2020. július 12., vasárnap - Izabella
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
LMP: a kabinet a nemzeti együttműködés helyett a nemzeti cinizmus kormánya
2011.05.31. 18:05  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
LMP: a kabinet a nemzeti együttműködés helyett a nemzeti cinizmus kormányaAz LMP szerint a jelenlegi kormány "a nemzeti együttműködés helyett a nemzeti cinizmus kormánya" - értékelte a kabinet egy éves teljesítményét keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András. A frakcióvezető az elmúlt esztendő mérlegét megvonva azt mondta, hogy a kormányzat tevékenysége az alkotmányosság felszámolásáról és az adócsökkentés középpontba helyező "vudu gazdaságpolitikáról" szólt.

A politikus azt viszont elismerte, hogy a kormány egy évvel ezelőtt kivételesen nehéz helyzetben vette át a hatalmat. Szavai szerint a helyzet nemcsak a gazdasági mutatók, hanem az elmúlt években kialakult politikai kultúra, "morális válság" következtében is nehéz volt.
Hozzátette, az is nehezítette a kabinet dolgát, hogy az emberek komoly elvárásokat fogalmaztak meg a kormánnyal szemben az "elmúlt húsz év kudarcot vallott" gazdaság- és társadalompolitikája valamint a Fidesz ellenzékben tett kijelentései miatt.
A frakcióvezető emellett viszont úgy értékelt, hogy az elmúlt egy évben "a szóvirágok világosan szemben állnak a tettekkel".
Úgy fogalmazott, hogy miközben a kormányfő ostorozta a spekulatív pénzkapitalizmust, rendre ellenállt azoknak a kezdeményezéseknek, hogy Magyarország járjon élen a pénzpiacok újraszabályozásban.
Kijelentette azt is, hogy amikor a kormány nemzeti önrendelkezésről és gazdasági szabadságharcról beszél, azon éppen az ellenkezőjét kell érteni. Példaként említette, hogy a kormány elutasította a versenyképességi paktumot, ami helyett belement egy lefelé tartó adó- és bérversenybe. Hozzátette, hogy amíg Orbán Viktor azt említi fel, hogy "hazazavarta az IMF-t", addig végrehajtják a valutaalap "diktátumait".
Hangot adott annak a véleményének is, hogy miközben a kormány arról beszél, hogy nincsenek megszorítások, "az elmúlt húsz év legnagyobb megszorító csomagját kapjuk a nyakunkba".
Meglátása szerint a jelenlegi tendenciák alapján a tíz évre ígért egymillió munkahelynek is "nagyjából a fordítottja lesz igaz". Felhívta a figyelmet, hogy elmúlt esztendő alatt körülbelül 1,6 százalékkal nőtt a munkanélküliség.
Hangsúlyozta, hogy miközben az egykulcsos adóval rosszul jártak azok, akik havi 290 ezer forint alatt keresnek, eközben annak bevezetésével nem sikerült olyan programokat megvalósítani, amelyik megélhetést adott volna a munkanélkülieknek és a képzetleneknek. Szavai szerint az adópolitika árát fizetik az emberek akkor is, amikor pénzeket vonnak ki az oktatásból vagy az egészségügyből.
A frakcióvezető a kormány "vudu gazdaságpolitikája" eredményének nevezte, hogy az adócsökkentéssel a szegényebbek zsebéből vesznek ki pénzt, miközben a gazdagoknál több marad. Hozzátette, hogy eközben az ország versenyképességét a kiszolgáltatottság növelésével kívánják emelni.
Kitért arra is, hogy a közmunkaprogram felpörgetéséről tett kijelentésekkel ellentétben a tavalyi 117 milliárdnak csak a fele áll rendelkezésre.
Schiffer András azt is felrótta, hogy a kormány nyíltan neokonzervatív, neoliberális gazdaságpolitikát folytat.
Kijelentette, hogy a kormányzat elmúlt éve az alkotmányosság felszámolásáról szól, mert a miniszterelnök és a kabinet szerint a jó hatalomgyakorláshoz nem kellenek ellensúlyok és korlátok.
Felhívta a figyelmet, hogy a kormány aláásta a jogbiztonságot, mert miután meghirdették az adócsökkentést, a kabinet "kapkodva a pénzbehajtás eszközéhez nyúlt". Ennek jeleként értékelte, hogy visszamenőlegesen akarnak megszüntetni nyugdíjakat és alkotmányos szinten "építik le" a szociális jogokat.
Kijelentette, hogy pártja ezzel szemben a progresszív adórendszerrel, egy ökológiai adóreformmal párosuló járulékcsökkentéssel és a komplex állami beruházásokkal végrehajtott zöld fordulatban hisz.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
SENCOR SSS 801 Mikrohifi
42 290 Ft
Hama 84425 Next Light dönthető Falikonzol, 200x200
7 490 Ft
 
Divat
Tusvarázs
Lágy szemhéjtus
Irány a komfortzóna!
Sugárzó veszély
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
A tökéletesség jegyében
Válasszunk ki minden hónapban egy napot, ami csak rólunk szól.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Modern ház Hollandiából
Ez az otthon valóban egy modern csoda.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista