2020. július 15., szerda - Henrik
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Választás 2014 - LMP: tudásalapú gazdaságra van szükség
2014.03.19. 19:52  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Az Orbán-kormány elődeihez hasonlóan "összeszerelő országot" csinált Magyarországból, az LMP célja ezzel szemben kis- és közepes vállalkozásokra alapozó, a magyar kreativitást és alkotókészséget felszabadító, tudásalapú gazdaság kiépítése - jelentette ki az LMP társelnöke szerdán, országjárásának túrkevei állomásán.

Schiffer András a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisváros Millenniumi Emlékparkjába szervezett kampányeseményen arról beszélt: az elmúlt 25 év bebizonyította, hogy az a felzárkózási pálya, amelyet a politikai elit eddig követett, megbukott. Az Orbán-kabinet blöffje volt, hogy a "multicégek becsalogatásával néhány év alatt elérhetjük az osztrák életszínvonalat", miközben ez csupán "a kormány körül lebzselő oligarchákat és földesurakat hizlalja tovább" - tette hozzá.
Az ellenzéki politikus szerint a fideszes közmunkaprogram ugyancsak zsákutcának bizonyult, hiszen a kormánypárt ígéretével szemben nemhogy egymillió valódi munkahely nem jött létre, de ma kevesebben dolgoznak, mint négy éve, miközben a fiatalok elvándorlása "egy unokák nélküli ország rémképét" körvonalazza.
Közölte: a Lehet Más a Politika napokban bemutatott "zöld gazdaságélénkítés" programjának legfőbb célkitűzése, hogy a párt - ha felhatalmazást kap a választóktól - egy 300-400 ezer valódi, válságálló új munkahely létrehozására alkalmas, a helyi kis- és közepes vállalkozásokra alapozó, a magyar kreativitást és alkotókészséget felszabadító, tudásalapú gazdaságot építsen.
Ennek részeként évente 200 milliárd forintból közösségi gazdaságfejlesztési alapot hoznának létre, továbbá egy zöldberuházási alapot is megnyitnának. Utóbbiból elsősorban az ökológiai beruházásokat támogatnának, a nap- és szélerőmű-kapacitások bővítése önmagában 50-60 ezer új munkahelyet teremtene - hangsúlyozta.
Az LMP felülvizsgálná valamennyi stratégiai megállapodást, amelyet a jelenlegi kormány kötött, és amelyekkel "Orbán Viktor házal" - fogalmazott a párt társelnöke. Kijelentette: visszapótolnák és jelentős részben a vidéki főiskolák, egyetemek fejlesztésére fordítanák az oktatástól 2010 óta elvett legalább 80 milliárd forintot, valamint ténylegesen ingyenessé tennék az első diploma megszerzését és a master képzést.
Schiffer András arra is kitért: új földosztást hirdetnének, hogy "az agrártámogatások ne a nagybefektetők zsebében landoljanak". Felülvizsgálnák "a fideszes földrablásokat és a korábbi zöldbárók ügyeit is", illetve valódi plázastopot vezetnének be, záros határidőn belül "száműzve" az országból a helyi piacokat tönkretevő nagy kereskedelmi láncokat.
A pártvezető sikerként említette, hogy a bíróság a napokban kötelezte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt "a NAV volt munkatársa által feltárt áfacsalási botránnyal" kapcsolatos jelentés kiadására. Szerinte az adóhatóság elnézi, hogy nagy cégek éves szinten "ezermilliárdokat pumpálnak ki" a nemzetgazdaságból, miközben hátrányos helyzetbe hozzák a magyar kis- és középvállalkozásokat, munkahelyeket sodorva veszélybe.
Az eseményen Sallai Róbert Benedek, a megye 4-es számú választókerületének LMP-s képviselőjelöltje azt mondta, a vidéki települések zömében a foglalkoztatás a helyi kis- és középvállalkozásokra épül. "Mi nem a multinacionális nagyvállalatokat, hanem ezeket a cégeket tekintjük stratégiai partnereinknek" - húzta alá, jelezve, hogy az LMP programja segítené e társaságok megerősödését és dolgozói létszámuk bővítését, mert meggyőződésük, hogy ez a kulcsa a vidéki megtartó képesség javításának.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
 
 
 
 
Vásárlás
STELL SHO 1100 TV állvány
3 290 Ft
PANASONIC TX-40DX653E II.osztály
157 065 Ft
 
Divat
Hanneli farmerban durvul
Tusvarázs
Lágy szemhéjtus
Irány a komfortzóna!
24 óra hírei
21:55   
Robin Williams hagyatékából rendeznek árverést októberben
21:40   
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
21:39   
Életre keltek a több tízezer éve megfagyott orsógiliszták
21:37   
A kelet-antarktiszi gleccsereket is súlyosan veszélyezteti az éghajlatváltozás
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
New York-i: fogyás szempillantás alatt
A filmiparban kötelező a karcsúság.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Elhunyt Antal László közgazdász
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Jobbik: Matolcsy György nyújtsa be lemondását!
Orbán barátjáé a Fonyód-Kaposvár vasútvonal felújítása is
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Modern ház Hollandiából
Ez az otthon valóban egy modern csoda.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista