2020. június 4., csütörtök - Bulcsú
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Múzeumok éjszakája - Székesfehérvári programok összefogással
2011.06.03. 20:40  |  Szerző: MTI
Kultúra / Fesztivál-Koncert
 nyomtat  |   | 
Széleskörű összefogással, tizenöt szervezet együttműködésével húsz helyszínen, az országos programtól eltérő időpontban június 18-án rendezik meg Székesfehérváron a Múzeumok éjszakáját.

Az álmok útján a múzeumok éjszakáján című rendezvénysorozatba a múzeumok és képtárak mellett új helyszínként bekapcsolódik a Városháza és annak udvara, az Óramúzeum, a Tűzoltó Múzeum, a Rác templom, valamint az Albatrosz Egyesület civil házi emlékkiállítása is, és több programmal várja az érdeklődőket a fehérvárcsurgói Károlyi kastély, valamint a pákozdi Katonai Emlékpark - jelentették be a szervezők pénteken sajtótájékoztatón.
Az álom vezérfonalra felfűzve félszáznál több rendezvényt, kiállításokat, koncerteket, interaktív gyermekfoglalkozásokat, borkóstolót, haditechnikai bemutatót, történelmi előadások sorát tartják június 18-án Székesfehérvárott.
A Csók István Képtárban a névadó életmű kiállításához kapcsolódva "Álom, álom, rémálom, avagy vámpírok és Báthory Erzsébet alakja Csók István festészetében" címmel családi délutánt, továbbá előadást rendeznek. A Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében interaktív gyerekfoglalkozás, tárlatlátogatás lesz, a programban szerepel a Hüpnosz és Thanatosz, Álom és Halál a görög-római világban című előadás.
Az Országzászló téri múzeumépületben a Mákvirágok Bábcsoport ad műsort, tárlatvezetés lesz a néprajzi kiállításban, Ágyjelenetek címmel az ágy és a népi alváskultúra témakörében hangzik el előadás, majd az ottani programot szerelemnél jobb az álom címmel "estvéli nótázás" zárja.
A Városi Képtár-Deák Gyűjteményben Keretbe zárt álmok címmel gyermekfoglalkozást tartanak, a bagoly-gyűjtők országos találkozójának keretében pedig a baglyot ábrázoló műalkotásokból, tárgyakból, bélyegekből nyílik egy éjszakás tárlat. A képtár udvarán koncertet hallhatnak az érdeklődők Váradi Eszter Sára színművész és Balogh József tangóharmonikás közreműködésével. Az Új Magyar Képtárban lampionfestésre várják a gyerekeket, a felnőttek pedig dzsesszkoncertet hallhatnak, valamint tűzzsonglőrök mutatványát nézhetik meg. A Pelikán Galériában és négy további helyszínen a 2010-ben elhunyt székesfehérvári Őri Tóth István fotóművész emlékkiállítása várja a fotóművészet kedvelőit.
A fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban gyertyafényes koncertre és lámpás kastélylátogatásra invitálják az érdeklődőket, a pákozdi Katonai Emlékparkban pedig kulturális programok, bátorságpróbák, "fénypuska lövészet", repülőgép szimulátorral próbarepülés lesz.
A múzeumok éjszakája idei rendezvényét 1,5 millió forinttal támogatja a székesfehérvári önkormányzat. A rendezvény idején megnyitják a Városháza kapuit az érdeklődők előtt, a látogatók idegenvezetéssel járhatják be az épületet - mondta Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester.
Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök az összefogás fontosságát hangsúlyozva, arra emlékeztetett, hogy négy éve, amikor először valósították meg közös szervezéssel a múzeumok éjszakája programot, még csak négy szervezet kapcsolódott be a közös munkába, majd évről-évre többen vették ki részüket a szervezésből, rendezésből.
Idén 200 forintért minden helyszínre érvényes karszalagot lehet vásárolni, a befolyó összeget a hátrányos helyzetű gyermekek múzeumlátogatásának támogatására fordítják - mondta Smohay András, az Egyházmegyei Múzeum igazgatója.
A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy elkészült és pénteken elindult a www.muzeumok.szekesfehervar.hu honlap, amely egész évben folyamatos információkat szolgáltat a városi múzeumokról, a múzeumok éjszakáján pedig segít eligazodni a programok között.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
PHILIPS 24PHS4031/12 60 cm HD Ready LED TV Televízió
55 900 Ft
Hama 84425 Next Light dönthető Falikonzol, 200x200
7 490 Ft
 
Divat
Középválaszték
Hullámok mestere
Hullámtörők
Rita Ora előnytelen estélyiben
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Kicikizik, mert udvarias, illedelmes, figyelmes
Gyakran okoz gondot a szülőknek, ha gyermekük olyan osztályba jár, ahol a gyerekek nem köszönnek, tolakodnak, egymás szavába vágnak.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
A Kendrick Rezidencia
A Kendrick Rezidenciát A Colorado-i Aspen-ben álmodták meg és építették meg a Studio B Architrechts közreműködésében.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista