2019. október 22., kedd - Előd
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Deutsche Telekom: megfelelő szabályozásra és jelentős befektetésekre is szükség van az 5G fejlesztésekhez
2017.02.28. 08:51  |  Szerző: MTI
Gazdaság
 nyomtat  |   | 
Támogató szabályozásra, hatalmas összegű befektetésekre és az iparágak közötti együttműködésre, ötletbörzére van szükség az 5G fejlesztések sikeréhez, mindennapi elterjedéséhez - hangzott el a Deutsche Telekom és az Ericsson részéről a barcelonai Mobil világkongresszuson.

Tim Höttges, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatója szerint az 5G hálózat globális kiépítése lehetővé tenné, hogy a technológia immáron minden területen az élet részévé, később pedig észrevétlenné váljon. Mindazonáltal ehhez több tényezőre, így például támogató politikai környezetre, szabályozásra is szükség van, amely sokkal több frekvencia értékesítését és az iparág számára is megfizethető frekvenciadíjakat tesz lehetővé - hangsúlyozta a vezérigazgató. Másfelől csak Európában 300-500 milliárd euró befektetést igényel az 5G hálózat kiépítése, fejlesztése a következő években - tette hozzá. A vezérigazgató mindezek mellett kiemelte az iparágak közötti együttműködést, proaktív hozzáállást és a folyamatos ötletbörzét is.
Tim Höttgens az 5G egyik nagy előnyeként említette, hogy  elődeivel szemben egyéni igényekre szabható: így például a szórakoztatóiparnak - egyebek mellett zavartalan videó letöltéshez - hatalmas sávszélességet, míg az önvezető járművek és a robotok számára kivételesen gyors reakcióidőket biztosít, az érzékelőknek és az utcai világítótesteknek viszont magas terhelhetőségű, keskenysávú kapcsolatot kínál.
Az 5G kapacitása mintegy ezerszerese lesz a jelenleg elérhető 4G hálózaténak, illetve százszor gyorsabb szolgáltatást eredményez és minimalizálja az úgynevezett késleltetési időt (latency - a végpontok közötti adatátvitel során fellépő esetleges elcsúszások idejét) - mondta a vezérigazgató.
A valósidejű adatkommunikáció lehetővé tesz olyan későbbi megoldásokat, mint a távműtét és a távolsági hibaelhárítás, valamint ennek eredményeként jött létre az a barcelonai kiállításon is bemutatott ipari robot, amely mindig pontosan 8 milliszekundumon belül reagál.
Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az anyavállalat standján arra hívta fel a figyelmet, hogy idén már a bemutatók kétharmada valamelyik partnerrel közösen megálmodott és létrehozott megoldás, ami korábban nem volt jellemző. Idén például a Paris Saint-Germain párizsi labdarúgó klubbal  együttműködve egy olyan fejlesztést is bemutattak, amely alkalmas a játékosok monitorozására, az információk elemzésére, így sérülésük megelőzésére.
Az ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy általában a bemutatott projektek 90 százaléka egy-két éven belül megvalósul, az idei kongresszuson pedig 76 technológiai demonstrációval készültek, analitika, dolgok internete (Internet of Things - IoT), és 5G területén.
Turányi Zoltán, az Ericsson vezető kutatójának várakozásai szerint a felhasználók idén még nem találkozhatnak 5G technológiával kereskedelmi forgalomban, a hálózatra vonatkozó szabvány valószínűleg év végére fog elkészülni és az első eszközök is ekkor jelenhetnek meg. A kutató szerint az 5G akár már két éven belül kereskedelmi forgalomba kerülhet, a Deutsche Telekom viszont egyelőre egy évvel későbbre, 2020-ra prognosztizálta a hivatalos bevezetést.
A Barcelonában évente megrendezett Mobil világkongresszus a mobil iparág legjelentősebb rendezvénye, amely az idén február 27-től március 2-ig tart. Az idei kiállításon 2200 cég mutatkozik be 110 ezer négyzetméteren. Az eseményen részt vesznek a legnagyobb mobilkészülék-gyártók, a kiegészítőket, tartozékokat készítő cégek, kiállítanak a hálózati eszközöket, hardver komponenseket szállítók és a szoftverfejlesztők, megjelennek a nagy mobilszolgáltatók, valamint más szolgáltatásokat, például biztonsági megoldásokat nyújtó vállalatok is.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
Meliconi RC HOLDER Távirányító tartó
2 990 Ft
LG 65UH950V 165 cm 3D Smart Ultra HD HDR LED TV
599 800 Ft
 
Divat
Még fényesebben ragyoghatsz!
Rodarte
Csak határozottan
Házi hajpraktikák
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Partnerrel sokkal könnyebb diétázni
Hatékonyabb és kellemesebb a közös fogyókúrázás, mint egyedül éhezni.
 
Friss kommentek
Elhunyt Antal László közgazdász
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Lakás az Upper East Side-on
A hagyományoktól jelentősen eltérő, szokatlanul magas belterekkel rendelkező otthont mutatunk be most kedves olvasóinknak.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista