2020. július 15., szerda - Henrik
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk
2011.01.01. 08:30  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Schmitt: az új év első napján ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunkAz új esztendő első napján vessünk számot az elvégzett és a még ránk váró feladatokkal, ne fogadjunk meg semmit, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel - mondta szombaton Schmitt Pál köztársasági elnök, aki televíziós újévi köszöntőjét a Sándor-palotát bejárva mondta el. Hozzátette: ami hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, ami büszkeségünk volt, annak szellemében folytassuk cselekedeteinket. Az államfő kiemelte: van oka büszkeségre mindenkinek. Hangsúlyozta: bár hatalmas veszteségek, családi tragédiák árán, de mégis, olyan, talán soha nem látott összefogást mutatott a nemzet, mely nem kérdezett származásról, anyagi helyzetről, csak adott, mert szükség volt rá.

Schmitt Pál úgy fogalmazott: "csalfa lenne", ha nem ismernénk be, hogy van még teendő az újévben is. Mint mondta, személyes és nemzeti kihívások sora tornyosul az ország előtt, gazdasági és társadalmi problémákon kell úrrá lenni. Véleménye szerint Magyarországot és polgárait súlyos anyagi helyzetbe sodorta a korábbi évek felelőtlen gazdálkodása. "A magyarok 2010-ben összefogtak, hogy újra megtalálják a saját útjukat. Letették voksukat az újrakezdés mellett" - jelentette ki a köztársasági elnök. Schmitt Pál közölte: az új évtől azt reméli, hogy "kinyílik az életünk". Mint fogalmazott, lesz törvényi és kormányzati erő, amely megvédi a munkahelyeket, az otthonokat, erősíti a családokat. Az államfő elmondta, abban is bízik, hogy több lesz a tisztesség, a nyíltság, a becsület. Az államfő a soros uniós elnökség kapcsán azt mondta: január elsejétől, fél éven át nem csak saját, de százmilliók életének jobbítása is a mi vállunkat terheli. "A sors játéka, hogy ez idő alatt újra egy fennhatóság alá kerül minden Európában élő magyar, s ha közjogi értelemben nem is, de szellemében, még ha fél esztendőre is, egyesülhet nemzetünk" - emelte ki. Véleménye szerint az európai uniós elnöki tisztség hatalmas lehetőség az ország és a nemzet számára. Mint fogalmazott, az ország tekintélyt vívhat ki azzal, ha megmutatja, hogy nem csak saját sorsát tudja kezébe venni, és szilárdan tartani, de, ha a szükség úgy hozza, másokért is helyt tud állni. Szólt arról is, hogy új alkotmány születik. Közölte: a legfontosabb alapokmány támaszt és biztonságot fog nyújtani mindenki számára. Schmitt Pál szerint azzal, hogy a magyarok a Himnuszt éneklik éjfélkor annak a jele, hogy a magyarok ilyenkor az összetartozást ünneplik.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 5.  Ági | 2011.01.01 10:09:50 Moderálást kérek 
Meg asztán kölevesnek sok a kő.
 4.  Ági | 2011.01.01 10:08:29 Moderálást kérek 
Nagyapa én 386 emberről írtam,nem csak a fityiszről!!!
Igen én is így látom ahogy te,mi lett a pénzzel????Az emberek az adományba vetett hitét vették el és a bizalmat,hogy jó helyre kerül a pénzünk.
Isten óvja a legközelebbi katasztrófát ért helységet ki lessz aki adakozik ezután???hisz szegények nem láttnak belőlle semmit!!!!A bankban hízik,hova lesz a kamata????Azt írták,hogy majd szétosztják ha felépül a házuk....majd...ezt a pénzt.
Mit fognak fizetni a károkózók??,Azt is tudom,hogy a papa bányájából vitték a követ,mert szerinted honann kellett volna???Én már azt is olvastam,hogy ez a gát meg indokolatlanul széles,hát a papának sok kőve van,most télen nem épülnek utak,nem tudja hova tenni.
 3.  nagyapa | 2011.01.01 09:48:29 Moderálást kérek 
Ági!
Mit nem írsz?!Majd pont ez a fityiszes banda fog segítséget nyújtani amikor baj van?
Pintér kijelentette még nyáron,az áradáskor:-Télre mindenkinek új házat építünk!!!Ebből át is adtak totál készen szilveszterig 1,azaz egy darabot.
Az iszapkatasztrófánál,az első dolog volt,hogy elvették a tulajdonosoktól a céget,majd a vitya kőbányájából odahordtak nagycsalicska követ és most a felelősőket keresik.Egy biztos befutó lesz amint érzékelhető!Ez pedig a jegyző!!!(Csak tudnám,mi a bánatos ló....köze van hozzá!)Nem az a felelős,aki előtte 2 héttel megnézte,feltéve,hogy egyáltalán megnézte,ha ott volt!
A beszedett lovéról meg nincs hír.Azaz van.Nem fizetik ki a károsultaknak,hanem majd ruhát vesznek nekik belőle.1.5 milliárdról szól a történet.Csak azt nem veszik észre,hogy a magyar nép nem ezért adakozott,hogy két öltözet ruhára teljen,mert attól még nem lesz a fejük fölött tető,a szerencsétlenül járt embereknek.
Magyarok!
Fogjunk össze,és zavarjuk el ezt a ficsúrokból álló bandát,addig amíg nem késő!
 2.  Ági | 2011.01.01 08:53:49 Moderálást kérek 
Pali bá arra gondolsz,hogy összefogtunk mi kis emberek és segitettünk az árvíben,iszapban????Én meg mindkét esetben arra vártam,hogy 386 ember feláll és 1 havi költségtéritését fel ajánlja,mert ugye a fizetésért keményen megdolgoztok,ezért nem gondoltam arra.Hát csak várom,várom de hiába,nekünk nem jár kts.térités mi a min.bérünkből adományoztunk!!!Igen összefogtunk,de Önök????386-an ebből nem vették ki a részüket!!!!!
 1.  Nyali pali | 2011.01.01 08:46:24 Moderálást kérek 
Az emberek tolla
 
 
 
 
Vásárlás
STELL SHO 1032 TV állvány
8 829 Ft
PANASONIC TX-32DS600E 80 cm Smart Full HD LED TV
112 800 Ft
 
Divat
Vladimir Karaleev
Hanneli farmerban durvul
Tusvarázs
Lágy szemhéjtus
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
New York-i: fogyás szempillantás alatt
A filmiparban kötelező a karcsúság.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Modern ház Hollandiából
Ez az otthon valóban egy modern csoda.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista