2020. február 20., csütörtök - Álmos
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Konyhatervezés és design
2009.01.28. 12:30  |  Szerző: Lakáskínálat
Életmód / Lakberendezés
 nyomtat  |   | 
Konyhatervezés és designA konyha a lakás legintenzívebben használt helyisége; egyre több és több időt töltünk benne. Átalakítása vagy az új berendezések megvásárlása előtt tehát alapos tervezésre és körültekintő kialakításra van szükség.

A gondosan tervezett konyhában zökkenőmentesen, logikusan haladhatunk feladatról feladatra, és kényelmesen, biztonságosan és hatékonyan dolgozhatunk. A sokféle eszközt és berendezést könnyedén beilleszthetjük a környezetünkbe. A legfontosabb szempont, hogy a terv minden körülményt vegyen figyelembe, ugyanakkor lehetőséget biztosítson a jövőbeli változtatásokhoz.

Jó tervre szükségünk van akkor is, ha drasztikus változtatásra vágyunk - új elemeket, eszközöket, burkolatot és munkafelületet választunk a régiek helyére -, akár csupán egy kisebb átalakítást, fejlesztést szeretnénk, a jó tervezés feltételei ugyanazok. A tökéletes terv elkézsítésére sok pénzt és időt kell áldoznunk. A végleges változat elkészítéséhez minden lehetőséget végig kell gondolnunk, a tér, a funkciók és a költségek figyelembevételével.

Akkor is pontosan tudnunk kell, melyek lesznek a konyha funkciói és hogy milyen stílusú legyen a berendezése, ha építésztől, belsőépítésztől vagy lakberendezőtől kérünk szakmai tanácsot. Elengedhetetlen tehát az igények végiggondolása, a körültekintő előkészítés. Ez nem azt jelenti, hogy nem követhetjük kreatív ösztöneinket, de az elhamarkodott döntés csak kidobott pénz.

Ha megfelelő a formatervezés, a konyha szép és praktikus is lesz. Pénzt is spórolunk vele, mert hatékonyan osztjuk be a rendelkezésre álló összeget. Ha mindenre gondolunk, sokáig élvezhetjük a jó terv gyümölcsét - az ízléses és praktikus konyhát, ahol mindig jól érezhetjük magunkat. Amit tisztáznunk kell, az hogy mit várhatunk el a konyhánktól és milyen stílust részesítsünk előnyben.

Értéknövelés

A potenciális lakásvásárló szempontjainak a listáján a konyha gyakran közvetlenül a lakás fekvése és ára után következik. Az új konyha szinte garantáltan növeli az ingatlan értékét és minden más felújításnál jobban meggyorsítja a ház eladhatóságát. A felújítás költségét azonban érdemes összevetni a várható értéknövekedéssel. Ha néhány és múlva úgyis elköltözünk, jól gondoljuk meg, mire költünk; noha a konyha valóban növeli a lakásértékét, de annyival azért nem, amennyibe a kialakítása kerül. Érdemes a költségeket a lakás értékéhez viszonyítani: ha egy kis alapterületű sorházba minden igényt kielégítő konyhát telepítünk, a költségeink valószínűleg nem térülnek meg.

A legfontosabb, hogy olyan konyhát válasszunk, amelynek a használatában örömünket leljük majd. Ma ezonban a konyha annyira fontos szemponttá vált a lakásvásárlásnál, hogy nem tanácsos extravagáns megoldással próbálkoznunk. Rafinált szerelvények és ultramodern eszközök helyett válasszunk semleges árnyalatokat és klasszikus szekrényeket. A konyha ne legyen annyira egyedi, hogy más ne tudja használni. Ugyanakkor a jellegtelenség is előnytelen: ha például régi házban lakunk, őrizzük meg a korszakra jellemző darabokat, az eredeti üvegajtós kredenceket, mert ezzel gyakran nemcsak a szépséget, hanem az értéket is növeljük.

Sokszor a régi konyha felújítása is elegendő a jóval költségesebb teljes átalakítás helyett. Az előző tulajdonostól megörökölt, praktikus, jól kialakított konyhát néhány ügyes trükkel könnyen feldobhatjuk: fessük át a szekrényajtókat vagy töltsük meg az üvegajtós szekrényeket a porcelángyűjteményünkkel. Ha kicseréljük a csempét, a munkafelületeket vagy a szekrényajtó fogóit, olcsón átalakíthatjuk és személyessé tehetjük az unalmas konyhát. Egy-egy fűtőtest, eszköz vagy éppen a mosogató áthelyezésével is javíthatunk a konyha képén, ráadásul további tárolóhelyeket nyerhetünk.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
SONY KD-65ZD9B 164 cm Android Smart 4K Ultra HD HDR LED Televízió
1 449 950 Ft
Smart Tech LE-5566UDS 140 cm Smart Ultra HD 4K LED TV
199 900 Ft
 
Divat
Könnyű lófarok
Negyvenes évek hangulata
Strandhullámok
Oldalra söpört
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Macskaszem egyszerűen!
Legyen tökéletes macskaszemed! Így csináld!
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Keyhole ház
Eastern Design Office szokatlan építészeti megoldásairól ismert, a Keyhole házat egy egyszerű ötlet ihlette.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista