2018. április 23., hétfő - Béla
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Megbukott a rezsicsökkentés? Visszavonja a kormány, amit tavaly bevezetett
2014.03.02. 23:43  |  Szerző: hir3.hu
Itthon
 nyomtat  |   | 
Megbukott a rezsicsökkentés? Visszavonja a kormány, amit tavaly bevezetettA rezsifórumok hatására kénytelen visszavonni a közelmúltban életbelépett jogszabályi változást a Fidesz, mivel az ellentétes a "rezsihülyítéssel".

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a közelmúltban életbelépett jogszabályi változást követően a társasházi ingatlanokba beépített mellékvízmérő tulajdonjoga ezentúl az ingatlan tulajdonosát, mint elkülönített vízhasználót illeti meg, mint ahogy az azzal kapcsolatos költségek is.
A 58/2013 (II.27.) Kormány rendelet 64.§. (2) bekezdése értelmében "… a szolgáltatási pont után beépített mellékvízmérő tulajdonjoga  az elkülönített vízhasználót illeti meg." továbbá a 64.§. (3) bekezdés szerint "Az elkülönített vízhasználó a saját tulajdonában lévő és a mellékszolgáltatási szerződés alapjául szolgáló mellékvízmérő hitelesítéséről, rendkívüli vizsgálatáról saját költségén köteles gondoskodni."
A fenti rendelet szerint a számlázás alapját képző mellékmérő 8 évente szükséges hitelesítéséről, annak szükségessége esetén az új hiteles vízmérő beépítéséről, valamint a vízmérő hibája, sérülése esetén annak cseréjéről a felhasználó saját költségén köteles gondoskodni - tájékoztat a víziközmű-szolgáltató.
A jogszabályváltozással a vízközmű-szolgáltatók veszteségeit igyekezett kompenzálni a kormány, ezzel áthárítva a rezsicsökkentés költségeit a fogyasztókra. Persze mindezt titokban. Lett is felháborodás belőle.
Forrásaink szerint a Fidesz rezsifórumain kellemetlen téma, hogy bizony pénzbe kerül a társasház tulajdonosai számára a mellékvízmérő cseréje, ami eddig ingyenes volt, és lényegesen többe, mint amennyit a rezsicsökkentés hoz. Egy idős bácsi Kósa Lajos debreceni fórumán tette szóvá, hogy két vízmérőt cseréltek le nála januárban és bizony csúnyán becsapta őt a vízmű, mert fizetni kellett érte, méghozzá 17 ezer forintot. A bácsi nem értette miért, hiszen a hírTV-ben arról volt szó, hogy ez nem kerül pénzbe. Kósa Lajostól várt választ a problémára, úgy tűnik rossz embert választott. A Fidesz alelnökét meglepte a kérdés, szerinte ezt a szolgáltatóval kell tisztázni. Arról azonban nem beszélt a politikus, hogy bizony jogszabályi változással épp a kormány tette fizetőssé a mellékvízmérő cseréjét, tehát a probléma forrása nem a vízmű, hanem Ő és képviselőtársai személyesen.
Úgy tűnik, most már megoldódik ez a csata is, hiszen Németh Szilárd rezsibiztos pár napja jelentette be az újabb rezsiintézkedést, ami ismét ingyenessé teszi a társasházi tulajdonosok számára a mellékvízmérők cseréjét. Tehát kivezetik azt, amit tavaly bevezettek. Persze Németh Szilárd ezt úgy adta elő, mintha a mellékvízmérő cseréje mindig is fizetős lett volna és a kormány újabb intézkedésének köszönhetően lesz csak ingyenes. Mit lehet erre mondani?


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
Első (1) Előző (2) [1] [2] [3] Következő Utolsó
 5.  Szepesi Ági | 2014.03.03 16:26:35 Moderálást kérek 
Két éve cseréltek vízórát nálunk. Nem kellett fizetni érte. Ezek szerint van ahol kell, van ahol nem...
 4.  vizes | 2014.03.03 13:33:53 Moderálást kérek 
Kedves Hozzászóló! Természetesen elolvastam a hírt és miután szakmabeli vagyok, ezért bosszantott fel kicsit. Elnézést kérek, ha nem voltam elég cizellált, de elég sokat kapunk mostanában megalapozatlanul.
Tehát: Az 58-as Korm. rendelet rendelkezik erről, de előtte a helyzetet a 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet szabályozta, amely így rendelkezett a 19. § (2) bekezdésben: "Elkülönített vízhasználó a saját tulajdonában lévő és mellékszolgáltatási szerződés alapjául szolgáló mellékvízmérő hitelesítéséről, rendkívüli vizsgálatáról saját költségére köteles gondoskodni."
Valójában tehát eddig semmilyen változás nem történt, most fog majd, amikor ez is ingyenes lesz. S, hogy ez jó-e? Bele sem kezdek, mert ma az indulattal teli demagógián túl ezekről a kérdésekről sajnos semmilyen értelmes, szakmai párbeszédet nem lehet folytatni ebben az országban. Talán választások után, amikor a szolgáltatások tartalma, valós költsége és díja már nem csak egy eszköz lesz a kampányhoz. További szép napot mindenkinek.
 3.  egy hozzászóló | 2014.03.03 13:06:25 Moderálást kérek 
vizes! Mi lenne ha el is olvasnád a hírt, mielőtt kritizálod? A mellékvízmérő cseréje mindig is ingyenes volt, kivéve a tavalyi Kormány rendelet módosítása óta, mert akkor tette fizetőssé a Fidesz. Hivatkoznak a jogszabályra a cikkben, nem tűnt fel?
 2.  vizes | 2014.03.03 12:30:00 Moderálást kérek 
az nem probléma, hogy a mellékmérő cseréje sosem - korábban sem - volt ingyenes?! csak a főmérő volt az.
majd most lesz a mellékmérő is az.
a cikk tehát alapjaiban sz*r, de szolgáltató-ellenes hangulatkeltésre természetesen bármilyen eszköz megengedett, ugye?
 1.  ember | 2014.03.03 09:14:44 Moderálást kérek 
Elképesztő!
Első (1) Előző (2) [1] [2] [3] Következő Utolsó
 
 
 
 
Vásárlás
Meliconi SLIMSTYLE WIRE COVER 17,5cm Kábeltakaró elem
1 990 Ft
Hama 118668 Fix fali konzol XL, Fekete, 400x400
4 190 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
A legkisebbek szűrővizsgálata
Mi is az a szűrővizsgálat, és miért van szükség rá? Most induló sorozatunkban elsőként az újszülöttek vizsgálatairól olvashatnak.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML