2020. július 7., kedd - Appolónia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Bibó társaság: Magyarországon megszűnt a demokrácia és a köztársaság
2011.02.05. 14:15  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Magyarországon megszűnt a demokrácia és a köztársaság, de ebbe a magyarok többsége nem fog beletörődni, mert szabadságban akar élni - hangzott el a Bibó István Közéleti Társaság emlékülésén, melyet a Magyar Köztársaság kikiáltásának 65. évfordulója alkalmából tartottak. Debreczeni József közíró szerint azért jelenthető ki, hogy megszűnt Magyarországon a demokrácia és a köztársaság, mert a hatalom minden féket és ellensúlyt felszámolt vagy megszállt, a jogállam csak itt-ott működik, a szabadságjogok gyakorlása egyre durvább korlátokba ütközik, és a hatalom mindent megtesz azért, hogy megakadályozza versenyképes alternatíva fellépését a következő parlamenti választásokon.

Kende Péter akadémikus, a társaság elnöke szerint lehet számítani az európai támogatásra, de a magyar társadalom fogja meghatározni a továbblépés irányát.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 6.  XYZs | 2011.02.07 23:56:08 Moderálást kérek 
Mindenkinek o.v. fóbiája van aki bérből és fizetésből él, gyermekeket nevel és minimálbérért dolgozik!
És (sajnos) ezekből a szorgos emberekből van a TÖBB!
A gazdagoknak még tőbbet! a szegényektől meg még többet!
Duma az van, igéret mégtöbb, a megszorítás pedig mérhetetlen!
 5.  Kabóca | 2011.02.07 20:32:04 Moderálást kérek 
De az azt megelőzőben igen.
Figyelj még a sorok között is olvasok többet mint gondolnád!
 4.  neduddki | 2011.02.07 19:07:56 Moderálást kérek 
Kabóca!
Az előző kommentemben szó nincs Orbánról.Honnan vetted,hogy rá gondol a szerző?(nem is ismerhette)
Egyébként felhívtam a figyelmet,hogy nem mindenkinek való az idézett szöveg,mert bár szatírának íródott,nem könnyű a nyelvezete.
S Te biztosan el sem olvastad,vagy nem értetted meg!
S tudom,hogy nem szereted a felkiáltójelet(mi bajod lehet vele)azért még teszek egyet-kettőt:
Ha Te azt gondolod OV.ról szól a szöveg,neked van Orbán-fóbiád!
Ha más gondolja ugyanezt-pl Lali-ők eltalálták!!
Érted ezt?
 3.  Kabóca | 2011.02.07 18:48:30 Moderálást kérek 
Adva volt, van, és lesz a szabadság.
A szabadsággal tudni kell élni, de eddig főleg csak visszaélés volt.

Neduddki! Neked tényleg Orbán fóbiád van. Mutasd meg magad orvosnak mert előbb, utóbb belehülyülsz.
 2.  neduddki | 2011.02.07 15:44:12 Moderálást kérek 
A közölt anyag Karynthy Frigye Viccelnek velem,című könyvéből való.Azoknak ajánlanám elsősorban,akik képesek egy 10 perc hosszú szöveget egyhuzomban végigolvasni,s megérteni!
Azután érdekelne,kinek mi jutott róla eszébe?
Jó olvasást kivánok!

Propaganda

Mr. OVERALL (a Politikai Világnézet és Kormányképes Államrendre Alkalmas Alkotmánykészítő Gyárüzem vezérigazgatója, csönget): Fuksz vegyészmérnök urat kéretem.

FUKSZ: Parancsoljon, vezérigazgató úr.

VEZÉR: Kedves Fuksz, az igazgatósági ülésen elhatároztuk, hogy új cikket vezetünk be.

FUKSZ: Mi legyen az? Van valami szabadalom?

VEZÉR: Ugyan kérem. Mire tartom én magát, ha nekem még szabadalmakat is vásárolni kell, mikor új cikket akarok bevezetni. Maga most szépen bemegy a laboratóriumba, és kever nekem egy finom kompozíciót, a rendelkezésre álló anyagokból. Legyen benne egy kis szociális termelés, némi fajvédelem, pár csepp neokapitalizmus, technokrácia, gazdasági átértékelés, koncentrált nemzeti erők, de páneurópaizmussal hígítva. A többit magára bízom.

FUKSZ: Antiszemitizmus?

VEZÉR: Éppen csak ízesítőnek, tálalás előtt. Ha elkészült, szóljon Gőtefi szerkesztő úrnak, találjon ki valami hatásos nevet. Mohamedán Kommunizmus. Biokémiai Hazaszeretet, vagy effélét. Rafaelson, a képosztály vezetője keressen valami ügyes védjegyet a múzeumból. Kéretem a propagandafőnököt. (Fuksz el.)

PROPAGANDAFŐNÖK: Parancsoljon, vezérigazgató úr.

VEZÉR: Kedves Wolf, új cikket vezetünk be. A nevét fél óra múlva áttelefonálom magának. Fél év alatt meg kell dolgozni a teljes piacot, mához egy évre kormányképes pártot akarok többséggel, fegyveres rohamosztagokkal, kulturális hátvéddel, sajtóval, filozófiai és természettudományos forrásművekkel, kérem arra, hogy a legelső alkalommal átvegye a hatalmat.

WOLF: Hol?

VEZÉR: Azt még nem tudom. Ahol éppen üresedés van. Angliában, Németországban, Norvégiában - persze csak jobb nagyhatalmak jöhetnek figyelembe, kisebb országoknak nem érdemes szállítani, ráfizet a cég. Tehát figyelem, kedves Wolf. A propaganda, mihelyt Fuksz úr elkészült, megindul, esetleg már holnap. Az eszmetermelő osztály főnöke azonnal munkába állítja az irodát, tízórás munkaidő, dolgozzanak az írók. A pártiroda megalakul, népgyűlések már a jövő héten. Lampion, díszfelvonulás, havonként tüntetés, repülőgép, karszalag, feliratok, plakátok, repülőosztagok, a vidéki nagyvárosokkal összeköttetésben, néhány vértanú, statisztikai ellenőrzés, számológép, harapófogó. Ja igen, a műkavicsgyárat üzembe hozni.

WOLF: Műkavics?

VEZÉR: No igen, ablakbeveréshez. A textilüzem készüljön, főként az inggyártás, a színt majd később állapítjuk meg. Köszönöm, kedves Wolf, holnap átveszi az újabb utasításokat.

WOLF (meghajol, el. Az ajtóban megáll): Pardon, vezérigazgató úr - és a főnök?

VEZÉR: Főnök?

WOLF: Hát a mozgalom vezére, a Sors Embere, a történelmi férfi, a kor Megváltója, akinek csodálatos egyénisége körül kristályosodik ki az új Tan, az Erős Kéz, a leendő Diktátor?

VEZÉR (homlokára csap): Igaza van, már megint elfelejtettem! Hm... van lent valaki a gégeosztályon?

WOLF (telefonál): Halló, doktor úr... van valami jobb anyag a rendelőben? Csak ketten? Hogy néznek ki? Igen? Na és melyik csinosabb? A szőke? Hát küldje fel a szőkét. (Leteszi a kagylót.)

VEZÉR: Maradjon itt addig, kedves Wolf.

WOLF: Szolgálatára, vezérigazgató úr.

A SZŐKE FIATALEMBER (szerényen): Alászolgája, vezérigazgató úr.

VEZÉR (felnéz futó pillantással): Hm. Az alak nem rossz. Kicsit híznia kell, slusszban. Hangnem?

A SZŐKE (drukkolva): Bariton.

VEZÉR: Énekeljen valamit.

A SZŐKE (tremolázva): Doremifaszolaszidó...

VEZÉR: Köszönöm. Orgánum? Várjon csak... olvasson fel valamit... ott egy könyv...

A SZŐKE (az asztalnál, zavartan): Menetrend?

VEZÉR: Mindegy az, csak olvassa.

A SZŐKE (növekvő pátosszal, a végén rekedten ordítva): Kiskunfélegyháza, Danzig, Prága, München, átszálló, hálókocsi, étkező, közvetlen kapcsolat a repülőjárattal... tíz óra huszonhat!

VEZÉR: Köszönöm, azt hiszem, megfelel... (A telefonnál.) Különben várjon csak, Fuksz úr jelenti, hogy mindjárt itt lesz, esetleg átveheti azonnal a...

FUKSZ (gyorsan jön): Megvan, vezérigazgató úr. (Irattáskát lobogtat.)

VEZÉR (elismerően bólint): Bravó, ez gyors munka volt. Hát kérem, csak röviden, a részletkérdésekre később rátérhetünk. Mi az új alkotmánytervezet pártprogramjának tengelye?

FUKSZ (önérzetes szerénységgel): Azt hiszem, elég eredeti. Követeljük a szőke hajúak teljes egyenjogúsítását. Állami hivatalt csak olyanok viselhetnek, akiknek bibircsók van az orrán. Hüvelykujjon nem tűrjük a tyúkszemet, a szőrösfülűeknek el kell hagyni az országot. A motorbiciklisták és haltenyésztők, mint a leendő világháború közvetlen előidézői és okai, minden politikai jogtól megfosztandók és esetleg vagyonukat az állam elkobozza.

VEZÉR (bólint): Ügyes. Különösen a haltenyésztő, az jó ötlet... (A szőkéhez) Na, hallotta... izé... hogy is hívják?

A SZŐKE: Butler.

VEZÉR: Szóval Butler úr... hallotta a programot... rögtönözzön valamit nekünk ezen az alapon... Izé... Fuksz úr, gurítsa csak ide azt a hordót...

BUTLER: (felugrik a hordóra, vadul szónokolni kezd): "Íme láthatjátok, barátaim, hová vitte ezt az országot a haltenyésztők gyalázatos űzelme... Ez a víz alatt áskáló alattomos rákfenéje egy büszke és szabad nép minden jövőbe vetett reményének a destrukció posványába akarja fojtani a mi hatalmas mozgalmunkat... de mi tudjuk, hol keressük a fejet, amitől bűzlik a hal, s egy önérzetében megbántott ifjúság diadalmas felháborodásának bárdja le fog sújtani az átkozott nyakra, hogy elválassza a törzsétől, mielőtt megfertőzi a világot -, kiáltsátok velem, le a haltenyésztőkkel! le a motorbiciklistákkal! éljen a büszke Bibircsók, ennek a sokat szenvedett országnak megváltó jelképe és világító fárosza, a Lekvársavanyítók Szövetsége és az Elektrotechnikai Szindikalisták!"

VEZÉR (lanyhán tapsol): Köszönöm, maradhat. Holnap átveszi az utasításokat. (Meghajtja magát.) Uraim, köszönöm. Mához egy évre, Butler úr vezérlete alatt cégünk szállítani fogja az új rendszert a legtöbbet ígérőnek.

 1.  Neduddki | 2011.02.05 19:12:39 Moderálást kérek 
Mindenkinek ajánlom figyelmébe Debreczeni J Arcmás
c. könyvét!Nem akarom elmondani,miről szól,de felhívom a figyelmet az utolsó 20-30 oldalon írottakra!Ott felvázolja(2 évvel ezelőtt),miket fog Orbán meglépni!!Hát szóról-szóra az történik.Lehet,hogy Viktor onnan veszi az ötleteit?Vagy Debreczeni egy vátesz?
Mindenki döntse el maga...Jó olvasást kívánok!
 
 
 
 
Vásárlás
Technaxx TX-22 Lemezjátszó
21 990 Ft
LG 65UH950V 165 cm 3D Smart Ultra HD HDR LED TV
599 800 Ft
 
Divat
Lágy szemhéjtus
Irány a komfortzóna!
Sugárzó veszély
Lubickolj a napsütésben
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Aromaterápia otthonunkban
Sokféle módon illatosíthatjuk lakásunkat a kiválasztott, kellemes illóolaj segítségével.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Finnországi mikro kabin: különleges építészeti megoldás
Robin Falck tervezte és építette ezt a Micro Cabin névre keresztelt fenomenális épületet.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista