shirogane ház
Az alábbi csodálatos lakás Tokyo egyik külvárosában található meg.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista