2020. június 3., szerda - Klotild
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Magánnyugdíjpénztárak - Az MSZP pertársaságot szervez a pénztári tagoknak
2014.11.25. 11:44  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Az MSZP pertársaságot szervez a magánnyugdíj-pénztári tagoknak és próbapert indít az egyes pénztárak megszüntetésére vonatkozó kormányzati javaslat miatt.

Ezt Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s alelnöke jelentette be kedden Budapesten. Közölte, hogy a pertársaságot Magyar György ügyvéd fogja képviselni.
Hozzátette: a magánnyugdíjpénztárakat érintő törvénymódosítás nem szól másról, minthogy kell a kormánynak ez a 200 milliárd forint, mert üres az államkassza. A politikus szerint intézkedésével az állam megfosztja tulajdonától az érintett több mint 60 ezer embert.
A szocialista politikus értékelése szerint a kormány javaslatával ellehetetleníti, kifosztja a pénztárakat, és az öngondoskodás csíráját is kiírtja a társadalomból.
Elmondta, minden létező csatornán felhívják a figyelmet a pertársasághoz való csatlakozásra.
Korózs Lajos szót emelt az ellen is, a szociális törvény módosítása szerint nyolcmillió forintot is kérhetnek egy tartós bentlakásos intézménybe kerülőtől. Elfogadhatatlan, ha az állam, akinek a szolidaritás értelmében gondoskodnia kellene a magukra maradt idősekről, úgy lép fel, mint egy uzsorás - tette hozzá.
Az ellenzéki képviselő kifogásolta azt is, hogy arra készülnek, hogy az egész életjáradék-piacot államosítsák. Azt mondta, meg is tették ez ügyben az első lépéseket azzal, hogy az FHB Életjáradék Zrt.-t eladták a Nemzeti Eszközkezelőnek.
E szerint - folytatta - az eszközkezelő üzletelni fog azokkal az idősekkel, akik - "talán utolsó kétségbeesésükben" - az ingatlanukról lemondanak életjáradék fejében. Korózs Lajos szerint az ingatlan árának harminc százalékát kell kifizetni az idős embernek, a hetven százalékot "zsebre lehet tenni", ez pedig nem kétséges, hogy a fideszes oligarcháknak fog jutni.
Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke azon a véleményen volt, hogy a kormánypártok újra becsapták az embereket azzal, hogy a Ház kedden a devizahitelek piaci árfolyamon történő forintosítása mellett döntött. Szerinte a kormányváltás előtti árfolyamon kellett volna átváltani a hiteleket, mert a forintot a kormány politikája gyengítette elsősorban.
A magánnyugdíjpénztárakról szólva emlékeztetett arra, hogy a kabinet maga alakította ki a szabályozást. Először lehetetlen helyzetbe hozta a kormány a pénztárakat, majd erre hivatkozva most meg akarja szüntetni azokat. Ez nem más, mint "egy intézményesített szabadrablás" - jelentette ki.
Lenne olyan javaslat, ami a helyzetet megoldaná, például ha a felhalmozott vagyont az emberek átvihetnék az önkéntes nyugdíjpénztárakba - tette hozzá.
Korózs Lajost kérdezték arról is, hogy a Magyar Nemzet keddi számában azt írta, közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt tettek ellene feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészsége egy múlt pénteki parlamenti felszólalása miatt. A politikus a magánynyugdíjpénztárak ügyével kapcsolatban akkor arról beszélt, az érintett hatvanezer ember annyira elégedetlen, hogy "fel fogja gyújtani a minisztériumot".
Korózs Lajos azt mondta, ez egy retorikai fordulat volt, pontosan annyi a valóságtartalma, mint az államadósság csökkentésének: egyikből sem lett semmi.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
PANASONIC TX-40DX653E II.osztály
157 065 Ft
Meliconi Ghost Design 2000 Fali,Fehér II.osztály
56 242 Ft
 
Divat
Középválaszték
Hullámok mestere
Hullámtörők
Rita Ora előnytelen estélyiben
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Kicikizik, mert udvarias, illedelmes, figyelmes
Gyakran okoz gondot a szülőknek, ha gyermekük olyan osztályba jár, ahol a gyerekek nem köszönnek, tolakodnak, egymás szavába vágnak.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
A Kendrick Rezidencia
A Kendrick Rezidenciát A Colorado-i Aspen-ben álmodták meg és építették meg a Studio B Architrechts közreműködésében.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista