2020. május 30., szombat - Zsanett, Janka
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Demeter Ervin: Eléggé tisztán látunk a titkosszolgálatok körüli visszaélések ügyében
2010.09.15. 20:19  |  Szerző: Duna TV
Itthon
 nyomtat  |   | 
Dokumentumok áttanulmányozása révén és szakértők véleménye alapján jutottak a titkosszolgálatok működésével, illetve Szilvásy György volt titokminiszterrel kapcsolatos megállapításokra - nyilatkozta Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselő a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában szerda reggel. A titkosszolgálatok pártpolitikai célú felhasználásának gyanújáról kedden, a parlament nemzetbiztonsági bizottsága vizsgáló albizottságának zárt ülése után beszélt a kormánypárti politikus, az albizottság elnöke.

Egyértelműen pártpolitikai célokra használták a szolgálatokat a korábbi időszakban - szögezte le a Hattól nyolcig stúdiójában Demeter Ervin. A kormánypárti politikus ezzel kapcsolatban visszautalt 2008 szeptemberére, amikor is az akkori titokminiszter, Szilvásy György - arra hivatkozva, hogy támadás érte a kormányzati informatikai rendszert - összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet.

Azóta kiderült, hogy az informatikai rendszerekbe való betörést egy olyan személy végezte, akit a Nemzetbiztonsági Hivatal foglalkoztatott, és ezt a személyt maga az akkori miniszter mutatta be a hivatalnak - szögezte le Demeter Ervin.

"Akkor megpróbálták rákenni ezt egy gazdasági társaságra, megpróbálták összefüggésbe hozni az akkori ellenzéki párttal, a Fidesszel. Egyértelműen pártpolitikai célokra használták a szolgálatokat" - fűzte hozzá a fideszes politikus.

Nagyjából tudják, mit vitt el a hacker

Az illető személy - akinek a kiléte a politikus szerinte egyelőre államtitok - jogosulatlanul vitt el különböző helyekről informatikai adatokat. Példaként a parlament informatikai rendszerét, illetve egy napilap újságírójának elektronikus levelezését említette.

"Ahhoz, hogy valakinek a számítógépéről elvigyenek információkat a titkosszolgálatok, indokolt esetben, bírói vagy igazságügy-miniszteri engedély alapján lehetséges. Itt erről nem volt szó" - húzta alá Demeter Ervin. Hozzátette: egy részét ismerik csak a hacker által megszerzett információknak, illetve azt is tudják, hogy ezek jelentős részét azóta már megsemmisítették.

Kinek a számára és kinek a megbízásából?

Kinek a megbízására tehette mindezt a közelebbről meg nem nevezett személy? - hangzott a Duna Televízió kérdése. "Nehéz tisztán látni. Azt tudjuk, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal feladatot adott ki ennek az embernek, arról beszámoltatta és jelentős összegű díjazást fizetett érte" - mondta Demeter Ervin. Kijelentette viszont, hogy az illető személy a betörések eredményeit a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz és szocialista politikusokhoz juttatta el.

Arról, hogy miként jutott a nemzetbiztonsági szolgálatok körül az elmúlt nyolc évben tapasztalt anomáliákat vizsgáló albizottság az előbb hangoztatott tényekhez és információkhoz, Demeter Ervin úgy nyilatkozott: a nyár folyamán a Nemzetbiztonsági Hivatalban több mint ezer oldal írásos dokumentumot tanulmányozott át az albizottság és szakértőket is felkértek. "Ezek eredményeképpen jutottunk a megállapításokra, illetve tártunk fel ezeket a tényeket" - szögezte le a politikus.

A büntetőfeljelentésről még nincs döntés

Kérdésre válaszolva Demeter Ervin kijelentette: már most is eléggé tisztán látnak az ügyben. Szeretnék még meghallgatni a két volt főigazgatót, ezt követően összeállítják a jelentésüket, illetve megteszik azokat a javaslatokat, amivel elérik, hogy "a jövőben ilyen ne fordulhasson elő".

Hogy születik-e büntetőfeljelentés az ügyben, erről még nem született döntés Demeter szavai szerint, ám az albizottság rendelkezésére álló információk alapján erre is egyértelmű választ tudnak majd adni a jövőben.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
PHILIPS FX10/12 Mini HiFi rendszer
44 990 Ft
Vogels W52050 fali konzol
13 990 Ft
 
Divat
Középválaszték
Hullámok mestere
Hullámtörők
Rita Ora előnytelen estélyiben
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Azt akarom, hogy maradj!
Kiválasztottuk a gyerekvigyázási formát, de hogyan tehetjük könnyebbé a nagy napot?
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
A Kendrick Rezidencia
A Kendrick Rezidenciát A Colorado-i Aspen-ben álmodták meg és építették meg a Studio B Architrechts közreműködésében.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista