2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Megbukott a rezsicsökkentés? Visszavonja a kormány, amit tavaly bevezetett
2014.03.02. 23:43  |  Szerző: hir3.hu
Itthon
 nyomtat  |   | 
Megbukott a rezsicsökkentés? Visszavonja a kormány, amit tavaly bevezetettA rezsifórumok hatására kénytelen visszavonni a közelmúltban életbelépett jogszabályi változást a Fidesz, mivel az ellentétes a "rezsihülyítéssel".

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a közelmúltban életbelépett jogszabályi változást követően a társasházi ingatlanokba beépített mellékvízmérő tulajdonjoga ezentúl az ingatlan tulajdonosát, mint elkülönített vízhasználót illeti meg, mint ahogy az azzal kapcsolatos költségek is.
A 58/2013 (II.27.) Kormány rendelet 64.§. (2) bekezdése értelmében "… a szolgáltatási pont után beépített mellékvízmérő tulajdonjoga  az elkülönített vízhasználót illeti meg." továbbá a 64.§. (3) bekezdés szerint "Az elkülönített vízhasználó a saját tulajdonában lévő és a mellékszolgáltatási szerződés alapjául szolgáló mellékvízmérő hitelesítéséről, rendkívüli vizsgálatáról saját költségén köteles gondoskodni."
A fenti rendelet szerint a számlázás alapját képző mellékmérő 8 évente szükséges hitelesítéséről, annak szükségessége esetén az új hiteles vízmérő beépítéséről, valamint a vízmérő hibája, sérülése esetén annak cseréjéről a felhasználó saját költségén köteles gondoskodni - tájékoztat a víziközmű-szolgáltató.
A jogszabályváltozással a vízközmű-szolgáltatók veszteségeit igyekezett kompenzálni a kormány, ezzel áthárítva a rezsicsökkentés költségeit a fogyasztókra. Persze mindezt titokban. Lett is felháborodás belőle.
Forrásaink szerint a Fidesz rezsifórumain kellemetlen téma, hogy bizony pénzbe kerül a társasház tulajdonosai számára a mellékvízmérő cseréje, ami eddig ingyenes volt, és lényegesen többe, mint amennyit a rezsicsökkentés hoz. Egy idős bácsi Kósa Lajos debreceni fórumán tette szóvá, hogy két vízmérőt cseréltek le nála januárban és bizony csúnyán becsapta őt a vízmű, mert fizetni kellett érte, méghozzá 17 ezer forintot. A bácsi nem értette miért, hiszen a hírTV-ben arról volt szó, hogy ez nem kerül pénzbe. Kósa Lajostól várt választ a problémára, úgy tűnik rossz embert választott. A Fidesz alelnökét meglepte a kérdés, szerinte ezt a szolgáltatóval kell tisztázni. Arról azonban nem beszélt a politikus, hogy bizony jogszabályi változással épp a kormány tette fizetőssé a mellékvízmérő cseréjét, tehát a probléma forrása nem a vízmű, hanem Ő és képviselőtársai személyesen.
Úgy tűnik, most már megoldódik ez a csata is, hiszen Németh Szilárd rezsibiztos pár napja jelentette be az újabb rezsiintézkedést, ami ismét ingyenessé teszi a társasházi tulajdonosok számára a mellékvízmérők cseréjét. Tehát kivezetik azt, amit tavaly bevezettek. Persze Németh Szilárd ezt úgy adta elő, mintha a mellékvízmérő cseréje mindig is fizetős lett volna és a kormány újabb intézkedésének köszönhetően lesz csak ingyenes. Mit lehet erre mondani?


Moderálást kérek '' ''-i hozzászólására.
Kérjük adja meg a nevét:
Kérjük pár szóval indokolja a kérését:
Első (1) Előző (1) [1] [2] [3] Következő (3) Utolsó (3)
 15.  Drótár Klára | 2014.03.04 18:22:37 Moderálást kérek 
EZ MIND SEMMI. A TÖRVÉNY ÚGY RENDELKEZIK, HOGY AZ FTSZV. KIZÁRÓLAG A FŐVÍZÓRA TULAJDONOSNAK SZÁMOLJA FEL A SZENNYVÍZDÍJAT, MERT "ő" CSAK A FŐVÍZÓRÁT OLVASSA LE, ÉS ANNAK A TULAJDONOSÁRA RÓJA KI. NAGYON SOK HELYEN IKER ÉS NÉGYES TÁRSASHÁZBAN EGY FŐVÍZÓRA VAN - MERT RÉGEN EZ VOLT A SZABÁLY - ! most MEG AZ AZ FTSZV.KFT NEM OLVASSA LE A KÖZBEN KIALAKÍTOTT MELLÉKVÍZÓRÁT, S ODA NEM SZÁMLÁZ. NEM SEMMI!!!!!!!!
A FŐVÍZÓRA TULAJDONOSA MEG FIZET, KÜLÖNBEN MEGY A VÉGREHAJTÓ, A TÖBBI MELLÉKVÍZÓRA TULAJDONOS MEG JÓT RÖHÖG. PERSZE HOGY MEGÖLIK AZ EMBEREK EGYMÁST. KINEK HIÁNYZIK AZ IKERHÁZ MÁSIK TULAJDONOSA HELYETT HAVONTA 10-15ezer FORINTOT KIFIZETNI!!!TALÁN JÓ LENNE EZT IS RENDBE TENNI VALAKINEK ODAFÖNT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 14.  Bucibaby | 2014.03.04 11:27:51 Moderálást kérek 
Érdekes ez a dolog, mert én a 9. kerületben lakom, és nekem mindig fizetnem kellett a lakáson belüli egyedi vízóra cseréjét. 25 ezerbe került az egyetlen hidegvíz óra cseréje és hitelesítése. Akiknek nincs lakáson belül egyedi vízórájuk, azoknak valóban nem kerül pénzbe a csere, de azoknak a közös költségbe be van építve a vízdíj, és az meg nagyon megemeli a közös költséget havonta. Soha nem értettem, ha a gáz-és villanyóra díjtalan cseréjét a szolgáltató meg tudja oldani, a vízórát miért nem? Csak szerintem a vízóra cserének meg semmi köze a rezsiharchoz, egy egyszerű technika dolog, amiből megint választási parasztkábítást csinálnak. .Az órát nem havonta cserélik, ha cserélik. 4 évente szükséges, és a 25 ezret elosztom 48 hónappal, az pontosan 520 forintot jelent havi szinten. Na ezt hozzácsapom a hatalmas rezsicsökkentéshez (gáz,villany,vízdíj), pontosan nekem 2.500.- forintot jelent havonta. Aztán a másik oldalon elkezdem számolni, mennyi mindenre többet kell fizetnem, és az első tételnél megállok, mert a megemelkedett banki költségeket már nem is fedezi ez az összeg és akkor még nem vettem tejet-kenyeret.. stb..... és ennyi ....................... :).. egye meg aki akarja ezt a rezsicsökkentő rezsimet, nekem nem megy ..... :D :D :D .....
 13.  Holocsi Ibolya | 2014.03.04 11:22:00 Moderálást kérek 
Mindig fizetni kellett a mellékvízmérő cseréjét..miről beszélnek?
 12.  Ignac | 2014.03.04 10:55:01 Moderálást kérek 
hatt mindig fizetős volt, vagy en nem tudok arrol hogy nem lett volna...(. nem vagyok fideszes)
 11.  Nemértem | 2014.03.04 06:22:28 Moderálást kérek 
Nálunk kb. 2 vagy 3 éve (Budapest XIII) úgy döntöttek, hogy távleolvasós vízóra legyen.

Kijöttek, kicserélték és kész. Egyetlen fillérbe se került.
 10.  nálunk hogy volt | 2014.03.03 20:17:24 Moderálást kérek 
Kedves" vizes" és kedves többiek! Eddig, mielőtt az ominózus törvény életbe lépett volna, úgy volt, hogy a lakástulajdonos megvásárolta a mellékvízmérőt, a vízszolgáltató beszerelte, hitelesítette, majd -és ez a lényeg!! - átvette a tulajdonjogát, úgymond a "nevére vette"......tehát, többé nem volt a lakó tulajdonában, ergo nem is kellett a cseréért, hitelesítésért fizetnie, mert a "vizes" által idézett Tv.-ben is az áll, hogy a "tulajdonában levő"....akkor a különbségek abból adódhatnak, hogy volt olyan vízszolgáltató, aki nem vette a "nevére" a mellékvízmérőt, vagyis a lakó tulajdonában maradt, és volt olyan szolgáltató, aki meg átvette a tulajdonjogot a mellékvízmérő felett.........ahol én lakom, ott a szolgáltató átvette a tulajdonjogot, és ezért nekünk soha nem kellett fizetni a mellékvízmérők cseréjéért........eddig! Viszont éppen ma kaptam meg a szolgáltató felszólítását, hogy 2014. december 31-ig ki kell cseréltetnem saját költségemen, ha már lejárt a nyolc év.........és a társasházban, amiben lakom, mindenki megkapta a felszólítást, az e-havi számlával együtt. Nos, remélem lehiggadnak kicsit a kedélyek, mindenkinek igaza volt, nem kell egymást fölöslegesen bántani.......
 9.  Szabóné | 2014.03.03 19:38:42 Moderálást kérek 
21 éve lakok 18. kerületi társasházban. 4-5 éve cserélték le a mellékvízmérőket, egyszerre a teljes házban. Nem kellett fizetnünk érte. Igazából nem értem a hozzászólókat miért állítják azt hogy ez mindig is fizetős volt. Nagyon helyes hogy továbbra is ingyenes lesz a cseréje. A vízközmű szolgáltatást nyújt, amiért fizetek. Igazságtalan lenne ha csak azért mert igénybe akarom venni a szolgáltatásukat még nekem kellene beruházni ezért.
 8.  én,mert nem bírom má | 2014.03.03 18:56:50 Moderálást kérek 
A mellékvízmérő cseréjéért mindig a lakás tulajdonosának kellett fizetni (magas összeg volt )Ezt nem most vezették be !!!!!!!! Legalább a cikk szerzője vehetné a fáradtságot ,és utánanézhetett volna ennek .(én 1983 óta vagyok az alanya ennek a folyamatnak .)
Miért kell hamis információval egymást cukkolni ?

Soha nem értettem én sem,hogy az óra HITELESÍTÉSE
csereként intéződött..
 7.  Balika | 2014.03.03 17:42:28 Moderálást kérek 
Igen is fizetni kellett eddig is a mellékvízmérő órák cseréjéért. Ez a történet azért nem itt kezdődött. Amikor lehetőség nyílott rá hogy belehessen szerelni vízmérő órákat, akkor nem csak a szerelést, hanem az órát is mindenki ott vette meg ahol tudta, tehát az az óra a sajátom volt, majd 6 év után jött a Ép-szol és lecserélte 14. 000 Ft-ért.
 6.  nyitrai | 2014.03.03 16:57:10 Moderálást kérek 
A mellékvízóra cseréje valóban pénzben került. Én társasházban laktam 1996-évben és
Első (1) Előző (1) [1] [2] [3] Következő (3) Utolsó (3)
 
 
 
 
Vásárlás
Hama 108723 5CS Full Motion Fali konzol, 100x100
8 990 Ft
SONY KDL49WE755BAEP 108 cm Smart Full HD HDR LED Televízió
269 999 Ft
 
Divat
Óriási pillák
Prada
Minimalista és laza
Rodarte
24 óra hírei
09:44   
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
15:15   
Iohannis: Románia határozottan ellenzi a többsebességes Európa gondolatát
15:05   
Lassult az orosz feldolgozóipari termelésnövekedés
15:04   
Londoni elemzők: hatéves csúcson a közép-európai EU-gazdaságok ipari teljesítménye
14:51   
Putyin: az orosz doppingellenes rendszer nem működött
14:16   
Légfegyveres Eb - Hat-nyolc érmet és aranyat is vár a kapitány
 
Kiállítás
Szerencsés bölcs - Gáspár Zoltán fotókiállítása
Gáspár Zoltán fotóin a világ darabkái láthatók. Így, kis betűvel és többes számban: apró megfigyelések, különleges látványok, ...
 
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) a modern magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású alakja. A saját maga által nagy ...
 
 
Női napozó
Előzzük meg a bajt!
Mindannyian tudjuk, hogy a mozgás, a sport milyen fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében.
 
Friss kommentek
Újabb "csalási hullám" az AtlasPROfilax öngyógyító eljárás?
Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?
Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor
Trafikos haverját hívta meg Erdős Norbert Brüsszelbe
Több mint száz új lehetséges bolygót találtak a csillagászok
Magyarország csak a plakátokon teljesít jól
Orbán testvérének cége jelentős uniós támogatáshoz jutott
Amerikai elnökválasztás - Trump: csak természeti katasztrófa akadályozhatja meg, hogy jelen legyek az elnökjelölti vitákon
ET-ombudsman: törvényben kell megtiltani a magzat neme miatti abortuszt
Csontváry géniusza - A magányos cédrus
 
Kultúra
Budapesten lép fel Ron Carter, a világ első számú dzsesszbőgőse
Március 25-én a MOM Kulturális Központban lép fel a Get Closer Budapest Jazz Fesztiválon Ron Carter többszörös Grammy-díjas ...
 
Építészet és design
Különleges villa Hollandiából
A képeken szereplő villa elsősorban ökológiai, másodsorban takarékosság szempontjából különleges, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret kap a racionális életfilozófia, amely a lakókörnyezet kialakításában is kiteljesedni látszik.
 
Legolvasottabb cikkek
 
 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML