2016. április 30., szombat - Katalin, Kitti
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
2010.01.15. 16:15  |  Szerző: MTI
Itthon
 nyomtat  |   | 
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nőkA Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót azt követően, hogy a tagozat ülésén - amelyen Orbán Viktor pártelnök képviseletében részt vett Navracsics Tibor is - különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.

Emellett megállapították: a Gyurcsány-korszak szocialista kormányai megélhetési válságba sodorták a nyugdíjasokat, az MSZP-kormányok elhibázott gazdaságpolitikája miatt évek óta csökken a nyugdíjak reálértéke, a nyugdíjas infláció mértéke évek óta meghaladja az átlagos pénzromlás mértékét, a megszorítások, áremelések és adóemelések fő vesztesei pedig a nyugdíjasok voltak. Arra a kérdésre, miszerint Orbán Viktor megfontolja-e, hogy elmenjen az Idősügyi Tanács január 21-i ülésére, amelyet Bajnai Gordon kormányfő hívott össze, Navracsics Tibor úgy reagált: nem beszélt a Fidesz elnökével erről a kérdésről. Arra a felvetésre, hogy egy 2007-es KDNP-s törvényjavaslat a svéd nyugdíjmodell bevezetését tartalmazta, Iván László úgy reagált: a tervezetet tárgyaló parlamenti bizottsági ülésen az ellenzéki tagok azzal értettek egyet, hogy a témáról tovább kell vitatkozni. "Semmiképpen sem gondoltuk, hogy ez a parlament elé menjen abban a formájában" - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a 70 éves nyugdíjkorhatárról szó sem volt. Arra a kérdésre, hogy a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban vannak-e konkrét terveik, Iván László igennel válaszolt, hozzátéve, hogy ezek még nem kaptak nyilvánosságot. Az MSZP szerint a Fidesz rendkívül alacsony nyugdíjjal engedné negyven év munka után a nőket nyugdíjba. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője szerint a Fidesz továbbra sem cáfolta az úgynevezett svéd nyugdíjmodell bevezetését, amely többek között hetvenéves nyugdíjkorhatárt jelentene. Mint mondta, ezen modell alapján a Fidesz úgy küldené nyugdíjba a nőket negyven év munkaviszony után, hogy minimális, néhány tízezer forintos nyugdíjat kapnának.


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
Első (1) Előző (4) [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] Következő (6) Utolsó (2172)
 22003.  szafika | 2014.12.07 09:21:23 Moderálást kérek 
...de régen jártam erre , köszi Xfaktor !
 22002.  Xfaktor | 2014.11.13 08:38:34 Moderálást kérek 
A cseheknél is fuccs a magánnyugdíjnak.

www.napigazdasag.hu/cikk/28196/
 22001.  Xfaktor | 2014.11.13 08:34:48 Moderálást kérek 
Helló Szafi!

Szerintem nem létezhet, mert ha azt a néhány évet kivették akkor semmiképen nem jöhet ki neki a 40 év.
 22000.  szafika | 2014.10.21 11:55:49 Moderálást kérek 
Kedves Xfaktor !
Létezhet az ? h az akciósba , a 40 évesbe , nem számolták be valakinek azt a néhány évet , míg otthon volt ? gyesen v gyeden ? valahol olvastam , panaszkodott az egyik emberke , h arra az időre nem számoltak neki bért ?! és így lényegesen kevesebb ?! lett a nyd-a ?! Nem hiszem el , de nem is értek hozzá ! Mert jó , h nem dolgozott akkor , bért mi alapján is számolnának ?! de a jogosultsági időbe + benne van az az időszak is .
 21999.  Xfaktor | 2014.10.18 19:40:12 Moderálást kérek 
Egy kis csemege a témához....!!!!

adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Ki_lehet_nyugdijas_a_Nok_40_plusz_alapjan_I_0NQFXZ.aspx#rss

" Létezik-e a „Nők 40” néven ismert kedvezményes nyugdíjazásnál is előnyösebb nyugdíjba meneteli lehetőség? Ha van ilyen, milyen feltételekkel igényelhető? Olvasónk kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Olvasónk egy televíziós műsorban azt hallotta, hogy: "módosul a Nők 40 plusz program, ami azt jelenti, januártól többen vehetik igénybe az öregségi nyugdíj előtti időszakra vonatkozó kedvezményeket”. Olvasónk szerint az is elhangzott, hogy „azoknak a nőknek, akik 60 évesek elmúltak és álláskeresők, már nem kell igazolniuk a munkával eltöltött éveiket. Az 55. életévüket betöltött hölgyek pedig már 37 év szolgálati idővel beléphetnek a programba, az érintetteknek legalább egy hónapnyi nyilvántartott álláskeresői státusszal kell rendelkezniük."

A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése” elnevezésű, ismertebb nevén „Nők 40 plusz”, munkaerő-piaci programot 2013. november 1-jén indította el a Nemzetgazdasági Minisztérium, mely programba első körben csak 2013. december 31-éig lehetett belépni, azonban 2014 januárjában ezt a lehetőséget 2014. április 30-áig meghosszabbították és egyúttal szélesítették az igénybevevők körét is – kezdte válaszát Winkler Róbert.

A programba 2013. december 31-éig azok az 55 év feletti nők léphettek be, akik legalább 6 hónapja regisztrált álláskeresők voltak és a 40 év jogosultsági idejükhöz legfeljebb 12 hónap jogosultsági idő hiányzott. 2014. január 1-jétől pedig azok a legalább egy hónapja regisztrált álláskereső nők léphettek be a programba, akik a hatvanadik életévüket betöltötték – esetükben nem kellett vizsgálni a jogosultsági idejük mértékét –, valamint az 55-ik életévüket betöltött nők, amennyiben rendelkeztek legalább 37 év jogosultsági idővel.

A program célja az álláskeresőként nyilvántartott és döntően koruk miatt elhelyezkedési esélyekkel nem rendelkező nők foglalkoztatásának elősegítése, ezzel együtt a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó jogosultsági idő megszerzése volt. A leendő munkáltatók támogatást kaphattak az érintett hölgyek foglalkoztatásához, s így megszerezhetik a még hiányzó jogosultsági időt a nők kedvezményes nyugdíjazására való jogosultsághoz. A támogatást egyénenként legfeljebb 10 hónapig kaphatta/kaphatja a munkáltató, akinek ezzel egyidejűleg vállalnia kellett, hogy a foglalkoztatást további két hónapig fenntartja. A támogatást a területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal járási munkaügyi kirendeltségén lehetett igényelni.

Összegezve tehát, valóban lehetőség nyílt a „nők 40 plusz” program segítségével további foglalkoztatásra és ennek alapján szolgálati idő szerzésére, azonban a programba legkésőbb 2014. április 30-áig nyílt lehetőség belépni, ugyanakkor azon személyek esetében, akik ezen időpontig beléptek a programba, a fent említett támogatás és ezzel együtt a programban történő részvétel 2015 tavaszáig átnyúlik – hangsúlyozta válaszában szakértőnk."
 21998.  szafika | 2014.10.16 16:34:56 Moderálást kérek 
Sok igazságtalan dolog van ! ezt pl nem tartom annak , h a nők 40 év MUNKÁVAL nyugiba mehetnek mert ha nem is 40 év plusz , de a minden egyéb , ami a nőknek kijut , kitesz még néhány évet hozzá , mert a legtöbb családba , mire a kedves férj hazamegy addigra a nők 2. műszakjának köszönhetően a java otthoni feladat el van végezve ! mint hajdanán anyáink , nagyanyáink akik több gyereket neveltek kevesebb komforttal , aztán nyd-at nem kaptak , mert ők nem dolgoztak ! Nem tudom , hogyan lehetne bármit is igazságosabban !
De ezzel együtt is az a véleményem , h ilyen hosszú szolgálati idővel elengedhetnék a pasikat is nyd.ba , mert ha ilyesztgetik is a társadalmat , h majd nem fognak nyd-at kapni , mert nem lesz miből , a mai fiataloknak lehetőségük sincsen ennyi szolgálati időt összegyűjteni ! sajnos ! a nemlétező munkahelyeken !!!
 21997.  Gyarmati József | 2014.10.14 19:36:51 Moderálást kérek 
Szép dolog hogy a nők -40 év szolgálati idő után nyugdijba volnulhatnak -de valahol ez igazságtalan-DE a fő kérdésem az átlag ember mikor lesz érték Magyarországon .-Vagyis mikor lesz tisztességes fizetés,amiből normál egészséges életet lehet élni.Mikor lesz Demokrácia,jogbiztonság? Létbiztonság?Jelen esetben én 14-15-éves koromtól dolgoztam,sorsomról nem a kormány tehet-most -60-éves vagyok -kő keményen robotoltam,munka mellet tanultam-szakmákat-egészségügyben -sokszor 320-400.,,-órát egy hónapban-belerokkantam-a semmiért.Betegségeim is a sok munkának köszönhetem-sem anyagi --sem erkölcsi megbecsülésben-NEM -részesültem.---`=Az ember országunkban -NEM-érték:Józsi-Pécs-30-277 6309


 21996.  Xfaktor | 2014.10.01 08:13:15 Moderálást kérek 
Szép napot mindenkinek!
Egy kis segédanyagot mellékelek........

ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/nyugdijkorhatar-elotti-ellatasok
 21992.  Xfaktor | 2014.07.08 20:44:19 Moderálást kérek 
Már számolgatják mennyi az annyi !!!!

"A nyugdíjasok a tervek szerint a szokásos inflációval korrigált nyugdíjemelésre számíthatnak januárban. Mivel nincs friss inflációs prognózis, a konvergenciaprogram szerint 2,9 százalékos emelés lenne esedékes............."
 21991.  Xfaktor | 2014.05.09 20:38:45 Moderálást kérek 
Egy kis összefoglaló segédlet a lehetséges érintetteknek.....

"A nők kedvezményes nyugdíjához beszámítható szolgálati idő kategóriái
A nők kedvezményes nyugdíjához szükséges 40 évi jogosultsági időbe beszámító szolgálati idő tartamok.

A nők kedvezményes nyugdíjához szükséges 40 évi jogosultsági időbe beszámít:

Keresőtevékenységgel szerzett szolgálati idő:

A keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszony időtartama (ennek kell alapesetben legalább 32 évnek lennie). Kiemelek néhány olyan tételt, amelyekkel kapcsolatban már sok kérdést kaptam és amelyek beszámíthatók a keresőtevékenységgel szerzett szolgálati időbe:

- a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatásról szóló 2004. évi CXXII. törvény alapján a prémiumévek programban való részvétel időtartama (függetlenül attól, hogy a résztvevőt munkavégzésre kötelezték vagy sem),

- az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás ideje, vagyis az ezen időszakban végzett alkalmi munkavállalói napok,

- az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény hatálya alá tartozó munkavégzés időtartama,

- a gyermekgondozási segély folyósítása alatti – a vonatkozó jogszabályban engedélyezett – munkavégzés időtartama (ilyen esetben a gyermekgondozási segély munkavégzéssel azonos időtartamra eső folyósítási idejét gyermekneveléssel töltött időként a szolgálati idő kétszeres számításának tilalma miatt nem lehet beszámítani),

- a mezőgazdasági termelőszövetkezeti tagként szerzett, szolgálati időnek minősülő időtartam azzal, hogy a mezőgazdasági termelőszövetkezeti tag esetén kizárólag a tagság időtartama minősül jogosultsági időnek, az első belépés teljes naptári éve nem,

- a szakmunkástanuló, a szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlata, amennyiben arra bejelentési adat található, ideértve természetesen az egyéb tanulmányokat folytató személy nyári szünetben történő munkavégzésének időtartamát is,

- a TB nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (Tny.) 39. §-ának hatálya alá tartozó időtartam az arányos szolgálati időszámítás alkalmazása nélkül (vagyis ha a kedvezményes nyugdíjat kérelmező hölgy elért nyugdíjjárulék-alapot képező keresete, jövedelme az adott időszakban a mindenkori minimálbérnél kevesebb volt, akkor a biztosítási időnek nem csak az arányos időtartama vehető szolgálati időként figyelembe, mint a "rendes" öregségi nyugdíj esetében, hanem a teljes időtartam - de természetesen csak a kedvezményes nyugdíjra való jogosultság megállapítása szempontjából.)
Gyermekneveléssel szerzett szolgálati idő:

- a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idővel szerzett szolgálati idő,

- az 1998. január 1-jét megelőzően gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadsággal szerzett szolgálati időt úgy kell tekinteni, mint gyermekgondozási segéllyel, illetve beteg gyermek ápolására biztosított ápolási díjjal szerzett időtartamot.Nem vehető figyelembe jogosultsági időként:

- a munkanélküli/álláskeresési ellátások folyósításának időtartama,

- az egyébként szolgálati időként elismerhető tanulmányi idő,

- a passzív, vagyis a biztosítási jogviszony megszűnését követően folyósított táppénz időtartama,

- az 1998. január 1-jét megelőzően – nem gyermekgondozás, vagy –ápolás miatt igénybevett – fizetés nélküli szabadság egyébként szolgálati időnek minősülő első 30 napja.

Összefoglalásként a fő szabályok:

A keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati időnek a negyven évből el kell érnie legalább harminckét (32) évet, kivéve két esetet:

- ha az igénylő nő részére súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel ápolási díjat állapítottak meg, akkor harminc (30) évet kell elérnie a keresőtevékenységgel szerzett szolgálati időnek, illetve

- ha az igénylő nő a saját háztartásában öt gyermeket nevelt, akkor a fentiekben hivatkozott harminckét, illetve harminc év jogosultsági idő egy évvel, valamint minden további gyermek esetén további egy-egy évvel, de összesen legfeljebb hét évvel csökken (tehát: 5 gyermek: 1 év, 6 gyermek: 2 év, 7 gyermek: 3 év, 8 gyermek: 4 év, 9 gyermek: 5 év, 10 gyermek: 6 év, 11 gyermek: 7 év vonható le a 32 évből, ez a maximum. Ha a gyermekek valamelyike súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbefogadott gyermek, akire tekintettel az anya ápolási díjat kapot, akkor az anya ugyanezeket a kedvezményéveket a 30 évből vonhatja le).

A törvény rendelkezése szerint saját háztartásban nevelt gyermeknek azt a vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermeket kell tekinteni, aki

- a jogosulttal életvitelszerűen együtt élt és annak gondozásából rendszeres jelleggel legfeljebb csak napközbeni időszakra került ki, vagy

- megfelelt a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény (Cst.) 12. § (2) bekezdés szerinti feltételeknek, azaz

aki kül- és belföldi tanulmányai folytatása vagy gyógykezelése okán átmeneti jelleggel tartózkodik a háztartáson kívül,
akit szociális intézményben 30 napot meg nem haladóan helyeztek el, vagy
aki a szülő kérelmére átmeneti gondozásban részesül, vagy szülőjével együtt családok átmeneti otthonában tartózkodik.

Tapasztalataim szerint a nők kedvezményes nyugdíját igénylő hölgyek nincsenek tisztában ezekkel a részletszabályokkal, ezért kérem kedves Olvasómat, ossza meg ezt az összefoglalót családi és baráti köre minél több hölgytagjával! "
Első (1) Előző (4) [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] Következő (6) Utolsó (2172)
 
 
 
 
Vásárlás
SAMSUNG UE55JU6800
369 900 Ft
LG 49UF680V 49'' Smart UHD LED TV
214 900 Ft
 
Divat
Decens frizura
Kate Beckinsale
Victoria Beckham
Rövidítsd meg!
24 óra hírei
12:13   
Index - Medgyessy Péter megerősítette a tanácsadó szerződés tényét
12:09   
Szerbiai választások - Az önkormányzatok többségében is a Szerb Haladó Párt győzött
11:29   
Szabadkereskedelmi tárgyalások - Francia főtárgyaló: távolodik a megállapodás lehetősége
11:13   
Ismét elraboltak egy szerb állampolgárt Líbiában
11:05   
Fogyasztóvédelem: a szállodák 22 százaléka megtéveszti a vendégeket
14:01   
DK: kötelezettségszegési eljárás indulhat az MNB költekezése miatt
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Gyógyteával a reuma ellen: kérdezze orvosát, gyógyszerészét
Mindenféle testi panaszra létezik természetes gyógymód, például tea formájában.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Megszűnhet a munkanélküliség Békésben, ha még többen elhagyják a megyét
Bujkál a nyilvánosság elől a Fideszes Vantara Gyula?
Erdős Norbert szereti a helyi kiemelt ügyeket megvitatni?
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
A jó Istennek és Orbán Viktornak hálálkodik Erdős Norbert, akárcsak Mészáros Lőrinc
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Milliós fizetést kap Erdős Norbert Fideszes EP képviselő bő egyperces felszólalásáért
HVG: Több száz hektár állami földhöz jutott Szijjártó csapatának holland szponzora
 
Kultúra
Douglas Boyd vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat vasárnap a Müpában
A skót Douglas Boyd vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat vasárnap a Müpában, a koncert a német romantika ismert és méltatlanul ...
 
Építészet és design
40 nm-es lakás is lehet tágas: lenyűgöző megoldás Tel-Aviv-ból
Tel-Aviv-ben található ez a 40 nm-es lakás, amit a SFARO Architects ötletei alapján újítottak fel.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML